Γενικά

Θριάμβευσαν στην Ιταλία οι Τοπαλίδης, Φιλίππου, Χατζηγιάννης

Πολλές επιτυχίες και μετάλλια για την ελληνική ομάδα σκοποβολής με λειόκανο, που συμμετείχε στο τελευταίο Grand Prix της χρονιάς, στην Ιταλία.

Το διήμερο 28-29 Οκτωβρίου διεξήχθη στο πανέμορφο σκοπευτήριο της Casei Gerola στην Pavia ο Εθνικός αγώνας της Ιταλίας που αποτελεί και το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς υπό τη χορηγία της Benelli.

Ο αγώνας αυτός αποτελεί το τελευταίο τεστ πριν το Παγκόσμιο της Ταϊλάνδης, γι' αυτό και προσέλκυσε περισσότερους από 300 σκοπευτές από όλη την Ευρώπη ,αφού το υψηλό τεχνικό και αθλητικό επίπεδο που απαιτεί, είναι εγγύηση για την επιτυχή του έκβαση.

Η Εθνική ομάδα, που αποτελείτο από τους Γιάννη Τοπαλίδη, Γιώργο Φιλίππου και Μιχάλη Χατζηγιάννη, στην κατηγορία Modified πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό παίζοντας με σταθερότητα και εξαιρετική συγκέντρωση και στα 18 στάδια του αγώνα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Τσεχία των Μπούρες,Βιτ και Σμιτ και στην τρίτη θέση την οικοδέσποινα Ιταλία με τους Σγκαμπάτο,Μπερτέλλι,Μπακάρο και Μαρτίγκο.

Στο ατομικό της κατηγορίας ο Χατζηγιάννης επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, κυριαρχώντας απόλυτα και παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας τη δεύτερη θέση για τον Ιταλό Σγκαμπάτο και την τρίτη θέση για τον Τσέχο Μπούρες, ενώ η τέταρτη και πέμπτη θέση πάρθηκε από τους Τοπαλίδη και Φιλίππου με έκτο τον Τσέχο Βιτ.

Θριάμβευσαν στην Ιταλία οι Τοπαλίδης, Φιλίππου, Χατζηγιάννη

Χρυσό κατάκτησε στην Modified senior ο Γιάννης Τοπαλίδης κάτι που αποκτά ιδιαίτερη αξία αφού είναι η τρίτη διαδοχική χρονιά που πετυχαίνει κάτι τέτοιο και όντας ο πρώτος μη Ιταλός που παίρνει χρυσό σε δυο κατηγορίες δηλαδή στη Standard το 2021 και 2022 και στη Modified το 2023. Το βάθρο μοιράστηκαν μαζί του οι Ιταλοί Μποτίτσι και Τσουκέλλι που πήραν το ασημένιο και χάλκινο αντίστοιχα.

Στην κατηγορία Open κυριάρχησαν οι Πολωνοί Ταουσιέβιτς και Νεβιαντόμσκι αφήνοντας τον Ιταλό Φορλάνο τρίτο. Στην κατηγορία Standard πρώτος αναδείχθηκε ο Ιταλός Πότσα,δεύτερος ο Φινλανδός Λάουκια και τρίτος ο Ουκρανός Κίκτενκο. Τέλος στην Standard Manual χρυσό πήρε ο Φινλανδός Βίταλα ,ασημένιο ο Ισπανός Ντάβιτε και χάλκινο ο Ιταλός Σαρτόρι.

Οι διεθνείς ελπίζουν στη βοήθεια και στήριξη της Ομοσπονδίας για να παρακαμφθούν γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να τους επιτρέψουν την απρόσκοπτη προετοιμασία για το Παγκόσμιο που θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη από τις 4 έως 10 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x