Επικαιρότητα

Συρία: Καταδρομείς από το Ιράν σε ρόλο «συμβούλων»

Μαρτυρίες τοπικών παρατηρητών είχαν αναφέρει την παρουσία ιρανικών και ρωσικών δυνάμεων στην απελευθέρωση της Παλμύρας.

Ενεργή συμμετοχή στις επιχειρήσεις του συριακού στρατού αποδεικνύεται πως έχουν οι ειδικές δυνάμεις του Ιράν. Όπως διέρρευσε στα διεθνή ΜΜΕ από πηγή του στρατού, καταδρομείς από το Ιράν ενισχύουν το στρατό της Συρίας, αναλαμβάνοντας το ρόλο των «συμβούλων».

Η κυβέρνηση της Τεχεράνης στηρίζει «ανοιχτά» το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους συμμάχους του Σύρου προέδρου. Ο στρατός της χώρας συνεχίζει τη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, πετυχαίνοντας σημαντικές νίκες, ενώ πρόσφατα απελευθερώθηκε η ιστορικής σημασίας πόλη Παλμύρα. Μαρτυρίες τοπικών παρατηρητών έκαναν λόγο για παρουσία τόσο του ιρανικού, όσο και του ρωσικού στρατού.

«Στέλνουμε καταδρομείς από την Ταξιαρχία 65 του στρατού ξηράς και άλλες μονάδες στη Συρία ως συμβούλους», δήλωσε ο στρατηγός Αλί Αραστέχ, αξιωματικός σύνδεσμος των δυνάμεων του στρατού ξηράς. Ο Αραστέχ είχε αναφέρει τον περασμένο μήνα ότι το Ιράν ενδέχεται να χρησιμοποιήσει σε κάποιο βαθμό καταδρομείς και ελεύθερους σκοπευτές από τις τακτικές ένοπλες δυνάμεις του ως στρατιωτικούς συμβούλους στο Ιράκ και τη Συρία. Έως σήμερα, οι περισσότεροι Ιρανοί που ενεπλάκησαν στον πόλεμο στη Συρία προέρχονται από την παραστρατιωτική οργάνωση Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x