Κώστας Νικολακόπουλος

Τα… έβδομα θέλουν τον Λεμονή τους (κι άλλους τρεις)!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr πώς η ιστορία επαναλαμβάνεται στον Ολυμπιακό!

• Πάντα λέω ότι η ιστορία στον Ολυμπιακό επαναλαμβάνεται. Γιατί πολύ απλά αυτό ισχύει!

• Μερικές φορές, όμως, συμβαίνουν πράγματα που ξεπερνάνε κι αυτή την ατάκα μου… Όπως για παράδειγμα αυτό…

• Ο Ολυμπιακός του Κόκκαλη τη σεζόν 2002-03 πήρε το 7ο σερί πρωτάθλημα του, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από καμία ομάδα. Τότε, πέρασαν από τον πάγκο του τέσσερις προπονητές! Ξεκίνησε ο Λεμονής, τον αντικατέστησε προσωρινά ο Κόλλιας, μετά ανέλαβε ο Κάτανετς και τη σεζόν τέλειωσε ο Προτάσοφ!

• Φέτος, σεζόν 2016-17, ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη επιχειρεί να ισοφαρίσει αυτό το απίστευτο ρεκόρ! Και έχουν περάσει από τον πάγκο του επίσης τέσσερις προπονητές! Ξεκίνησε ο Βίκτορ Σάντσεθ (δεν βάζω τον Μάρκο Σίλβα γιατί έφυγε την δεύτερη ημέρα της προετοιμασίας), συνέχισε ο Μπέντο, ανέλαβε προσωρινά ο Βούζας και κλείνει την χρονιά ο Λεμονής!

• Προσέξτε: και στις δύο σεζόν υπήρχε ένας προπονητής που δεν είχε ξαναδουλέψει στην Ελλάδα (Κάτανετς-Μπέντο), ένας υπηρεσιακός που ήταν στο σύλλογο (Κόλλιας-Βούζας), ένας πρώην ποδοσφαιριστής που είχε ήδη συνεργαστεί με τον Ολυμπιακό από άλλο πόστο (Προτάσοφ-Βίκτορ, ο μεν σκάουτερ, ο δε βοηθός) και υπήρχε κι ο Λεμονής!

• Εκείνη την χρονιά, το 2002, ήταν αυτός που είχε ξεκινήσει τη σεζόν, αλλά έμεινε μόνο στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Τώρα, 15 χρόνια μετά, 2017 πλέον, είναι αυτός που τελειώνει τη σεζόν, με τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές!

• Και για να κλείσω: ίσως δεν είναι και τόσο τυχαίο που και εκείνο το 7ο και η προσπάθεια για το φετινό 7ο έχει περάσει από πολλά
κύματα. Μήπως αρχικά από τη σιγουριά που έδιναν τα έξι προηγούμενα και στη συνέχεια από την (κατά Κάτανετς) "ψύχωση" για να μην χαθεί με τίποτα το 7ο;…

• Όπως κι αν έχει, φαίνεται πως τα 7α θέλουν το Λεμονή τους!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x