Γενικά

Πρώτη η Ελλάδα στη γενική κατάταξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ταε-κβο-ντό

Η πρωτιά του ελληνικού Ολυμπιακού ταεκβοντό στη γενική κατάταξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων με συνολικά δέκα μετάλλια ήταν το... κερασάκι στο Βελιγράδι.

Η Ελλάδα πανηγύρισε την πρώτη θέση στα αγόρια, αλλά και την τρίτη θέση στα κορίτσια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τάε-κβο-ντό του Βελιγραδίου, δίνοντας μια εικόνα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στα σωματεία πανελλαδικά.

Στο φινάλε της διοργάνωσης, η χώρα μας πανηγύρισε δύο χάλκινα μετάλλια, αλλά και μια πέμπτη θέση με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Μπακαλέξη, Ευθύμιο Μπακαλέξη και Βασιλική Αλεξανδρίδη αντίστοιχα.

Απολογισμός τριήμερου: Δύο χρυσά, πέντε ασημένια, τρία χάλκινα μετάλλια, αλλά και πέντε πέμπτες θέσεις. Και πλέον η Ελλάδα έφτασε τα 60 μετάλλια από το 2005, εννέα εκ των οποίων χρυσά.

Μπακαλέξης και Ηλιάδης βρέθηκαν για δεύτερη φορά στο βάθρο μιας μεγάλης διοργάνωσης. Ο Ηλιάδης, «ασημένιος» πρόσφατα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σεράγεβο, κατέκτησε την τρίτη θέση στα -176cm, ενώ ο Μπακαλέξης, «ασημένιος» πέρυσι στο Ευρωπαϊκό παίδων της Μάλτας, κατετάγη τρίτος στο -172cm.

Κι οι δύο αθλητές μας ήταν μέλη της Εθνικής μας ομάδας, η οποία συστάθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό μετά το δεύτερο προκριματικό τουρνουά που έγινε σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ.

Ο Μπακαλέξης, με τρεις νίκες, έφτασε έως τα ημιτελικά. Επικράτησε κατά σειρά του Αζέρου Αλίγιεφ, του Αζίντοφ που αγωνίστηκε με την ETU και ήταν Νο 1 στο ταμπλό, και του Κροάτη Τεσκέρα. Στον αγώνα για την είσοδό του στον τελικό, ηττήθηκε 21-19, 16-12 από τον Τούρκο Ντουζέλ, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Ο Ηλιάδης, αφού πέρασε «bye» στον γύρο των 16, επικράτησε 2-1 του Ουκρανού Λοπότουν και με το ίδιο σκορ του Μολδαβού Ναβράτσιουκ. Στα ημιτελικά απέναντι στον Ισμαΐλοφ, που αγωνίστηκε με τη σημαία της ETU, ηττήθηκε 2-1, ανεβαίνοντας έτσι στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών.

Η Αλεξανδρίδη στο -176cm με μια νίκη σε δύο αγώνες και κατετάγη πέμπτη.
Αρχηγός αποστολής ήταν ο Ιωσήφ Μακρυνάκης, ενώ υπεύθυνοι προπονητές της Εθνικής ομάδας ήταν οι Ανδρέας Αλιφραγκής, Αντώνιος Αντωνακόπουλος, Βασίλειος Χαραλαμπίδης, Κωνσταντίνος Ζηνέλης, Νικόλαος Τζανακάκης κι Απόστολος Ιακωβάκης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x