Γενικά

Στη 16άδα του διπλού μικτού Σγουρόπουλος και Σουργιάν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαί

Το καλύτερο αποτέλεσμα έφερε η πρώτη μέρα της ελληνικής αγωνιστικής παρουσίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μπέντιγκο της Αυστραλίας.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Σαμπίνα Σουργιάν προχώρησαν με δύο δύσκολες νίκες στη 16άδα του διπλού μικτού και, καθώς είναι και πρώτο φαβορί στο ταμπλό, δημιουργούνται προσδοκίες για μετάλλιο.

Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων και η αριστερόχειρας Σέρβα βγάζουν «χημεία» στην πρώτη τους συνεργασία και απέκλεισαν δυνατά ζευγάρια από την Ασία, αφού έχασαν αρχικά το πρώτο σετ. Θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους το Σάββατο και θα κυνηγήσουν την είσοδο στα προημιτελικά απέναντι στον Βλαντιμίρ Σιντορένκο και τη Μαρία Ταϊλάκοβα, δύο πολύ ταλαντούχα παιδιά από τη Ρωσία, με τα οποία ο Σγουρόπουλος έχει συνεργαστεί στο πολύ πρόσφατο παρελθόν στα διπλά μεγάλων διοργανώσεων.

Στο γύρο των «64», φάνηκε ότι κάθε αρχή είναι δύσκολη πολύ περισσότερο σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και με Ασιάτες αντιπάλους. Για να προχωρήσουν στον δεύτερο γύρο ο Σγουρόπουλος και η Σουργιάν κατέβαλλαν τους Γιου Ζονγκ Τζουν/Ζου Τζινγκί από τη Σιγκαπούρη με 3-1 σετ.

Το μεσημέρι τοπική ώρα ο Σγουρόπουλος και η Σουργιάν συνάντησαν στους «32» ένα ακόμα δίδυμο από την Ασία, τους Ινδούς Τζετ Τσάντρα και Σβάστικα Γκος. Βρέθηκαν πάλι πίσω με 0-1, γενικά είχαν πιο δύσκολη αποστολή, όμως με νέα καλή εμφάνιση επικράτησαν με 3-1 σετ και μπήκαν στις θέσεις 1-16.

Οπως προαναφέραμε, ο Σγουρόπουλος και η Σουργιάν θα κυνηγήσουν την είσοδο στην οκτάδα απέναντι στο ισχυρό ρωσικό ζευγάρι των Βλαντιμίρ Σιντορένκο/Μαρία Ταϊλάκοβα. Αν φτάσουν σε νέα νίκη θα παίξουν πια για την εξασφάλιση μεταλλίου, καθώς η διοργάνωση δεν έχει ματς για τις θέσεις 3-4.

Την Πέμπτη, παίρνει σειρά το αγώνισμα του απλού και γίνονται τα προκριματικά γκρουπ. Ο Σγουρόπουλος τα αποφεύγει ως ένα από τα φαβορί κι, αφού ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, θα πληροφορηθεί έπειτα από νέα κλήρωση τον αντίπαλό του στο ταμπλό των «32».

Τα παιχνίδια του εναρκτήριου γύρου θα γίνουν την Παρασκευή στις 10:30 και στις 11:15.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x