Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Στον Βενγκέρ θα χρωστάει πάντα την αλλαγή DNA το αγγλικό ποδόσφαιρο!

Ο Αλσατός δίστασε να πει το «ναι» και όταν Ιάπωνες του πρόσφεραν γη και ύδωρ προτίμησε να φύγει για το Τόκιο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Σαν σήμερα έβαζε την υπογραφή του στο συμβόλαιο και όταν ανακοινωθηκε μία εφημερίδα έβαλε ως τίτλο το απίθανο «ARSENE WHO?». Ενας Γάλλος με ύφος δασκάλου και με γυαλάκια, ήταν μακριά από το κλασσικό στυλ που θα περίμενε κανείς να αναλάβει μάνατζερ σε μία αγγλική ομάδα. Δούλευε στην Ιαπωνία όπου η εμπειρία τον είχε γοητεύσει. Μακριά από την παράνοια που άρχιζε σιγά-σιγά να καταλαμβάνει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ο Βενγκέρ είχε αγκαλιάσει την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής της Απω Ανατολής. Ωστόσο βρισκόταν μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι.

Είχε έρθει η ώρα να αποφασίσει αν η μοναχική ζωή εκεί, σε μία χώρα υπέροχη αλλά πολύ διαφορετική, με φίλους και οικογένεια σχεδόν 10.000 χιλιόμετρα μακριά ήδη από το 1994 ήταν αυτό που επιθυμούσε για ακόμα δυο χρόνια. Τότε πριν αναλάβει την πρόκληση στην Γκράμπους Ειτ, το 1994 ο Σωκράτης Κόκκαλης τον είχε φέρει στην Ελλάδα και συζητούσε μαζί του την περίπτωση να αναλάβει τον ευρισκόμενο στα πέτρινα χρόνια από πλευράς τίτλων Ολυμπιακό. Ο Αλσατός δίστασε να πει το «ναι» και όταν Ιάπωνες του πρόσφεραν γη και ύδωρ προτίμησε να φύγει για το Τόκιο. Εκεί, πέρασε υπέροχα αλλά το 1996, έφτασε η στιγμή να επιστρέψει στην Ευρώπη και ήταν η Άρσεναλ αυτή που του έδωσε την ευκαιρία.Τα γραφεία στοιχημάτων έβγαζαν τα ποσοστά για το αν θα άντεχε μέχρι τα Χριστούγεννα! Αλλά αυτος κατάφερε να είναι ακόμα και σήμερα το 2017 εκεί και να έχει αλλάξει την εικόνα της Αρσεναλ, από το βαρετό και μονόχνωτο τρόπο παιχνιδιού σε ένα σύγχρονο και πολύ αρεστό στο μάτι στυλ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x