Σταύρος Χονδροθύμιος

Συνεχίστε έτσι, ρε… μάγκες!

www.sport-fm.gr

Οι μέρες αυτές που διανύουμε είναι αφιερωμένες στις Εθνικές μας ομάδες. Οι περισσότεροι ασχολούνται με τη μεγάλη πρόκληση του ποδοσφαιρικού μας συγκροτήματος απέναντι στην Ελβετία, άλλοι με την προσπάθεια που αρχίζει η «επίσημη αγαπημένη» στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Και με την Εθνική του βόλεϊ πόσοι ασχολούνται; Δυστυχώς, ελάχιστοι. Ομως, οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη φρόντισαν, με ηχηρό τρόπο, να διεκδικήσουν την προσοχή που τους αναλογεί.

Με το… καλημέρα, οι διεθνείς μας επικράτησαν των Ισπανών, πρωταθλητών Ευρώπης του 2007, και πλέον ο πήχης ανεβαίνει. Οι στόχοι μάλλον αναπροσαρμόζονται, μιας και επιβλήθηκαν με 3-0 σετ και η φανταστική πρεμιέρα δίνει δικαίωμα για όνειρα. Ονειρα όχι μόνο για πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά ακόμα μεγαλύτερα, ακόμα σπουδαιότερα. Η Σλοβακία, που είναι η επόμενη αντίπαλος, δεν είναι φόβητρο και αν η Εθνική μας πραγματοποιήσει ανάλογη εμφάνιση με την πρεμιέρα, τότε δεν έχει να φοβάται τίποτα και απλά θα επιδιώκει καλύτερο πλασάρισμα για τα επόμενα ματς.

Η Εθνική ομάδα είναι εδώ! Επέστρεψε, έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας, στο επίπεδο που της αρμόζει, στο υψηλό. Η εμφάνισή της αφήνει υποσχέσεις. Αρκεί να βγαίνουν και στα επόμενα παιχνίδια οι ίδιες καλές άμυνες από τους Χριστοφιδέλη, Μπάεφ και Παπαδημητρίου.

Αρκεί να λειτουργεί εξίσου καλά το μπλοκ των διεθνών. Αρκεί επιθετικά να είναι τόσο αποτελεσματικοί οι Ρουμελιώτης, Σμαραγδής και Πανταλέων. Αρκεί να «πιάνουν» οι εμπνεύσεις του… πρωτάρη Δημήτρη Καζάζη, όπως αυτή της χρησιμοποίησης του Προύσαλη αντί του Κουρνέτα .

Και κυρίως αρκεί αυτή η ομάδα να έχει την ίδια εξαιρετική ψυχολογία και τον ίδιο τσαμπουκά που φανέρωσε στο ματς με την Ισπανία. Γιατί ο αγώνας εκεί κρίθηκε. Στα τρία σερί που έκαναν οι διεθνείς μας, ένα σε κάθε σετ. Εκεί απέδειξαν ότι το πιστεύουν, ότι είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα και μακάρι να μην διαψευστούμε. Στο πρώτο σετ το 8-7 εναντίον μας έγινε 8-14 υπέρ μας, στο δεύτερο όταν το 11-11 μετατράπηκε σε 11-14, με τρεις προσωπικούς πόντους του Πανταλέoντα, και όταν πάλι στο 11-11 στο τρίτο σετ, οι «γαλανόλευκοι» έκαναν το 5-0 και πήραν κεφάλι στο σκορ με 16-11.

Οι οιωνοί είναι θετικοί. Η κλήρωση κρίθηκε βατή, η προϊστορία με την Ισπανία ήταν υπέρ μας και ο Στέλιος Προσαλίκας, έχασε τη βαλίτσα του, κάτι που είχε συμβεί κι άλλες φορές πριν από επιτυχίες της Εθνικής. Η ομάδα του Καζάζη, με τη νίκη και κυρίως την εμφάνισή της απέναντι στους Ιβηρες, μας επιτρέπει να χαμογελάμε. Να αισιοδοξούμε για μια ομάδα που για πρώτη φορά μετά το 2004 αποτελείται από τους καλύτερους παίκτες που θα μπορούσε να διαθέτει στο ρόστερ της, γιατί τα προηγούμενα χρόνια, μετρούσαμε συνεχώς απουσίες…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x