Γενικά

Μαδέσης και Παπαδημητρίου πρωταθλητές Ελλάδας στο απλό Κ21 στην Καρδίτσα

Πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό Νέων ανδρών αναδείχτηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Αλέξανδρος Μαδέσης.

Στο παρκέ του επιβλητικού «Γιάννης Μπουρούσης», στην Καρδίτσα, έκλεισε πανηγυρικά το απόγευμα της Κυριακής 25/02 με τους τελικούς του απλού ένα γεμάτο και συναρπαστικό τριήμερο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα αθλητών και αθλητριών έως 21 ετών. Πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό Νέων ανδρών αναδείχτηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Αλέξανδρος Μαδέσης.

Στον τελικό ο αθλητής της ΑΕΚ κατέβαλλε τον περσινό πρωταθλητή και συμπαίκτη του Ιάκωβο Αϊβατίδη με 4-1 σετ. Στο απλό Νέων γυναικών διατήρησε τα πρωτεία η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Στον τελικό η αθλήτρια του Ολυμπιακού ξεπέρασε με 4-1 σετ τη Στέλλα Τζαρίδου της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και χάρηκε τον 3ο πανελλήνιο τίτλο της στο απλό του θεσμού.

Στο διπλό ανδρών Κ21 το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Γιώργος Κοσμάς/Στάθης Μανωλόπουλος από τον ΔΑΟ Ταύρου και τον ΟΕΑ Ρεθύμνου αντίστοιχα και στο διπλό γυναικών Κ21 οι Μαρία Ιωάννα Κρελανγκα/Ευαγγελια Μεραμβελλιωτάκη του ΓΑΟ Πειραιά. Από την Παρασκευή 23/02 είχε τελειώσει το διπλό μικτό, όπου τον τίτλο είχαν κατακτήσει οι Στάθης Μανωλόπουλος/Μαλαματένια Παπαδημητρίου (ΟΕΑ Ρεθύμνου/Ολυμπιακός).

Το πρώτο ποτέ Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Καρδίτσα έφερε συνολικά πολύ θετικό αποτέλεσμα χάρη και στο ενδιαφέρον και τη φροντίδα των ντόπιων. Η ΕΦΟΕπΑ είχε άξιους συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον δήμο Καρδίτσας και τον Αθλητικό Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας. Πρεστίζ βεβαίως, πρόσθεσε το κανάλι gre78 στο youtube, που κάλυψε το πρωτάθλημα με δύο ζωντανές ροές καθημερινά, βιντεοσκόπηση όλων των αγώνων και ρεπορτάζ!



Για τα κεντρικά πρόσωπα των ατομικών αγωνισμάτων να προστεθεί ότι εκτός από την Παπαδημητρίου είχε και ο Μαδέσης δύο πρωτιές στη θεσσαλική πόλη. Ο 2ος Βαλκανιονίκης του ομαδικού εφήβων είχε πανηγυρίσει και χτες το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό. Επίσης, η γεννημένη το 2004 Παπαδημητρίου συμπλήρωσε τέσσερις σερί τελικούς στο απλό του θεσμού, ενώ μεγάλωσε το πανελλήνιο ρεκόρ σε επίπεδο γυναικών στις νεαρές ηλικίες. Από την κατηγορία των παγκορασίδων μέχρι αυτή των Νέων γυναικών έχει πάρει σε όλες τίτλο στο απλό και στην Καρδίτσα έφτασε τα 10 τρόπαια στο αγώνισμα (3 στις Νέες γυναίκες, 3 στις νεάνιδες, 3 στις κορασίδες και 1 στις παγκορασίδες). Ο Μαδέσης, που είναι στο 19ο έτος της ηλικίας του, εμφανίζει τρεις σερί τελικούς στο απλό Κ21.

Με δύο χρυσά μετάλλια έφυγε από τους αγώνες και ο Μανωλόπουλος, ενώ ο Αϊβατίδης και η Τζαρίδου είχαν συμμετοχή στους τρεις από τους τέσσερις τελικούς (ένα χρυσό, δύο ασημένια αμφότεροι).

ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ

Το απλό Νέων ανδρών άρχισε από ταμπλό των «64», το απλό Νέων γυναικών από ταμπλό των «32» και από τα ημιτελικά οι αγώνες διεξάγονταν με το σύστημα του καλύτερου των επτά σετ.

Στον τελικό των ανδρών είχαμε παρουσία των δύο πρώτων φαβορί και επανεμφάνιση του ζευγαριού, που είχε αναμετρηθεί και πέρσι στο Δερβένι Κορινθίας. Ο Αλέξανδρος Μαδέσης (Νο 1) επικράτησε του Ιάκωβου Αϊβατίδη με 4-1 σετ και πήρε και… ρεβάνς από τον συμπαίκτη του για την ήττα στα επτά σετ, πέρσι στο Δερβένι. Μετά το 1-1 ο Μαδέσης αύξησε σταθερότητα, πέρασε και την τακτική του και αφού πήρε το αμφίρροπο 4ο σετ απέκτησε και ψυχολογικό αβαντάζ (11-6, 9-11, 11-4, 11-9, 11-4).

Οι φιναλίστ έδωσαν σήμερα Κυριακή όλα τα παιχνίδια τους. Από την κορυφή του ταμπλό ο Μαδέσης απέκλεισε στους «32» τον Κωνσταντίνο Αλεξούδη (Φιλία Ορεστιάδας) με 3-0 σετ, στους «16» τον Γιώργο Κυριόπουλο (ΑΣ Το Γυμνάσιο) με το ίδιο σκορ, στους «8» τον Γιάννη Μαλαμούδη (Φοίνικας Πειραιά) και στους «4» τον Στάθη Μανωλόπουλο με 4-2 σετ.

Από τη βάση του ταμπλό ο Αϊβατίδης νίκησε κατά σειρά τον Θεοφάνη Μήτκα (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με 3-0 σετ, τον Κώστα Φάκαρο (Φοίνικας Πειραιά) επίσης με 3-0, τον Γιάννη Αναστασιάδη (Ποσειδών Λουτρακίου) με το ίδιο σκορ και τον Ηρακλή Κερασίδη με 4-2 σετ.

Στο απλό Νέων γυναικών η Παπαδημητρίου (νούμερο 1 του αγωνίσματος) κλήθηκε να υπερασπιστεί τον τίτλο της απέναντι στην Τζαρίδου, την οποία είχε αντιμετωπίσει και στον τελικό του απλού νεανίδων την άνοιξη του 2023 στη Σαλαμίνα. Η Θεσσαλονικιά (Νο 3) έδειξε ξανά την πολύ καλή της κατάσταση και σαφώς μπορούσε να πάει κόντρα στα προγνωστικά, τα οποία ήταν ελαφρώς με την πλευρά της Παπαδημητρίου. Η κάτοχος του τίτλου όμως, είχε την τελευταία μπάλα σε κάθε κρίσιμη στιγμή κι όταν πήρε οριακά το 4ο σετ φάνηκε ότι πολύ δύσκολα θ’ άλλαζαν τα πράγματα. Στο τελικό 4-1 τα σετ ήταν 12-10, 11-9, 8-11, 11-9 και 11-1.

Η Παπαδημητρίου είχε bye στον 1ο γύρο και άρχισε την πορεία της από τη 16άδα. Απέκλεισε με 3-0 σετ τη Στέλλα Μαυροματάκη (ΟΑ Χανίων) και με το ίδιο σκορ τη Μαύρα Κοντοπούλου (ΠΚΔ Ταύρου), ενώ στα ημιτελικά νίκησε με 4-0 σετ την Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη, αντίπαλό της στον περσινό τελικό του θεσμού.

Η Τζαρίδου προχώρησε επίσης χωρίς αγώνα αρχικά. Στις «16» ξεπέρασε τη Βασιλική Μπουλά (ΟΑ Χανίων) με 3-0 σετ και στην 8άδα την Ελισάβετ Χατζηκύρκα (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με το ίδιο σκορ. Στην 4άδα συνάντησε το 2ο φαβορί, τη Χρυσή Φωτιάδου και την απέκλεισε με 4-2 σετ σε συναρπαστικό αγώνα.

ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΝ

Στο διπλό ανδρών Κ21 αναμετρήθηκαν για το χρυσό μετάλλιο τα δύο πρώτα φαβορί. Παρόμοιο το στυλ παιχνιδιού για το νούμερο 1, τους Ιάκωβο Aϊβατίδη/Αλέξανδρο Μαδέση, συνδυασμός επιθετικού με αμυντικό για το Νο 2 τους Γιώργο Κοσμά και Στάθη Μανωλόπουλο.

Στην πρώτη τους συνεργασία σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα οι δεύτεροι έκαναν δυνατή αρχή και γενικά χρησιμοποίησαν αμφότεροι πετυχημένα την επίθεση. Μετά το 1-1 τα πράγματα ήταν ισορροπημένα, αλλά ο τελευταίος λόγος άνηκε στους Κοσμά/Μανωλόπουλο. Έφτασαν στο ματς μπολ με 10-7 και το εκμεταλλεύτηκαν αφού μεσολάβησε μείωση του σκορ στον πόντο (11-8, 5-11, 11-9, 11-9). Σημειωτέον ότι στα ημιτελικά οι μετέπειτα πρωταθλητές ξεπέρασαν στα πέντε σετ τους Γιάννη Κούτρα/Γιάννη Αναστασιάδη, ενώ οι Μαδέσης/Aϊβατίδης στον πρώτο τους αγώνα απέκλεισαν πολύ δύσκολα με 3-2 σετ τους Ηρακλή Κερασίδη/Πέτρο Λιώτση (ΔΑΟ Ταύρου).

Στο διπλό γυναικών Κ21 ο απόλυτα ισορροπημένος αγώνας για το χρυσό μετάλλιο είχε συναρπαστικό φινάλε. Οι Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη/Μαρία-Ιωάννα Κρεάνγκα (2ο φαβορί) ήταν πίσω 8-6 στο «κόντρα» σετ απέναντι στις Άλκηστη Κασίμη/Μαύρα Κοντοπούλου (Νο 3) και γύρισαν την κατάσταση. Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί δύο φορές και ισάριθμες ισοφαρίστηκαν. Η εξέλιξη 11-5, 6-11, 11-7, 8-11 και 11-9.

Η Κρεάνγκα ήταν και πέρσι νικήτρια του αγωνίσματος, με συμπαίκτρια τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Αξιοσημείωτο από την πορεία στο ταμπλό ότι οι πρωταθλήτριες είχαν επικρατήσει με 3-2 σετ και τις Ζωή Καζάκου/Δήμητρα Πετσίβα στα ημιτελικά και τις Στέλλα Μαυροματάκη/Γεωργία Σπανού (ΟΑ Χανίων/Σάρισες Φλώρινας) στα προημιτελικά!

Για τις Κοντοπούλου/Κασίμη, που είναι ακόα στο 16ο έτος της ηλικίας τους, να προστεθεί ότι στην 4άδα έκαμψαν με 3-2 το 1ο φαβορί, τις Χρυσή Φωτιάδου/Στέλλα Τζαρίδου.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε όλα τα ατομικά αγωνίσματα:

ΑΠΛΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)

2. Ιάκωβος Aϊβατίδης (ΑΕΚ)

3. Στάθης Μανωλόπουλος (ΟΕΑ Ρεθύμνου)

-. Ηρακλής Κερασίδης (ΔΑΟ Ταύρου)

ΑΠΛΟ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

2. Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

3. Χρυσή Φωτιάδου (Σάρισες Φλώρινας)

-. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (ΓΑΟ Πειραιά)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ:

1. Γιώργος Κοσμάς/Στάθης Μανωλόπουλος (ΔΑΟ Ταύρου/ΟΕΑ Ρεθύμνου)

2. Ιάκωβος Aϊβατίδης/Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)

3. Διονύσης Τιμαμόπουλος/Κωνσταντίνος Μηλικούδης (ΑΣΕΑ Καβάλας)

-. Γιάννη Κούτρα/Γιάννης Αναστασιάδης (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη/Μαρία-Ιωάννα Κρεάνγκα (ΓΑΟ Πειραιά)

2. Άλκηστις Κασίμη/Μαύρα Κοντοπούλου (ΠΚΔ Ταύρου)

3. Χρυσή Φωτιάδου/Στέλλα Τζαρίδου (Σάρισες Φλώρινας/ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

-. Ζωή Καζάκου/Δήμητρα Πετσίβα (ΓΑΟ Πειραιά/ΑΣΕΑ Καβάλας)

ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ:

1. Στάθης Μανωλόπουλος/Μαλαματένια Παπαδημητρίου (ΟΕΑ Ρεθύμνου/Ολυμπιακός ΣΦΠ)

2. Γιάννη Κούτρα/Στέλλα Τζαρίδου (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου/ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

3. Σωκράτης Γιαννούτσος/Χρυσή Φωτιάδου (Ίφιτος Πατρών/Σάρισες Φλώρινας)

-. Γιώργος Κοσμάς/Μαύρα Κοντοπούλου (ΔΑΟ Ταύρου/ΠΚΔ Ταύρου)

Τις απονομές των επάθλων στα ατομικά αγωνίσματα έκαναν σήμερα ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος στο διπλό μικτό, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας Αριστοτέλης Αντωνίου στο διπλό Νέων γυναικών, η γενική γραμματέας του Α.Φ.Ο. Καρδίτσας Δώρα Παπαναστασίου στο διπλό Νέων ανδρών, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΦΟΕπΑ Ξένια Στάθη στο απλό Νέων γυνακών και το μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τασιός στο απλό Νέων ανδρών.

Το Σάββατο 24/02 οι απονομές επάθλων στο ομαδικό έγιναν από τη βουλευτή Ασημίνα Σκόνδρα, τον αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Τέλιο, τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Καρδίτσας Παναγιώτη Ευθυμίου, τον εκπρόσωπο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας Γιώργο Μυλωνά, τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Πέτρο Παπαδάκο, τον πρόεδρο του Α.Φ.Ο.Κ. Β. Τσαντήλα και το μέλος Γ. Νιάκα. Από το τοπικό σωματείο, που εδώ και δεκαετίες έχει τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης απονεμήθηκαν στους συνδιοργανωτές και τους μεγάλους χορηγούς ειδικά αναμνηστικά από τον προπονητή Βαγγέλη Φούκα. Το Επιμελητήριο Καρδίτσας και η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας ήταν οι βασικοί χορηγοί, ενώ συνολικά 20 εταιρίες πρόσφεραν πολύτιμη στήριξη στη διοργάνωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x