Άρης Ασβεστάς

Σε κανάλι με καρτούν τα ματς της Super League!

Eίχαμε μια ελπίδα να σοβαρευτεί το ποδόσφαιρο στο θέμα της αναδιάρθρωσης και οι παράγοντές του να κρατήσουν για μια φορά στη ζωή τους το λόγο τους. Μάταια όμως! Γράφει ο Άρης Ασβεστάς

Εντάξει, μην το παίρνετε τοις μετρητοίς, αλλά ας παραδεχτούμε την αλήθεια: Με τέτοια… Μίκυ Μάους κατάσταση, μόνο το Nickelodeon θα μπορούσε να αγοράσει τα δικαιώματα των ελληνικών ομάδων! Ποιο άλλο κανάλι θα άξιζε να προσεγγίσουν η Super League και η ΕΠΟ; Το ίδιο το κανάλι, πού θα βρει καλύτερο καρτούν να δείχνει;

Εναλλακτικά, η λίγκα ή η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, θα μπορούσαν να πουλήσουν τα δικαιώματα των συνεδριάσεων, όπως η χθεσινή στην ομοσπονδία, ή να μεταδίδονται και οι συναντήσεις στο γραφείο του Βασιλειάδη, όπως εκείνη της περασμένης εβδομάδας με τα όσα ανήκουστα και ξεδιάντροπα του έλεγαν!

Καρτούν που κάνουν τόσες ωραίες κωλοτούμπες και τόσα ακροβατικά, πού θα ξαναδείς;

Ειδικά τώρα, αν ναυαγήσει οριστικά η μείωση του αριθμού των ομάδων και καμιά δεκαριά ΠΑΕ μείνουν χωρίς τηλεοπτική στέγη, είναι μια καλή ευκαιρία για το κανάλι που αγαπάει τα Μίκυ Μάους, να κάνει την κίνησή του!

Είχαμε, βέβαια, μέχρι και την τελευταία στιγμή, μια ελπίδα να σοβαρευτεί το ποδόσφαιρο στο θέμα της αναδιάρθρωσης. Να αποφύγουν τις κυβιστήσεις και να φανούν αξιοπρεπείς. Να σεβαστούν τον εαυτό τους και να κρατήσουν για μια φορά στη ζωή τους το λόγο τους.

Να σοβαρευτεί η Super League, αλλά να σοβαρευτεί κυρίως η ΕΠΟ, την οποία σέρνουν από τη μύτη οι ΠΑΕ και οι ΕΠΣ που πολεμούν λυσσαλέα την αναδιάρθρωση. Μιλάμε για όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο τυχοδιωκτικά, καιροσκοπικά και δεν βλέπουν ποτέ μπροστά, δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για την αναβάθμιση του προϊόντος.

Μάταια είχαμε αυτή την ελπίδα…

Προσέξτε τι πάνε να κάνουν:

Πάνε να πετάξουν στα σκουπίδια και την τελευταία πηγή εσόδων, που είναι τα τηλεοπτικά συμβόλαια!

Τηλεοπτικό συμβόλαιο για του χρόνου έχει μόνο η ΑΕΚ, καμία άλλη ομάδα!

Έχουν φυσικά και οι 7 ΠΑΕ που έχουν υπογράψει με την ΕΡΤ, αλλά –βάσει σύμβασης- αυτό θα ισχύσει ΜΟΝΟ αν οι ομάδες μειωθούν σε 14! Εκτός, βέβαια, αν κάνει κωλοτούμπα και η κυβέρνηση, κάτι που είναι διόλου απίθανο, αφού το ποδόσφαιρο εκεί ποντάρει: Στην προεκλογική περίοδο! Σου λέει… σε κάθε περίπτωση, κάτι θα πάρουμε!

Φυσικά, οι «μεγάλοι» θα βρουν όλοι συμβόλαιο, όπως και να’ χει, άντε και κάποιες ιστορικές και εμπορικές ΠΑΕ. Οι υπόλοιποι, που είναι η πλειοψηφία, πάλι θα τρέχουν, όπως και πέρσι που παρακάλαγαν και παράλληλα απειλούσαν ότι θα μποϊκοτάρουν την έναρξη του πρωταθλήματος. Και χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο, δεν μπορείς να παρουσιάσεις εγγυημένο προϋπολογισμό και μπίζνες πλαν. Που σημαίνει δεν παίρνεις άδεια…

Για να μην θυμίσουμε ότι στις 30/6 τελειώνει και η χορηγία της Σουρωτής, που έτσι κι αλλιώς δεν πλήρωνε τίποτα γιατί ενεργοποιούσε ρήτρες. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πάλι αν θα βρεθεί χορηγός και πόσα θα τους δώσει…

Τι έκαναν προχθές;

Αποφάσισαν να πουν ναι στην αναδιάρθρωση, αλλά με έναν δικό τους, καταπληκτικό τρόπο: Να αλλάξουν όλα, σε όλες τις κατηγορίες, εκτός από τον αριθμό των ομάδων του δικού τους πρωταθλήματος, δηλαδή της Super League! Κατά τ’ άλλα, να δημιουργηθεί κανονικά η Super League 2! Τι μας νοιάζει άλλωστε; Δικιά μας θα είναι; Αφήστε που μέχρι να πάρει νομική μορφή, να φτιάξει καταστατικό, να βρει υπαλλήλους, γραφεία κλπ, αποφάσισαν να την φορτώσουν στην… Football League! Για να την εποπτεύει, λένε! Η Football League να εποπτεύει άλλους και όχι άλλοι να εποπτεύουν εκείνη! Τρομερά πράγματα!

Για να ιδρυθεί η Super League 2, βέβαια, θα πρέπει να είναι εγγυημένη η χρηματοδότησή της από την ΕΡΤ, είπαν. Το ότι στην σύμβαση με την ΕΡΤ αναφέρεται ρητώς ότι αυτή παύει να ισχύει αν δεν μειωθούν οι ομάδες σε 14, είναι άλλη μια ασήμαντη λεπτομέρεια…

Επίσης αποφάσισαν (μαζί με την συνένοχη σε όλα τα επίπεδα, ΕΠΟ) ότι στο τέλος της σεζόν θα πέσουν δύο ομάδες και θα ανέβουν ισάριθμες. Τι κι αν από τον Αύγουστο ΚΑΙ η ομοσπονδία αλλά ΚΑΙ το Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάνθηκαν οριστικά ότι θα πέσουν τρεις, θα ανέβει ένας και ο 13ος της «μεγάλης» λίγκας θα δώσει μπαράζ με τον 2ο της «μικρής»; Λεπτομέρειες… Οι αποφάσεις, άλλωστε, γι’ αυτό λαμβάνονται: Για να αλλάζουν!

Και το παραπάνω είναι ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο απ’ όλα: Η παραβίαση των προκηρύξεων!

Εξάλλου, αυτό που λένε, ότι θα μειώσουν τις ομάδες σε 14, αλλά από την μεθεπόμενη σεζόν, δεν το πιστεύει ούτε 5χρονος φανατικός τηλεθεατής του Nickelodeon!

Το δόγμα τους, η φιλοσοφία τους και η λογική τους, τόσο πέρσι όσο και τώρα, είναι μία και διαχρονικά απαράλλαχτη: «Να πούμε τώρα “ναι” και μέχρι του χρόνου βλέπουμε! Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει»!

Από τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, τον Φούσεκ, τις εποπτεύουσες FIFA/UEFA και κυρίως από κάποιες ΠΑΕ που μας έλεγαν ότι δήθεν θέλουν να δουν το ποδόσφαιρο να πηγαίνει μπροστά και να αναβαθμίζεται, περιμέναμε κάτι πολύ καλύτερο από κωλοτούμπες και εξυπηρέτηση ατομικών και πρόσκαιρων μικρο-συμφερόντων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x