Koriopolis

Στις 23 Οκτωβρίου η «δίκη των 11»

Έφτασε η ώρα της δίκης για τους πρώτους 11 κατηγορούμενους για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, καθώς θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στις 23 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 1733/13 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, οι 11 κατηγορούμενοι, που παραπέμπονται σε δίκη, αντιμετωπίζουν κακουργηματικές πράξεις, που αφορούν παράνομο στοιχηματισμό την περίοδο 2008-2011.

Οι κατηγορίες, ανά περίσταση, αφορούν συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή βλάβης, απάτη κατ' επάγγελμα και συνήθεια, ηθική αυτουργία σε απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία σε αυτό, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Στο εδώλιο θα καθίσουν οι Χρυσόστομος Ψωμιάδης (σ.σ. Μάκης), Σταύρος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπακώστας, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Θωμάς Μητρόπουλος, Γεώργιος Χριστοβασίλης, Ευάγγελος Αγγελής, Διονύσιος Κωτούλας, Περικλής Αμανατίδης, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης.

Ως γνωστόν, οι 11 κατηγορούμενοι δικάζονται για μέρος της δικογραφίας, το οποίο διαχωρίστηκε από την κύρια ανάκριση, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου ορίου προσωρινής κράτησης του βασικού κατηγορούμενου, Μάκη Ψωμιάδη. Ο τελευταίος, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, συμπληρώνει 18 μήνες προφυλάκισης στις 30 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x