Τένις

Τελικός ανερχόμενων ταλέντων στη Νίκαια!

Δύο σπουδαία αστέρια της ATP και κολλητοί φίλοι, o Ντόμινικ Τιμ και o Αλεξάντερ Ζβέρεφ «κονταροχτυπιούνται» σήμερα (15:30, SuperTennis) για το τρόπαιο στο χωμάτινο τουρνουά Open de Nice Cote d' Azur.

Οι Ντομινίκ Τιμ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα συναντηθούν για δεύτερη φορά μεταξύ τους αυτή τη φορά σε τελικό διοργάνωσης, αφού πριν μερικές εβδομάδες οι δυο τους είχαν παίξει στον ημιτελικό του χωμάτινου τουρνουά του Μονάχου, όπου ο Αυστριακός είχε νικήσει το ανερχόμενο ταλέντο του τένις.

Ο Τιμ ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Αντριάν Μαναρινό σε 62 λεπτά αγώνα με 2-0 σετ (6-1, 6-3), με τον Γάλλο να υποπίπτει σε πολλά αβίαστα λάθη.

inner

Πιο δύσκολο ήταν το «έργο» του Αλεξάντερ Ζβέρεφ κόντρα στον Ζοάο Σόουζα, τον οποίο νίκησε με 2-1 σετ (6-4, 4-6, 6-2), αφού ο Πορτογάλος όντας και πιο έμπειρος πρόβαλε αντίσταση στον Γερμανό, όμως εκείνος φάνηκε να είναι πιο δυνατός στο τρίτο και καθοριστικό σετ παίρνοντας μια τεράστια νίκη μετά από 2 ώρες και 14 λεπτά αγώνα.

«Είμαι πολύ κουρασμένος, αλλά και πολύ υπερήφανος που προκρίθηκα στον τελικό. Ο Ζοάο επέστρεψε δυναμικά στο δεύτερο σετ και χρειάστηκε να ανεβάσω το επίπεδο του παιχνιδιού μου στο τρίτο», δήλωσε μετά τη νίκη του Ζβέρεφ.

Ο 19χρονος Γερμανός, Νο.48 της παγκόσμιας κατάταξης θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό διοργάνωσης, σε αντίθεση με τον Τιμ που είναι πιο έμπειρος σε τελικούς, αφού θα αγωνιστεί για όγδοη φορά στην καριέρα του.

Αν ο Ζβέρεφ καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο θα γίνει ο νεότερος παίκτης της ATP Tour, που το κερδίζει μετά τον Κέι Νισικόρι, ο οποίος το είχε κάνει το 2008 στο Delrey Beach στη Φλόριντα.

inner

Ο Αυστριακός Νο.15 του κόσμου επιθυμεί να κατακτήσει τον τρίτο τίτλο του φέτος (οι δύο ήταν σε Ακαπούλκο και Μπουένος Άιρες) και να φτάσει στο έκτο τρόπαιο της καριέρας του.

«Είναι το δεύτερο μας παιχνίδι σε τρεις εβδομάδες », είπε ο Τιμ. «Στο Μόναχο, ξέραμε ήδη ότι θα ξαναπαίξουμε μαζί και άλλες περισσότερες φορές. Ευτυχώς θα είναι λίγο κουρασμένος από όλα τα σκληρά παιχνίδια που έχει παίξει, αλλά θα δώσει όλη του την ενέργεια στο παιχνίδι και περιμένω έναν εξαιρετικό αγώνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός.

Το 2015 στη Νίκαια, ο Τιμ πήρε τον πρώτο του τίτλο ATP και έκτοτε ακολούθησαν άλλοι τέσσερις.

Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x