Γενικά

Τι έχουν κάνει ως τώρα οι ομάδες Ελλήνων διεθνών στα μεγάλα πρωταθλήματα πινγκ πονγκ της Ευρώπης

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2018, τα μεγάλα διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ευρώπης, στα οποία αγωνίζονται Έλληνες διεθνείς, βρίσκονται κάπου στη μέση των διαδρομών τους.

Σε κλαμπ πρώτης εθνικής κατηγορίας βρίσκονται οι Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Γιάννης Σγουρόπουλος, Ντανιέλ Τσιόκας, Κατερίνα Τόλιου, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Μαρία Χριστοφοράκη και Χριστίνα Φίλη.

Στη δεύτερη εθνική κατηγορία της Γαλλίας, μίας ακόμα προηγμένης χώρας στο άθλημα, μετέχει ο Γιώργος Φραγκούλης. Καθώς αργεί, λόγω των εορτών, η επιστροφή στη δράση, επιχειρούμε μία επισκόπηση στην έως τώρα πορεία των «πρεσβευτών» της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και των ομάδων τους σε αυτά τα πρωταθλήματα.

Να σημειωθεί μάλιστα, ότι τρεις ομάδες πρωταθλητών μας προηγούνται στους βαθμολογικούς πίνακες. Η Μπογκόρια του Γκιώνη στην Πολωνία, η Έσλοβ του Σγουρόπουλου στη Σουηδία και η Στόρφορς της Τόλιου και της Φίλη στη Σουηδία, ενώ τον τίτλο κυνηγά και η Ντίεστ του Κρεάνγκα στο Βέλγιο.

Στη Σούπερ λίγκα της Πολωνίας μετέχουν 12 ομάδες και βαδίζουμε προς το τέλος του πρώτου γύρου. Η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη πηγαίνει κατ’ ευχήν και ύστερα από 9 ματς προπορεύεται με 24 βαθμούς και μόλις 1 ήττα.

Στη Σούπερ κατηγορία της Σουηδίας έχουν διεξαχθεί 8 αγωνιστικές, δηλαδή μόλις έχει αρχίσει και ο δεύτερος γύρος. Η Έσλοβ του Γιάννη Σγουρόπουλου φιγουράρει στην πρώτη θέση της κατάταξης μαζί με τη Χάλμσταντ με 19 βαθμούς.

O Σγουρόπουλος είχε 1 νίκη και 1 ήττα.

Στην πρώτη εθνική κατηγορία του Βελγίου η Ντίεστ του Καλλίνικου Κρεάνγκα έχει μόνο νίκες και μία ισοπαλία έπειτα από 8 ματς. Είναι στη δεύτερη θέση με 23 βαθμούς κι έχει έναν λιγότερο από τη μεγάλη αντίπαλό της, τη Σόκα, που διατηρεί το απόλυτο των επιτυχιών (24 βαθμοί).

Στην Α1 κατηγορία της Ιταλίας έχουν γίνει 7 αγωνιστικές κι έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Η Νορμπέλο του Ντανιέλ Τσιόκα έδωσε και τον πρώτο της αγώνα για τον δεύτερο γύρο κι έφερε ισοπαλία 3-3 με τη Μεσίνα εντός έδρας. Έπειτα από 8 ματς περιορίζεται στην 7η και προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 4 βαθμούς και κυνηγά την παραμονή. Ο πρώην διεθνής μας είχε στην αναμέτρηση με τη Μεσίνα 1 νίκη και 1 ήττα.

Στη Γαλλία, έγινε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα η ένατη αγωνιστική στη δεύτερη εθνική κατηγορία (Pro B) και τελείωσε ο πρώτος γύρος. Η Μετς του Γιώργου Φραγκούλη είναι στην έβδομη θέση της κατάταξης με 17 βαθμούς μαζί με τη Μιραμάς.

Στην κατηγορία των γυναικών, συναντάμε σε μεγάλο πρωτάθλημα Ελληνίδες πρωταθλήτριες μόνο στη Σουηδία. Είναι συνολικά τέσσερις και φυσικά αφήνουν τα δικό τους «στίγμα» στη Σούπερ κατηγορία της σκανδιναβικής χώρας.

Η Στόρφορς, κατ’ αρχάς, προηγείται στη βαθμολογία στο τέλος του πρώτου γύρου με 13 βαθμούς. Είναι αήττητη και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να διατηρήσει τα πρωτεία μετά τον περυσινό της τίτλο. Η Κατερίνα Τόλιου είναι βασικό «όπλο» και σε αυτή την πορεία. Τα πάει εξαιρετικά σε αυτό το πρώτο μισό και στον τελευταίο αγώνα, στη νίκη με 6-1 επί της Άρβικα, είχε δύο θετικά αποτελέσματα.

Στη Στόρφορς είναι και η Χριστίνα Φίλη ως γνωστόν, απλά προς το παρόν έχει αγωνιστεί μόνο σ’ ένα διήμερο τον Οκτώβριο και γενικά έχει συμφωνήσει για λίγα παιχνίδια.

Η Μελαρένερτζι της Γεωργίας Ζαβιτσάνου βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 8 βαθμούς. Για την έβδομη αγωνιστική στα μέσα Δεκεμβρίου είχε χάσει με 6-2 ως φιλοξενούμενη από τη Γιούνο χωρίς την πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2016 στη σύνθεσή της.

Είσοδο στην πρώτη τετράδα επιδιώκει και η Χάλμσταντ της Μαρίας Χριστοφοράκη. Έπειτα από 7 αγωνιστικές είναι στην τέταρτη θέση της κατάταξης ισόβαθμη με τη Γιούνο στους 7 βαθμούς. Στον τελευταίο αγώνα κατέβαλε με 6-4 εκτός έδρας τη Σπαρβάγκεν. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2014, που ζει και προπονείται στη Σουηδία, ήταν θετικότατη με δύο ατομικές νίκες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x