Θαλάσσια Σπορ

Πρώτη δύναμη στον κόσμο η ελληνική ιστιοπλοΐα με 40 μετάλλια μέσα στο 2022

Χρυσή χρονιά είναι για την ελληνική ιστιοπλοΐα το 2022.

Χρυσή χρονιά είναι για την ελληνική ιστιοπλοΐα το 2022. Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα που προέκυψαν από τις πρωτόγνωρες διαδικασίες των εκλογών, οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες δεν επηρεάστηκαν και κατέκτησαν 40 μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, από τα οποία τα 30 ήταν σε κατηγορίες Ανάπτυξης!

Αυτή τη χρονική στιγμή και σύμφωνα με τον αριθμό των μεταλλίων που κατέκτησε, η Ελλάδα θεωρείται πρώτη δύναμη στον κόσμο!

Και το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι οι τεράστιες διακρίσεις στις κατηγορίες Ανάπτυξης, κάτι που επεσήμαναν σε δηλώσεις τους πολλοί ξένοι προπονητές στο περιθώριο του πρόσφατου αγώνα των κορυφαίων αθλητών του Οπτιμιστ στην Κύπρο.

Τα 30 μετάλλια αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον, διότι αυτά τα παιδιά θα μεταβούν στις ολυμπιακές κατηγορίες και θα είναι οι χρυσές ελπίδες μας για διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες.

Μιλάμε για τη νέα γενιά της ελληνικής ιστιοπλοΐας που αποτελείται από εξαιρετικούς αθλητές και αθλήτριες σε όλη τη χώρα. Καθημερινά δουλεύουν πολύ σκληρά με τους προπονητές τους και με την αμέριστη βοήθεια της Ομοσπονδίας και των ομίλων τους σαλπάρουν για μια μεγάλη διεθνή καριέρα.

Ασφαλώς αυτή η μετάβαση θα έχει πολλές δυσκολίες και είναι επιβεβλημένη η βοήθεια της Πολιτείας και της ΕΟΕ.

Σε αυτή τη νέα προσπάθεια της ιστιοπλοΐας καθοριστικό ρόλο παίζει η ερασιτεχνική ομάδα Live Streaming της ΕΙΟ. Έχει μεταδώσει ζωντανά 13 αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό κι έχει συμβάλει έτσι ώστε το άθλημα να αποκτήσει εξέδρα.

Πλέον ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου live τις ιστιοδρομίες. Γι’ αυτό και ξένες ομοσπονδίες έχουν ήδη συζητήσει με τη διοίκηση της ΕΙΟ το ενδεχόμενο η ομάδα της να αναλάβει τη ζωντανή μετάδοση μεγάλων διεθνών διοργανώσεων.

Οι αθλητές έχουν πια αυξημένα κίνητρα διάκρισης, οι προπονητές συγκεντρώνουν πανεύκολα πλούσιο τηλεοπτικό υλικό για ακόμα πιο ολοκληρωμένες προπονήσεις και οικονομικά βοηθά στην εξεύρεση χορηγών. Σιγά σιγά αλλάζει ολόκληρη η δομή και φιλοσοφία της ιστιοπλοΐας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x