Γενικά

Παγκόσμιο Κύπελλο - Αλγέρι: Εκτός κυρίως ταμπλό Παΐζη και Μπένου

Η Μαρίνα Παΐζη και η Κλαίρη Μπένου έφτασαν ένα βήμα πριν την είσοδο στο κυρίως ταμπλό των «64» στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης της σεζόν.

Οι Μαρίνα Παΐζη και Κλαίρη Μπένου αγωνίστηκαν στον προκριματικό γύρο του ατομικού σπάθης γυναικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του αγωνίσματος στο Αλγέρι. Στη φάση των πουλ, η Μπένου σημείωσε 2 νίκες και 4 ήττες, ενώ η Παΐζη 4 νίκες και 2 ήττες.

Η Μπένου προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό των 128 και ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο των «νοκ-άουτ», αυτό της Γεωργιανής Αλεξάντρα Κουβάεβα (FIE No156), με 15-12. Στη μάχη του γύρου των «64», όμως, που θα έκρινε και την είσοδό της στο κυρίως ταμπλό ηττήθηκε με 15-12 από τη 18χρονη Αυστραλέζα Βερόνικα Βασίλεβα (FIE No59) κι ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με την 95η θέση.

Η Παΐζη προκρίθηκε απευθείας στο ταμπλό των «64», στη μάχη, όμως, για το «εισιτήριο» του κυρίως ταμπλό ηττήθηκε με 15-7 από τη Γερμανίδα Φελίς Χέρμπον (FIE No102) κι ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 76η θέση στη διοργάνωση ανάμεσα σε 152 αθλήτριες.

Οι αντίπαλοι για Γκοντούρα και Γεωργιάδου
Τη "σκυτάλη" θα πάρουν την Παρασκευή οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες ξιφομάχοι, η Δώρα Γκουντούρα κι η Δέσποινα Γεωργιάδου, οι οποίες είχαν εξασφαλισμένη παρουσία στο κυρίως ταμπλό λόγω των υψηλών θέσεων που έχουν στην παγκόσμια κατάταξη (Νο3 και Νο4 αντίστοιχα).

Η Γκουντούρα κληρώθηκε να αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα κόντρα στην 18χρονη Αμερικανίδα Λόλα Πόσικ (FIE No 113), ενώ η Γεωργιάδου θα αγωνιστεί κόντρα στην, επίσης, 18χρονη Βουλγάρα Έμα Νεΐκοβα (FIE No106).

Οι δύο Ελληνίδες βρίσκονται σε διαφορετικά «κλαδιά» του ταμπλό κι η μόνη πιθανή «διασταύρωσή» τους θα είναι στον τελικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x