F1

Τα προβλήματα της Mercedes με τα κιβώτια στα grand prix

Ζητήματα με την αξιοπιστία του κιβωτίου της αντιμετωπίζει η Mercedes τις τελευταίες βδομάδες.

Στο grand prix της Βρετανίας ο Βάλτερι Μπότας αναγκάστηκε να αλλάξει το κιβώτιο της Mercedes του, κάτι το οποίο του κόστισε πέντε θέσεις στη σειρά εκκίνησης του αγώνα. Αυτό συνέβη μια εβδομάδα μετά το grand prix της Αυστρίας, όπου παρόμοιο πρόβλημα είχε και ο Λιούις Χάμιλτον.

Κάθε κιβώτιο, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA, θα πρέπει να χρησιμοποιείται για έξι grand prix, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων και κατατακτήριων δοκιμών.

Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes, Τζέιμς Άλισον, ανέφερε ότι η ομάδα προσπαθεί να ερευνήσει τους λόγους που προκαλούν αυτά τα προβλήματα.

«Ενώ η Mercedes έχει απόλυτη αξιοπιστία όταν πρόκειται για την ανάπτυξη κομματιών του μονοθεσίου, η ομάδα δεν μπορεί να λάβει υπ’ όψιν της στον προσομοιωτή τις δυνάμεις G που ασκούνται», είπε ο Άλισον.

Επίσης, έγινε λόγος ότι την αστοχία στο κιβώτιο του Χάμιλτον μπορεί να την προκάλεσε και το χτύπημα του Φέτελ στον Βρετανό στο grand prix του Μπακού.

Επιβαρυντικός για το κιβώτιο είναι και ο ανταγωνισμός που υπάρχει στο φετινό πρωτάθλημα. Πλέον οι πιλότοι της Mercedes δεν έχουν μόνο τον εσωτερικό ανταγωνισμό που είχαν πέρυσι, αλλά έχουν να ανταγωνιστούν και τις Ferrari. Αυτός ο ανταγωνισμός αναγκάζει τον Χάμιλτον και τον Μπότας να πιέζουν τα μονοθέσιά τους στο όριο, κάτι που επιβαρύνει και το κιβώτιο.

Επιμέλεια: Περικλής Καλογερόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x