Βαγγέλης Νεραντζιάς

Στον Παναθηναϊκό δεν χαρίζεται τίποτα…

Η επικείμενη τροποποίηση του κανονισμού που υπό προϋποθέσεις θα ευνοήσει τον Παναθηναϊκό, αλλά την έχουν εκμεταλλευτεί και άλλοι στο παρελθόν. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Από τη στιγμή που προέκυψε η είδηση για την τροποποίηση του άρθρου 52 του κανονισμού, το οποίο αναφέρεται στα χρηματοοικονομικά στοιχεία των ΠΑΕ επικρατεί μια σύγχυση και πολλές ανακρίβειες. Μάλιστα πολλοί που διαδίδουν τις ανακρίβειες, ανήκουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε ομάδες που έχουν ευνοηθεί σκανδαλωδώς στο παρελθόν. Ονόματα και διευθύνσεις δεν χρειάζονται…

Επί της ουσίας τώρα, καλό θα είναι να καταλάβουν όλοι ότι η συγκεκριμένη τροποποίηση είναι η εναρμόνιση με τον κανονισμό της uefa. Όπως προκύπτει μάλιστα από το ρεπορτάζ, η κουβέντα για τη συγκεκριμένη αλλαγή είχε γίνει εδώ και μήνες, πριν αποχωρήσει ο Αλαφούζος από την ΠΑΕ και προκύψουν τα οικονομικά προβλήματα στους πράσινους.

Με τον κανονισμό που ίσχυε τη τελευταία διετία οι ομάδες έπρεπε να μηδενίσουν τα χρέη τους ενώ πλέον θα παίρνουν την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αν τα έχουν απλά ρυθμισμένα με διακανονισμούς. Η άλλη προϋπόθεση είναι η μείωση του χρέους, κάτι που συμβαίνει με το φετινό μπάτζετ του τριφυλλιού να είναι -40% σε σχέση με πέρσι.

Για όσους ξεχνούν γρήγορα, αυτό που θα επωφεληθεί ο Παναθηναϊκός, έχει ξανασυμβεί πριν 3-4 χρόνια με τον Πανιώνιο, τον ΠΑΣ Γιάννινα και άλλες ομάδες, που απλά είχαν περιορισμό στις μεταγραφές.

Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση με άλλες ιστορίες του παρελθόντος, γιατί πολύ απλά στον Παναθηναϊκό δεν θα χαριστεί τίποτα, αφού τα χρέη θα εξακολουθούν να τον βαραίνουν μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Από κει και πέρα για να φτάσουν στο σημείο ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα να πάρουν αύτη την απόφαση συνυπολόγισαν μια σειρά από σημαντικές παραμέτρους. Η διοργανώτρια αρχή και όλοι οι παράγοντες των ομάδων είναι ανοιχτά υπέρ της λύσης με τον Παναθηναϊκό. Όχι γιατί τον αγαπάνε… αλλά γιατί θέλουν ένα καλύτερο πρωτάθλημα και κατ επέκταση το δικό τους καλό.

Η Nova που αποτελεί τον βασικό χρηματοδότη έχει ξεκαθαρίσει ότι ένα πρωτάθλημα χωρίς τον Παναθηναϊκό θα αποτελέσει πρόβλημα στη συνολική της συνεργασία με την Σούπερ Λίγκα. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος πήρε αυτή την απόφαση γιατί ξέρει ότι απλά συντάσσεται με τον κανονισμό και η συντριπτική πλειοψηφία των παραγόντων τον πίεζε προς αυτή τη κατεύθυνση.

Συνεπώς οι «φωνές» για φωτογραφική διάταξη υπέρ του Παναθηναϊκού με τη συγκεκριμένη τροποποίηση εκλαμβάνονται ως αστείο, γιατί πολύ απλά δεν του χαρίζεται ΤΙΠΟΤΑ.

Συμπερασματικά αν δεν αλλάξει κάτι και την Δευτέρα πραγματοποιηθεί η τροποποίηση, το τριφύλλι καλείται να κινήσει γη και ουρανό για να είναι όλα τακτοποιημένα ως τις 31 Δεκεμβρίου, έτσι ώστε να μπορεί να εκμεταλλευτεί τη συγκεκριμένη ιστορία και η ομαδα να παραμείνει ζωντανη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x