Σταύρος Χονδροθύμιος

Τι θα θυμόμαστε από το Euro 2016

Ο Σταύρος Χονδροθύμιος καταγράφει τις κυριότερες στιγμές, που θα μας μείνουν ως ανάμνηση από τη φετινή διοργάνωση του Euro. Από τη δικαίωση του Φερνάντο Σάντος μέχρι τον... άφαντο, Γουίλ Γκρικ.

Με το τρόπαιο να καταλήγει σε πορτογαλικά χέρια, ολοκληρώθηκε το Euro 2016 και πλέον και αυτή η διοργάνωση θα στριμωχτεί μαζί με τις άλλες αναμνήσεις μας σε κάποια άκρη του μυαλού μας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μας μάγεψε το θέαμα που παρακολουθήσαμε, αλλά σίγουρα μας χάρισε στιγμές που όταν μετά από χρόνια μας ρωτήσει κάποιος τι θυμόμαστε από το Ευρωπαϊκό της Γαλλίας, θα έχουμε να του αναφέρουμε αρκετά στιγμιότυπα.

Μπορεί να μην είχαμε επικές στιγμές όπως σε κάποια Mουντιάλ, για παράδειγμα τις βουβουζέλες του 2010, κάτι τόσο τραγικό όπως το χαμένο πέναλτι του Μπάτζιο το 1994, την… αλησμόνητη κουτουλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι το 2006, αλλά κάτι είχαμε και τώρα.

Τι μας έμεινε λοιπόν;

- Η δικαίωση του Φερνάντο Σάντος, οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του και οι αναφορές τους στους Έλληνες (και μάλιστα μιλώντας στη γλώσσα μας) μετά τις επιτυχίες του!

- Το κλάμα του Κριστιάνο την στιγμή του τραυματισμού του στον τελικό. Ίσως η μοναδική φορά στην καριέρα του, που ακόμα και όσοι τον αντιπαθούν τον συμπόνεσαν.

- Οι εικόνες από τον πάγκο της Πορτογαλίας στη διάρκεια της παράτασης, με τον Κριστιάνο να μιμείται τον Γιαννάκη στο Ευρωμπάσκετ 1987 και να… κοουτσάρει παράλληλα με τον Σάντος, ενώ στεκόταν είτε δίπλα είτε πίσω του.

- Οι στιγμές που ο Πέπε μας έδειξε ότι εκτός από τσογλάνι, θεατρίνος και βρώμικος παίκτης, είναι αμυντικός μεγάλης κλάσης!

- Οι σιχαμερές συνήθειες του Λεβ, οι οποίες κατάφεραν να επισκιάσουν στα social media ακόμα και την μετριότατη παρουσία των παικτών του στο τουρνουά.

inner

- Τα δύο ανόητα πέναλτι των Μπόατεγκ και Σβάινσταϊγκερ σε προημιτελικό και ημιτελικό αντίστοιχα.

- Η ηγετική φυσιογνωμία του Μπέιλ, που πήρε την Ουαλία από το χεράκι και χωρίς να δείξει ίχνος εγωκεντρισμού, την έφτασε μέχρι τον ημιτελικό.

- Η γραφική κίνηση του Ζάζα πριν από την εκτέλεση πέναλτι και φυσικά η τραγική κατάληξή του, πάνω από την εστία του Νόιερ.

- Η παρουσία των Ισλανδών σε όλο το τουρνουά με την απόλαυση και το πάθος ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους για όσα ζούσαν! Αποκορύφωμα οι στιγμές που αποχαιρετούσαν το κοινό τους μετά τον αποκλεισμό από τη Γαλλία.

- Η… τρελή έμπνευση του Χόντσον να επιλέξει για εκτελεστή των κόρνερ τον ικανότατο κεφαλοσφαιριστή και πανύψηλο Κέιν, ο οποίος μάλιστα δεν φημίζεται και για χτυπήματα του από το σημαιάκι.

- Η περίτρανη απόδειξη ότι οι καλοί παίκτες δεν φτιάχνουν πάντα καλή ομάδα, που αποτυπώθηκε για μία ακόμα φορά στην παρουσία των Βέλγων.

- Η all time classic πλέον γκρι φόρμα (-πυτζάμα) του Κίραλι. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας μάλλον στην τελευταία του μεγάλη παράσταση συνέχισε να μας θυμίζει τις στιλιστικές επιλογές των παιδικών μας χρόνων.

inner

- Το περιβόητο σύνθημα των Βορειοιρλανδών. Αναμφίβολα το… σάουντρακ του EURO.

- Η «αδιάφορη» παρουσία του Ιμπραΐμοβιτς στο τουρνουά, που ίσως μάλιστα να είναι και το τελευταίο του με τη φανέλα της Εθνικής του.

- Το ξύλο που έπεσε στη Γαλλία τις πρώτες μέρες της διοργάνωσης. Τα επεισόδια θύμιζαν σκηνές από χολιγουντιανές ταινίες όπου οι πρωταγωνιστές καταστρέφουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα μέσα σε λίγα λεπτά.

- Οι πεταλούδες το βράδυ του τελικού. Ειδικά αυτή που… αντάλλαξε ματιές από απόσταση αναπνοής με τον Κριστιάνο, την ώρα που ο Πορτογάλος ήταν στο έδαφος τραυματίας, έτοιμος να ξεσπάσει σε κλάματα!

inner


- Ο Τσόρλουκα στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων, όταν χρειάστηκε να δέσει τρεις διαφορετικές φορές το κεφάλι του λόγω τραυματισμού. Ο Κροάτης μάλιστα, στο επόμενο ματς, δεν αγωνίστηκε με επίδεσμο ή με κάποιο προστατευτικό, αλλά με ένα σκουφάκι του πόλο της εθνικής Κροατίας φυσικά…

inner

- Τον Μπουφόν να έχει γυρίσει την πλάτη του προς την εστία και να μην παρακολουθεί τα πέναλτι που εκτελούσαν οι συμπαίκτες του στον Νόιερ στον προημιτελικό, όπως και τη λυπημένη έκφραση του μετά τον αποκλεισμό.

inner

- Το εντυπωσιακό γκολ του Σακίρι στο παιχνίδι της Ελβετίας κόντρα στην Πολωνία.

- Τις αγκαλιές των αντιπάλων με τις εθνικές ομάδες, αλλά συμπαικτών σε συλλογικό επίπεδο. Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα, η αγκαλιά των παικτών της Ρεάλ, Κριστιάνο και Πέπε στον δακρυσμένο Μόντριτς, όπως και αυτήν των ποδοσφαιριστών της Άρσεναλ, με τους Κοσιελνί και Ζιρού να παρηγορούν τον Όζιλ.

- Οι αποδοκιμασίες των Τούρκων οπαδών προς τον αρχηγό τους, Αρντά Τουραν και γενικότερα η απάθεια των παικτών της Τουρκίας στο EURO, μια εθνική που ανέκαθεν φημιζόταν για τον τσαμπουκά της.

- Το εξαιρετικό μπλουζάκι της μητέρας των αδελφών Τσάκα, όταν στο παιχνίδι Ελβετίας – Αλβανίας, αγωνιζόταν με διαφορετικές εθνικές ομάδες τα δύο της παιδιά. Η στάμπα είχε μια σημαία που η μισή ήταν της Ελβετίας και η άλλη μισή της Αλβανίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x