Βόλεϊ

Volley League γυναικών: Πρώτες μάχες για τα ημιτελικά με δυο ντέρμπι

Με τις πρώτες αναμετρήσεις ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Παναθηναϊκός ξεκινούν απόψε τα ημιτελικά της Volley League γυναικών.

Γεμάτο από ντέρμπι είναι το πρόγραμμα των ημιτελικών της Volley League γυναικών , με τις πρώτες αναμετρήσεις να διεξάγονται απόψε σε Πυλαία και Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην πρώτη σημαντική αναμέτρηση ο πρωτοπόρος της κανονικής διάρκειας ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στις 19:00 θέλοντας να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς. Oι παίκτριες του Μάρκο Φενόλιο, είναι κατάλληλα προετοιμασμένες για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και επιθυμούν με όπλο την έδρα τους να νικήσουν για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν τις «ερυθρόλευκες» μετά και το 3-0 της 8ης αγωνιστικής.

Από την άλλη μεριά η ομάδα του Πειραιά, θα αναζητήσει το break στην έδρα του ΠΑΟΚ ώστε να μεταφέρει τη σειρά με πλεονέκτημα στου Ρέντη εκεί όπου θα προσπαθήσει να καθαρίσει την πρόκριση με δύο νίκες. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Λορέντσο Μιτσέλι έχει τις παίκτριες του σε ετοιμότητα για την πρώτη σημαντική μάχη.


Συνέχεια στον «χορό» των ημιτελικών θα δώσει το ντέρμπι που θα διεξαχθεί στο κλειστό «Απόστολος Κόντος» της Νέας Φιλαδέλφειας (19:30), εκεί όπου η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό. Οι Κυπελλούχες Ελλάδας θέλουν να κάνουν το 3/3 απέναντι στις «πράσινες» με τον προπονητή της ομάδας Γιουνούς Οτσάλ να έχει προετοιμάσει τις παίκτριες του για την εν λόγω αναμέτρηση.

Από την άλλη μεριά ο Παναθηναίκός, θέλει ως κάτοχος του τροπαίου να αποδείξει ότι η απώλεια του Κυπέλλου από την «Ένωση» αποτέλεσε μια κακή παρένθεση στην φετινή σεζόν. Ο Γιάννης Καλμαζίδης, θα έχει όλες τις παίκτριες στη διάθεση του τις οποίες έχει προετοιμάσει κατάλληλα για την επικράτηση στο ντέρμπι. Στα ματς που προηγήθηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν η ΑΕΚ ήταν εκείνη που επικράτησε με 3-2 στο Μαρούσι και 3-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ επέστρεψε και στους τίτλους με τη νίκη 3-1 σετ στον τελικό Κυπέλλου στην Άρτα.

Η πρόκριση στους τελικούς θα κριθεί στις δύο νίκες.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Πρώτος αγώνας - Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, 19.00: Π.Α.Ο.Κ. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Γεωργιάδης Εμμ., Τοσουνίδης, Παρατηρητής αγώνα: Κάλλης, Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχελινάκης, Επόπτες: Σταυρίδης, Καπλάνης, Γραμματεία: Παναγιωτίδου.

Γυμναστήριο «Απόστολος Κόντος», 19.30: Α.Ε.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Κουτσούλας, Βελώνης, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Γεωργουλέας, Επόπτες: Σταθοπούλου, Σπίγγου, Γραμματεία: Τρίκκα.

Δεύτερος αγώνας - Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», 19.00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ.

Γυμναστήριο Αγίου Θωμά, 21.00: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ε.Κ.

Τρίτος αγώνας (αν χρειαστεί) - Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Γυμναστήριο «Απόστολος Κόντος», 17.30: Α.Ε.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, 19.00: Π.Α.Ο.Κ. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x