Γενικά

Κίνα κι Ιαπωνία διεκδικούν τον παγκόσμιο τίτλο στο πινγκ πονγκ γυναικών για πέμπτη σερί φορά

Η Κίνα κι η Ιαπωνία θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης που συνεχίζεται για όγδοη μέρα στο Μπουσάν της Ν. Κορέας.

Κίνα κι Ιαπωνία επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και με δύο ακόμα νίκες 3-0 σετ στον προημιτελικό και τον ημιτελικό γύρο, προκρίθηκαν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πινγκ πονγκ γυναικών που θα γίνει το Σάββατο στις 13:00 ώρα Ελλάδας.

Οι δύο υπερδυνάμεις του αθλήματος συναντώνται στο καθοριστικό ματς του παγκόσμιου τίτλου για πέμπτη φορά στη σειρά (από το 2014 και δεν είχε γίνει λόγω κορωνοϊού η διοργάνωση του 2020) κι ο κόσμος περιμένει ανυπόμονα να δει αν θα συνεχίσει την κυριαρχία της η Κίνα που είναι αήττητη στον θεσμό από το 2010…

Στο ομαδικό ανδρών βρίσκονται στα ημιτελικά η Κίνα, η Ν. Κορέα, η Ταϊπέι και η Γαλλία. Οι «τρικολόρ», μάλιστα, κατέκτησαν και το χάλκινο μετάλλιο στις γυναίκες και μπορούν να περηφανεύονται ότι για πρώτη φορά στην ιστορία τους ανεβαίνουν στο πόντιουμ των νικητών και στις δύο κατηγορίες. Στο Μπουσάν δε, έγινε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που μπήκε στις θέσεις μεταλλίων.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή.

Στο ομαδικό ανδρών, τα προημιτελικά ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή με μεγάλη νίκη της Ταϊπέι εναντίον της πρώην δευτεραθλήτριας κόσμου, Γερμανίας, και νούμερο 2 των αγώνων. Ο Τσουάν Τσι Γιουάν κατέβαλε με 3-2 σετ τον Κιου Ντανγκ, ο Λιν Γιουν Τζου τον Ντιμίτρι Οβτσάροφ με το ίδιο σκορ και ανατροπή από 0-2 σετ και ο Κάο Τσενγκ Τζούι τον Πάτρικ Φρανζίσκα με 3-1 σετ.

Νωρίτερα, η «οικοδέσποινα» Ν.Κορέα ξεπέρασε με 3-1 σετ τις δυσκολίες απέναντι στην εξαιρετική Δανία. Οι Σκανδιναβοί είχαν ισοφαρίσει προσωρινά όταν ο Τζόναθαν Γκροθ είχε νικήσει με 3-1 σετ τον Γιανγκ Βουτζίν. Η Κορέα πήρε δύο νίκες από τον Λιμ Γιονγκχούν και μία από τον Αν Τζαεχιούν.

Την Πέμπτη, η Κίνα είχε κάνει επίδειξη δύναμης κόντρα στην Ιαπωνία με 3-0 σετ, ενώ στο ευρωπαϊκό ντέρμπι η Γαλλία έκαμψε την Πορτογαλία με 3-1 σετ. Στους ημιτελικούς του Σαββάτου, η Κίνα αντιμετωπίζει την Κορέα στις 06:00 Ελλάδας και η Γαλλία την Κινεζική Ταϊπέι στις 10:00.

Στο ομαδικό γυναικών έγιναν την Παρασκευή και τα δύο ματς της τετράδας. Η Κίνα ήταν το μεγάλο φαβορί εναντίον της Γαλλίας και το απέδειξε, χάνοντας μόλις ένα σετ στο τελικό 3-0. Η Γαλλία, ωστόσο, είχε ήδη φτάσει σε πολύ μεγάλη διάκριση, καθώς στα προημιτελικά επικράτησε με 3-2 σετ της Γερμανίας, εξασφαλίζοντας το ιστορικό μετάλλιο.

Η Ιαπωνία, που πάντα παρουσιάζεται δυνατή και παλεύει να πάρει τα «σκήπτρα» από την Κίνα, επιβλήθηκε, επίσης, με 3-0 σετ του Χονγκ Κονγκ. Το τελευταίο πέτυχε οριακή νίκη στην οκτάδα επί της Ταϊπέι για να φτάσει στα μετάλλια.


Τα τελευταία αποτελέσματα, όπως εμφανίζονται στο ταμπλό:

Στους άνδρες:
Στα προημιτελικά:
Κίνα-Ιαπωνία 3-0
Κορέα-Δανία 3-1
Γαλλία-Πορτογαλία 3-1
Γερμανία-Κινεζική Ταϊπέι 0-3

Στις γυναίκες:
Στα προημιτελικά:
Κίνα-Κορέα 3-0
Γαλλία-Γερμανία 3-2
Κινεζική Ταϊπέι-Χονγκ Κονγκ 2-3
Ρουμανία-Ιαπωνία 0-3

Στα ημιτελικά:
Κίνα-Γαλλία 3-0
Ιαπωνία-Χονγκ Κονγκ 3-0

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x