Γενικά

Όγδοη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ξιφασκίας U17 η Κουρούση

Η Αλίνα Κουρούση ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια για τα ελληνικά χρώματα στην πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ξιφασκίας U17 χάρη στην όγδοη θέση που κατέκτησε στη σπάθη νεανίδων.

Την αρχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων της Νάπολης έκαναν οι ξιφομάχοι του ξίφους μονομαχίας των εφήβων και του ξίφους ασκήσεως και της σπάθης των νεανίδων.

Για την Ελλάδα πήραν θέση στις πίστες της Νάπολης τέσσερις ξιφομάχοι σε κάθε όπλο. Πέρα από την όγδοη θέση της Αλίνας Κουρούση, έκαναν καλές εμφανίσεις ο Βασίλης Τσώκας και ο Νίκος Πασσιάς που έφτασαν μέχρι τους 32 καλύτερους στο ξίφος μονομαχίας εφήβων. Συνολικά, οι εννιά από τους/τις ξιφομάχους της χώρας μας προκρίθηκαν από τη φάση των πουλ στους αγώνες νοκ-άουτ.

Η Αλίνα Κουρούση πέρασε άνευ αγώνα στις 32 καλύτερες. Η Χουζούρη ηττήθηκε 15-10 από τη Γεωργιανή Αλεξάντρα Κουβάεβα και η Τσοκαροπούλου ηττήθηκε 15-9 από την Ουκρανή Άνα Σουβόροβα. Οι δύο αθλήτριες του Γιώργου Τσουρούτα κατέκτησαν την 47η και την 48η θέση στη διοργάνωση.

Η Κουρούση νίκησε και στο ταμπλό των 32 την Ιταλίδα Ντιλέτα Φουσέτι με 15-11 και πέρασε ξανά, όπως και το 2023 (ως ένατη) στις 16 καλύτερες της διοργάνωσης. Στη συνέχεια, επικράτησε εύκολα κόντρα στη Γερμανίδα Σισάν Χέρμπον με 15-7 και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Εκεί, η 15χρονη «λύγισε» με 15-13 μετά από μεγάλη μάχη κόντρα στο Νο1 του ταμπλό και Νο1 της ευρωπαϊκής κατάταξης νεανίδων, την Ιταλίδα Βιτόρια Μότσι.

Η Ιταλίδα, μάλιστα, στη συνέχεια προχώρησε στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου.

Η αθλήτρια του Γιάννη Νοταρά κατέκτησε την όγδοη θέση στην Ευρώπη και ξεπέρασε κατά μία θέση την περυσινή ένατη, ενώ της απομένει ακόμα μία χρονιά στην ηλικιακή κατηγορία των νεανίδων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x