Γενικά

Πρώτευσε στο γκρουπ, διεκδικεί είσοδο στο ταμπλό ο Γκιώνης στη Βρέμη

Αποφασισμένος να βρει περάσματα ανάμεσα σε «Συμπληγάδες Πέτρες» ο Παναγιώτης Γκιώνης «κυνηγά» την Πέμπτη την πρόκριση στον πρώτο γύρο του απλού ανδρών στο World Tour πινγκ πονγκ της Γερμανίας.

Ο Γκιώνης πέτυχε την Τετάρτη τον αρχικό στόχο του με την πρωτιά στο 45ο γκρουπ και την Πέμπτη θα βρει ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες, διότι θα χρειαστεί δύο νίκες σε «νοκ άουτ» παιχνίδια για να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό του αγωνίσματος.

Το απόγευμα της Τετάρτης, νίκησε τον επικεφαλής του γκρουπ, τον Αυστριακό Ντανιέλ Χάμπεσον με 4-2 σετ. Το μεσημέρι της Πέμπτης στους «64» του λεγόμενου Preliminary Round θ’ αντιμετωπίσει τον Χο Κβαν Κιτ από το Χονγκ Κονγκ.

Γκιώνης (νούμερο 68 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) και Χάμπεσον (Νο 64) είχαν από μία νίκη την Τρίτη κόντρα στον Κωνσταντίνο Αγγελάκη. Το μεταξύ τους ματς θα καθόριζε τον κάτοχο για την προνομιούχο πρώτη θέση. Αναμενόταν θεαματικό κι αμφίρροπο, όπως ήταν κι άλλα στο παρελθόν και τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν.

Ο Χάμπεσον πήρε το πρώτο σετ, ο πρώην «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών «ανέβασε» την απόδοσή του και «απάντησε» με τρία σετ για να επικρατήσει τελικά με 4-2 και στην παράταση του έκτου σετ.

Στο τέταρτο σετ, ο Αυστριακός προηγήθηκε με 4-2 και τρεις συνεχόμενοι πόντοι του Γκιώνη τον ανάγκασαν να πάρει τάιμ άουτ. Ο πρωταθλητής μας δεν έχασε τη συγκέντρωσή του, μεγάλωσε τη διαφορά κι έφτασε στο σοβαρό πλεονέκτημα του 3-1 σετ. Στο πέμπτο σετ, ο Έλληνας άσος βρέθηκε μπροστά με 6-3, αλλά έχασε τέσσερις πόντους στη σειρά και ο Κώστας Βατσακλής πήρε τάιμ άουτ. Δυστυχώς, ούτε για την ελληνική πλευρά άλλαξε κάτι σ’ εκείνο το σετ και o Χάμπεσον μείωσε σε 3-2.

Και φτάσαμε στο απόλυτα ισορροπημένο έκτο σετ. Στο ρυθμό και τη σταθερότητα του αντιπάλου, ο Γκιώνης έπαιξε πετυχημένα με το φάλτσο-άφαλτσο, έκανε και επιλεγμένες επιθέσεις για να ισοφαρίσει σε πρώτα σε 8-8 μετά σε 9-9 και ν’ αποκτήσει ματς μπολ με 10-9. Μετά έχασε και δεύτερο πόντο αγώνα, ώσπου επικράτησε με 13-11, έχοντας και μικρή εύνοια από την τύχη με «σόρι» σε εντυπωσιακό ράλι στο 11-11.

Οι 50 συνολικά προκριθέντες σχημάτισαν αργότερα ταμπλό των «64». Θα γίνουν δύο «νοκ άουτ» γύροι και οι «16» που θα μείνουν θα περάσουν στο κυρίως ταμπλό για να πλαισιώσουν τα 16 φαβορί.

Ο Γκιώνης κληρώθηκε με τον δυνατό αριστερόχειρα Χο Κβαν Κιτ από το Χονγκ Κονγκ (νούμερο 32 στον κόσμο). Αν χάσει αποκλείεται από τη συνέχεια. Αν νικήσει, τότε στις 17:30 θα παίξει για την πρόκριση με τον Γερμανό Μπάστιαν Στέγκερ (Νο 21).

Ο Κώστας Παπαγεωργίου πήρε τελικά τη δεύτερη θέση στο έκτο γκρουπ με νικητή τον Τσεν Τσίεν Αν από την Ταϊπέι. Με μία νίκη και μία ήττα κατέλαβε τη δεύτερη θέση και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα στο 38ο γκρουπ (πρώτευσε ο Κορεάτης Τζεούν Γιουνγκσίκ), ενώ στην τρίτη θέση έμειναν χωρίς νίκη ο Τάσος Ρηνιώτης στο 18ο γκρουπ και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο 45ο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x