Θαλάσσια Σπορ

Σε τροχιά μεταλλίου ο Ιάσωνας Παναγόπουλος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Όπτιμιστ στο Ν.Ο.Θ.

Οι συμμετέχοντες μέτρησαν τις δυνάμεις τους σε δυο ιστιοδρομίες, με τον ιστιοπλόο του ΝΟ Καλαμακίου να κυριαρχεί στην πρώτη κούρσα και να τερματίζει δεύτερος στην επόμενη.

Σε πρωτάθλημα των ανατροπών έχει μετατρέψει ο παιχνιδιάρης καιρός το Όπεν Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Όπτιμιστ, που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Ο Ιάσων Παναγόπουλος «διάβασε» καλά τα νερά του Θερμαϊκού κόλπου και ηγείται ξανά της γενικής κατάταξης στα αγόρια, βάζοντας παράλληλα ρότα για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Οι συμμετέχοντες μέτρησαν τις δυνάμεις τους σε δυο ιστιοδρομίες, με τον ιστιοπλόο του ΝΟ Καλαμακίου να κυριαρχεί στην πρώτη κούρσα και να τερματίζει δεύτερος στην επόμενη.

Ο Παναγόπουλος έχει συνολικά 8 βαθμούς ποινής και πλησιάζει περισσότερο στον στόχο του, που είναι η υπεράσπιση του τίτλου του, στη διοργάνωση.

Τον ταλαντούχο Έλληνα ιστιοπλόο ακολουθούν ο Ισπανός Ματέο Μόντε με 11 β.π., ενώ τρίτος είναι ο Ιταλός Γέσπερ Κάρλσεν 14 β.π.

Στα κορίτσια σήμερα πραγματοποιήθηκε μια ιστιοδρομία και ήταν αρκετή για να έχουμε αλλαγή σκηνικού.

Την κούρσα της γενικής κατάταξης οδηγεί πλέον η Μαρία Σιλβέστρι με 13 βαθμούς ποινής.

Ωστόσο, η Ιταλίδα ιστιοπλόος, αισθάνεται την… ανάσα της Ουκρανής Όλιας Λουμπιάνσκα, που έπεται με 14 β.π. Τρίτη είναι η Ιταλίδα Γκάια Τζινάλι με 16 β.π.

Από ελληνικής πλευρά, το καλύτερο πλασάρισμα έχει η Δέσποινα Θεοδωρακοπούλου, η οποία κέρδισε δυο θέσης στην κατάταξη και από το Νο12 βρίσκεται πλέον στην 9η θέση με 33β.π.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπτιμιστ μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσα από τη συχνότητα της TV100.

Δείτε τα highlights της δεύτερης μέρας των αγώνων:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x