Γιώργος Μαζιάς

«Τα μάτια σου στ’ αστέρια, τα πόδια σου στη γη»

ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την πορεία του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

O Παναθηναϊκός τερμάτισε τον πρώτο γύρο 19 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Απολογισμός 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες. Με μια πρώτη ανάγνωση δεν μπορείς παρά να μιλήσεις για κακή πορεία. Για τον Παναθηναϊκό πρόκειται, όχι για κάποια μέτρια επαρχιακή ομάδα. Αυτά είναι τα προφανή. Ο κόσμος του όμως ήταν και είναι συνειδητοποιημένος. Καταλαβαίνει τι μπορεί και τι όχι αυτή η νέα ομάδα. Τα προβλήματα είναι πολλά. Οφείλει να δουλέψει από το μηδέν.

Εβαλε νέα παιδιά μέσα και είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Ο ΠΑΟ έκανε ανατροπή μετά από καιρό. Δείχνει ζωντάνια και επιστρέψει γρήγορα στα μεγαλεία. Αυτό δεν θα είναι εύκολο. Θα υπάρχουν εμπόδια και φυσιολογικά προβλήματα που βγάζει κάθετι νέο. Με την ταχύτητα και τη διάθεση που έχει αυτή η ομάδα αρχίζει να αρέσει και μάλιστα πολύ. Της λείπει το σερί των θετικών αποτελεσμάτων. Αυτό δεν είναι κάτι το απλό.

Το έχουμε δει αρκετές φορές τη φετινή χρονιά. Οταν όμως δεν έχεις πολλά λεφτά, πρέπει να ποντάρεις στα νιάτα. Με καλή δουλειά θα έρθουν και τα καλά αποτελέσματα. Είναι μια μεταβατική περίοδος. Θα έχει χαρές, αλλά και λύπες. Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος μένει ευχαριστημένος.

Του αρέσει αυτό που βλέπει τον τελευταίο καιρό. Ξέρει ότι δεν πάει για πρωτάθλημα, αλλά καταλαβαίνει πως λίγη τύχη και σταθερότητα τόσο η δεύτερη θέση όσο και ο τελικός του κυπέλλου δεν είναι άπιαστα όνειρα. Το σημαντικό είναι να έχεις φιλοδοξίες. Οπως έχει σημειώσει ο Αμερικάνος φιλόσοφος, Ραλφ Βάλντο Εμερσον, «Χωρίς φιλοδοξία, τίποτα δεν αρχίζει. Χωρίς δουλειά, τίποτα δεν τελειώνει».

Αυτά τα δυο στοιχεία είναι τα απαραίτητα για τη συνέχεια στον νέο Παναθηναϊκό. Παράλληλα, όμως τα «μωρά του Αναστασίου», οφείλουν να κάνουν ότι είχε πει και ο Αμερικάνος πρόεδρος, Τίοντορ Ρούσβελτ: «Κράτα τα μάτια σου στ’ αστέρια και τα πόδια σου στη γη». Τα υπόλοιπα θα έρθουν...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x