Χάντμπολ

Στη Ρωσία για το βήμα- πρόκρισης η ΑΕΚ

Κόντρα στην Ντιναμό Βίκτορ για τα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ

Στην Σταυρούπολη της Ρωσίας βρίσκεται από χθες το απόγευμα η ΑΕΚ προκειμένου αύριο στις 16:00 να αντιμετωπίσει την Ντιναμό Βίκτορ στο πρώτο ματς για τα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας από το κανάλι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας EHFΤV.

Η Ένωση, φιναλίστ του θεσμού από την περσινή περίοδο, θέλει ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού που έχει οριστεί το ερχόμενο Σάββατο 30/3 στις 15:00 στο ΟΑΚΑ.

Ο περιφερειακός της ΑΕΚ Παναγιώτης Νικολαΐδης δήλωσε στο e-handball.gr: «Μετά από την μεγάλη πίκρα που βιώσαμε από τον τελικό, πήραμε μια ανάσα από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και ανέβηκε η διάθεση μας. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και στη Ρωσία για το πρώτο βήμα της πρόκρισης, ώστε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα με ένα καλό αποτέλεσμα, ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Μας έχουν μείνει δύο στόχοι και ο ένας είναι η Ευρώπη, όπου θέλουμε να φτάσουμε ψηλά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί η Ντιναμό Βίκτορ είναι μια καλή ομάδα, στην πρώτη 4αδα του πρωταθλήματος της Ρωσίας. Πιστεύω ότι μια καλή εικόνα στο πρώτο ματς θα μας δώσει ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογία για την συνέχεια».

Η Ντιναμό Βίκτορ βασίζεται αποκλειστικά σε Ρώσους παίκτες. Συμμετέχει για δεύτερη φορά στην Ευρώπη μετά την περσινή της εμπειρία, όπου έφτασε έως τα προημιτελικά, αφού αποκλείστηκε από την Μαδέιρα, αντίπαλο της ΑΕΚ στην ημιτελική φάση.
Είναι πολύ πιθανό, μάλιστα, να προκύψει ξανά το ίδιο ζευγάρι (ΑΕΚ-Μαδέιρα) στα ημιτελικά, εφόσον προκριθεί η Ένωση, αλλά και η Πορτογαλική ομάδα περάσει το εμπόδιο της φινλανδικής, Ντίκεν.

Η Ντιναμό Βίκτορ στην πρώτη φάση του Τσάλεντζ Καπ τον Οκτώβριο απέκλεισε με δυο νίκες (38-19 και 32-28) στην έδρα της τον Διομήδη Άργους.

Στη συνέχεια ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Φόλενταμ από την οποία απέσπασε ισοπαλία (32-32) στην Ολλανδία και νίκησε 28-24 στη Ρωσία, ενώ στους «16» προκρίθηκε με μεγάλη ανατροπή σε βάρος της Άρενταλ, καθώς έχασε 27-21 στη Νορβηγία και νίκησε 31-22 στη ρεβάνς.

Στο πρωτάθλημα της Ρωσίας είναι στην 4η θέση με 24 πόντους σε 19 αγώνες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x