Επικαιρότητα

Πολικό κρύο με χιόνια και αύριο στη χώρα

Τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στην υπόλοιπη Αττική, ο καιρός θα χαρακτηρισθεί από τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.

Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται για αύριο Τετάρτη 7/1 στην Αττική, με μέση θερμοκρασία από 0 - 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία αναμένεται να κατέβει κάτω από το μηδέν και να φθάσει τους -2 έως -3 βαθμούς Κελσίου.

Στα βόρεια και ανατολικά του νομού αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, με τοπικές χιονοπτώσεις που κατά διαστήματα θα είναι έντονες.

Εξασθένιση των φαινομένων θα υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα παραμείνουν στα 5 - 7 μποφόρ. Σε ό,τι αφορά το σύνολο της χώρας, για σήμερα προβλέπονται στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι και νοτιότερα σποραδικές καταιγίδες.

Πιο έντονα, κατά τόπους, θα είναι τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Θερμοκρασίες χαμηλές. Βόρειοι άνεμοι στα πελάγη 6 - 8 μποφόρ.

Για αύριο προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις, κατά τόπους έντονες, κυρίως στην Αττική, την Βοιωτία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Στα βόρεια και κεντρικά της χώρας προβλέπεται παγετός, τοπικά ισχυρός. Θερμοκρασίες κάτω από το 0 σε ορισμένες περιοχές. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 - 8 μποφόρ.

Δείτε την πρόβλεψη της ΕΜΥ για το τριήμερο

Ανεβαίνει ελαφρώς το θερμόμετρο


Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις και το χιονόνερο, ενώ οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο από την Πέμπτη

Τετάρτη 7/1

Στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με χιονοπτώσεις και στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο. Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Πέμπτη 8/1

Στα ανατολικά και νότια τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη και θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας. παγετός κατά τόπους ισχυρός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Παρασκευή 9/1

Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις η χιονόνερο στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός kατά τόπους στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x