Γενικά

Θρύλος του ράγκμπι αποκάλυψε πως είναι φορέας του HIV

Ο Γκάρεθ Τόμας αποκάλυψε πως είναι οροθετικός και πως σκέφτηκε να αυτοκτονήσει.

Την αποκάλυψη πως είναι φορέας του HIV και στο πρόσφατο παρελθόν είχε σκεφτεί να βάλει τέλος στην ζωή του έκανε ο Γκάρεθ Τόμας. Ο 45χρονος είναι θρύλος του ράγκμπι στην Ουαλία και αποτελεί τον πρώτο αθλητή από το Ηνωμένο Βασίλειο που αποκαλύπτει κάτι τέτοιο. Το 2009 είχε πει δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος.

«Ζούσα εδώ και χρόνια με αυτό το μυστικό, ένιωθα ντροπή και κρατώντας το μέσα μου με επηρέασε. Είχα τάσεις αυτοκτονίας, σκεφτόμουν να πέσω με το αυτοκίνητο στον γκρεμό. Η σκέψη να βάλω τέλος στη ζωή μου φαινόταν σε μένα φυσιολογική, ένας εύκολος τρόπος διαφυγής, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίζεις τέτοια προβλήματα», ανέφερε ο Τόμας που είχε 103 συμμετοχές από το 1995 μέχρι το 2007 με την εθνική Ουαλίας.

Πλέον έχει εγκαταλείψει αυτές τις σκοτεινές σκέψεις, έχει ξαναβάλει τη ζωή του σε μια σειρά και θα είναι σχολιαστής στην ουαλική τηλεόραση στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο είχε δεχτεί επίθεση από ομοφοβικούς νεαρούς στο Κάρντιφ, ωστόσο ζήτησε από την αστυνομία να μην τους επιβάλει εξοντωτικές ποινές, αλλά να λειτουργήσει διδακτικά για τους δράστες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x