Business and sports

Βιολογικό προφίλ ποδοσφαιριστών ετοιμάζει η FIFA

Το προφίλ θα συμπληρώνεται από τα αποτελέσματα εξετάσεων ούρων και αίματος καθώς και από ένα προφίλ στεροειδών φαρμάκων.

Στην προσπάθειά της να καταπολεμήσει αποτελεσματικότερα το ντόπινγκ, η FIFA ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την δημιουργία ενός «βιολογικού προφίλ» για κάθε ποδοσφαιριστή που θα πάρει μέρος στο μουντιάλ του 2014.

Το προφίλ θα συμπληρώνεται από τα αποτελέσματα εξετάσεων ούρων και αίματος καθώς και από ένα προφίλ στεροειδών φαρμάκων. Αυτές οι εξετάσεις θα γίνονται αιφνιδιαστικά είτε στην διάρκεια των αγώνων είτε στην διάρκεια των προπονήσεων.

Η FIFA ήδη από το 2011 εφαρμόζει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα την βοηθήσει να αναπτύξει και να ολοκληρώσει αυτό το βιολογικό προφίλ των ποδοσφαιριστών. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έκανε 178 εξωαγωνιστικούς ελέγχους το 2011 και 185 το 2012.

Ο επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας της FIFA Μισέλ Ντουγκ, που ανακοίνωσε την πρωτοβουλία για την δημιουργία του βιολογικού προφίλ, δήλωσε πως το 2014, χρόνια διεξαγωγής του παγκοσμίου κυπέλλου η FIFA για την καταπολέμηση του ντόπινγκ θα ξοδέψει ένα ποσό που μπορεί και να ξεπεράσει τα 2,5 εκατ. δολάρια.

Χρίστος Χαραλαμπόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x