Γιώργος Χελάκης

Τα λάθη του Στέφενς στοίχισαν την πρόκριση!

Ο Γιώργος Χελάκης σχολιάζει στο www.sport-fm.gr την χθεσινή ήττα του ΠΑΟΚ από την Σάλκε και τον αποκλεισμό του από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης. Η πρόκριση χάθηκε στην Τούμπα για δύο λόγους που προσωποποιούνται απολύτως. Τα ονόματα των υπευθύνων είναι: Τζούλιαν Ντράξλερ, Χουμπ Στέφενς.

Ο γερμανός άσος που δεν έχει κλείσει καλά – καλά τα είκοσι χρόνια του έκοψε φέτες την άμυνα του ΠΑΟΚ είτε με κάθετη κίνηση χωρίς την μπάλα είτε με αέρινη ντρίπλα πάνω στην κίνηση. Το πιο εύκολο σε μια τέτοια περίπτωση είναι να τα βάλεις με τον επίσης νεαρό Στέλιο Κίτσιου που έφαγε την ‘ποδιά’ στην φάση του τρίτου γκολ. Η ουσία είναι πως ο Ντράξλερ αποτελεί χαρισματικό ποδοσφαιριστή στον οποίο φροντίζεις να μην δόσεις την δυνατότητα να παίζει με μόλις ένα αντίπαλο μπροστά του.

Στο δεύτερο και στο τρίτο γκολ της Σάλκε, ο Ντράξλερ κάνει κούρσα χωρίς την μπάλα. Κανένας ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ δεν παρακολουθεί την κίνηση του. Η άμυνα του Δικεφάλου προφανώς με εντολή του Στέφενς έχει ανέβει ψηλά κι όταν εκδηλώνονται οι φαρμακερές επιθέσεις της Σάλκε, τα στόπερ κάνουν βήματα προς τα πίσω ενώ ο Ντράξλερ έρχεται κατά μέτωπο με όλη την ταχύτητα του…

Ποιος ο λόγος, όμως, μετά την ισοφάριση με τον Αθανασιάδη, η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ να τοποθετηθεί τόσο ψηλά δίνοντας τν εντύπωση ότι ζητούσε (εκβίαζε)το γκολ εδώ και τώρα.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Στέφενς έκανε λάθος. Δεν υπολόγιζε τα προβλήματα που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από τις αντεπιθέσεις.

Μάλλον υποεκτίμησε τους κινδύνους. Λειτούργησε περισσότερο με το θυμικό και λιγότερο με τη φρόνηση. Πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι, την ώρα που πιέζει για τη νέα ισοφάριση, αποσύρει και τους δύο κατ’ εξοχήν σκόρερ της ομάδας Κλάους και Σάλπι. Ο Ολίσε και Νέτσιντ που τους αντικατέστησαν δεν απείλησαν ούτε μια φορά τον Χιλντερμπραντ.

Ναι, ο ΠΑΟΚ έχει στον πάγκο του έναν σπουδαίο προπονητή με πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία. Το γεγονός δεν παραγράφει ότι τα λάθη του, στη διαχείριση του ματς στοίχησαν την πρόκριση…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x