Γενικά

Στο ταμπλό του ουγγρικού Youth Contender η Παπαδημητρίου

Στο διπλό αγωνιστικό «μέτωπο» σε τουρνουά πινγκ πονγκ του εξωτερικού, όπου έδρασαν και την Τρίτη οι νεαροί πρωταθλητές μας καταγράφηκε μία ακόμα πρόκριση σε κυρίως ταμπλό.

Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου προχώρησε στον γύρο των «32» της ηλικιακής κατηγορίας Under 19 στο World Table Tennis Youth Contender της Ουγγαρίας στο Σομπάτελι. Στην τελευταία μέρα των αγώνων την Τετάρτη, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα επιδιώξει ένα καλό πλασάρισμα και νωρίς το μεσημέρι αντιμετωπίζει τη Γαλλίδα Ελίς Πουγιόλ.

Στο Σένεκ, εξάλλου, ολοκλήρωσαν την Τρίτη τη νέα σημαντική εμπειρία τους και τα γερά τεστ στο WTT Youth Contender της Σλοβακίας ο Γιώργος Μανωλόπουλος και ο Μάριος Κατσαπρακάκης. Αμφότεροι κυνήγησαν με αξιώσεις την πρόκριση και την άξιζαν, αλλά στις λεπτομέρειες έμειναν εκτός ταμπλό.

Άμεσα μετά από τους αγώνες των αγοριών στο τουρνουά της Ουγγαρίας άρχισε το δεύτερο μέρος της ελληνικής συμμετοχής και η πολύπειρη στον θεσμό Παπαδημητρίου έκανε την Τρίτη την αρχή. Λίγο χρονικό διάστημα πριν τελειώσει την παρουσία της ως νεάνιδα είχε μια νίκη και μια ήττα στο πρώτο γκρουπ και προκρίθηκε ως δεύτερη.
Στην πρεμιέρα της, έχασε από το πρώτο φαβορί της κατηγορίας, τη Γιαπωνέζα Ριν Μέντε με 3-0 σετ (9-11, 3-11, 5-11). Το καθοριστικό δεύτερο ματς το έδωσε το απόγευμα της Τρίτης και με πολύ δύσκολη επικράτηση 3-2 σετ απέναντι στη Σλοβάκα Ελίσκα Στουλέροβα πέτυχε τον στόχο της.

Η εξέλιξη: 8-11, 11-6 11-8, 8-11 και 11-5.

Η κλήρωση του ταμπλό έφερε την πρωταθλήτρια Ελλάδας σε νεάνιδες και νέες γυναίκες αντιμέτωπη με τη Γαλλίδα Ελίς Πουγιόλ, η οποία αναδείχτηκε νικήτρια στο όγδοο γκρουπ των προκριματικών.

Στο «Transpetrol Sport Hall» του Σένεκ είχε αγωνιστεί ο Κατσαπρακάκης πρώτος τη Δευτέρα κι είχε αποκλειστεί στα γκρουπ της κατηγορίας Under 17. Ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού παίδων το 2022 δοκίμασε την Τρίτη την αγωνιστική του κατάσταση και στην παραπάνω κατηγορία από τη δική του και στην ίδια μετείχε βεβαίως κι ο Γιώργος Μανωλόπουλος, πρωταθλητής Ελλάδας του απλού εφήβων το 2022. Διεκδίκησαν γερά την πρόκριση και τους στοίχισαν οριακές ήττες.

Στην κατηγορία αθλητών έως 19 ετών έγιναν 29 γκρουπ των τριών αθλητών. Ο Μανωλόπουλος βρέθηκε στο 27ο. Στην πρώτη αγωνιστική, έχασε από τον επικεφαλής Πολωνό Πάτρικ Ζιβορόνεκ με 3-1 σετ. Τον συγκεκριμένο αθλητή τον είχε νικήσει στα γκρουπ του Σομπάτελι με 3-0 σετ την περασμένη βδομάδα, όμως τώρα σε νέα δυνατή αναμέτρηση δεν κατάφερε να το επαναλάβει (9-11, 12-10, 7-11, 8-11).

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο αμυντικού στυλ διεθνής μας έπαιξε για τη δεύτερη προνομιούχο θέση με τον Τσέχο Βιντ Κάντλεκ. Προηγήθηκε με 2-0 σετ, αλλά δέχτηκε την ανατροπή και αποκλείστηκε από τη συνέχεια (11-7, 11-8, 8-11, 10-12, 5-11).
Ο Κατσαπρακάκης ήταν στο 25ο γκρουπ του σλοβακικού Youth Contender. Μπορούσε ν’ αρχίσει ιδανικά, αλλά «λύγισε» κι αυτός με 3-2 σετ από τον Σουηδό επικεφαλής Ελίας Σόγκρεν (5-11, 13-11, 12-10, 7-11, 7-11).

Στην τρίτη αγωνιστική αποδείχτηκε υψηλότατο ένα ακόμα εμπόδιο από την Πολωνία, όπως συνέβη πολλές φορές για τα ελληνικά χρώματα στα δύο διαδοχικά Contender. Ο αθλητής της Αθηνάς Μαγκουφάνας έχασε 3-0 σετ από τον Μάρσελ Μπλάστζικ κι έμεινε στην τρίτη θέση του γκρουπ (6-11, 8-11, 8-11).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x