sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Τα δοκάρια κρατούν… χαμηλά τον Ατρόμητο

Μπορεί η πορεία που πραγματοποιεί τη φετινή σεζόν ο Ατρόμητος να θυμίζει ομάδα πρωταθλητισμού, ωστόσο –όσο κι αν φαντάζει απίστευτο- τα δοκάρια τον έχουν κρατήσει… χαμηλά στη βαθμολογία.

Υπό άλλες συνθήκες, αν ο Ατρόμητος είχε μείνει τρεις αγωνιστικές μακριά από τις νίκες, θα υπήρχαν γκρίνιες και μουρμούρα αναφορικά με το αν η ομάδα μπορεί να πετύχει τους στόχους, όπως άλλωστε έχει διδάξει το παρελθόν των Περιστεριωτών.

Ωστόσο, η φετινή χρονιά είναι μια διαφορετική ιστορία για τους «κυανόλευκους», καθώς παρά το ότι στα τελευταία τρία ματς μετρά δύο ισοπαλίες και μία ήττα (τη μοναδική του στο πρωτάθλημα), οι Περιστεριώτες είναι στην 4η θέση έχοντας 21 βαθμούς, με μόλις τρεις πόντους διαφορά από την ΑΕΚ που είναι στην κορυφή, έχοντας μάλιστα επικρατήσει εκτός έδρας τόσο της ΑΕΚ, όσο και του Ολυμπιακού. Δεν έλειψε, βέβαια, να πάρει αποτέλεσμα και στην Τούμπα, με τις αποφάσεις του Παπαπέτρου να παίζουν καταλυτικό ρόλο στη μοναδική ήττα της σεζόν.

Πλην όμως των όποιων διαιτητικών παραπόνων, στον Ατρόμητο καταριούνται και την τύχη τους, αφού είναι πρώτοι και σε μία άλλη στατιστική κατηγορία που αποτυπώνει πράγματα, αλλά ρεαλιστικά αποτελεί πειστήριο ατυχίας, που αν ήταν διαφορετικό ενδεχομένως να ήταν ακόμα πιο ψηλά.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι είναι μακράν της δεύτερης, η πρώτη ομάδα στα δοκάρια, έχοντας 8, τη στιγμή που ο Αστέρας, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι μαζί στη 2η θέση από 5. Ωστόσο, το… τρομερό του στατιστικού στοιχείου δεν είναι μόνο αυτό καθ’ αυτό το νούμερο, αφού τα 3 εξ αυτών σημειώθηκαν μόλις σε ένα ματς με τον Αστέρα Τρίπολης την 7η αγωνιστική, χωρίς μάλιστα να κοστίσει, αφού ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 με μια γκολάρα του Μάντσον.

Τα υπόλοιπα 5 δοκάρια έχουν καταγραφεί σε παιχνίδια στα οποία ο Ατρόμητος έχει χάσει βαθμούς, σε ένα εκ των οποίων υπάρχει μία από τις πιο ξεκάθαρες αλλοιώσεις του πρωταθλήματος, αυτή κόντρα στην ΑΕΛ, όταν στο 85’ η κεφαλιά του Ρισβάνη βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, πέρασε τη γραμμή, αλλά ο Μάνταλος που ήταν ο διαιτητής έχασε ακόμα μία φάση, μαζί φυσικά με τον β’ βοηθό, Πέτρο Πάτρα.

* Το πρώτο δοκάρι ήρθε την 1η αγωνιστική κόντρα στον Απόλλωνα, όταν στο 34’ ο Κιβρακίδης έπιασε ένα δυνατό σουτ από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Τελικό αποτέλεσμα 1-1 με απευθείας εκτέλεση του Ελμπάζ στο 86’ για τους φιλοξενούμενους.

* Το δεύτερο δοκάρι ήρθε με Ρισβάνη την 3η αγωνιστική, όταν στο 44’ έπειτα από στημένη φάση πήρε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή και η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη, βρίσκοντας στο οριζόντιο της εστίας του Βελλίδη. Τελικό αποτέλεσμα 0-0.

* Το τρίτο δοκάρι είναι αυτό που είχε πάλι ο Ρισβάνης κόντρα στην ΑΕΛ στο 85’ της αναμέτρησης για την 4η αγωνιστική, με το αποτέλεσμα να μένει στο 0-0.

* Η συνέχεια στη κακοδαιμονία ήρθε την 10η αγωνιστική στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Πανιώνιο, όταν ο φουριόζος Ατρόμητος του α’ ημιχρόνου έχασε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ. Δράστης αυτή τη φορά ήταν ο Ουάρντα στο 10’, πήρε την κεφαλιά από σέντρα του Γιαννούλη, αλλά και πάλι η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο της εστίας του Κότνικ.

* Τέλος, το πιο… εντυπωσιακό δοκάρι σε τελική προσπάθεια, είχε ο Μάντσον στο προχθεσινό ματς με τον Παναθηναϊκό, όταν στο 48’ έπιασε έναν «κεραυνό» από τα 30+ μέτρα, αλλά και πάλι το οριζόντιο δοκάρι (με την παρέμβαση του εξαιρετικού Σωκράτη Διούδη), είπε «όχι» στον Ατρόμητο.

* Σημειώνεται, δε, ότι και τα 4 δοκάρια εντός έδρας που στοίχισαν βαθμούς είναι όλα στο οριζόντιο και μάλιστα στην ίδια εστία προς τα αποδυτήρια του Δημοτικού Σταδίου Περιστερίου, ενώ τα άλλα τρία με τον Αστέρα είναι επίσης στην ίδια εστία με τα 2 εξ αυτών (του Ντιγκινί αμφότερα) να βρίσκουν επίσης στο οριζόντιο. Το άλλο είναι του Ουάρντα στο δεξί της εστίας που υπερασπιζόταν ο Αθανασιάδης.

Αναλυτικά τα δοκάρια του φετινού Ατρόμητου:

1 δοκάρι με Απόλλωνα: Κυριάκος Κιβρακίδης (34’, σουτ) - 1η αγωνιστική, τελικό: 1-1
1 δοκάρι με ΠΑΣ Γιάννινα: Σπύρος Ρισβάνης (44’, κεφαλιά) - 3η αγωνιστική, τελικό: 0-0
1 δοκάρι με ΑΕΛ: Σπύρος Ρισβάνης (85’, κεφαλιά) - 4η αγωνιστική, τελικό: 0-0
3 δοκάρια με Αστέρα Τρίπολης: Αμρ Ουάρντα (63’, σουτ), Νικολά Ντιγκινί (75’ κεφαλιά, 80’ σουτ) – 7η αγωνιστική, τελικό: 1-0
1 δοκάρι με Πανιώνιο: Αμρ Ουάρντα (10’, κεφαλιά) – 10η αγωνιστική, τελικό: 0-0
1 δοκάρι με Παναθηναϊκό: Μάντσον (48’, σουτ) – 12η αγωνιστική, τελικό: 1-1

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x