sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το αλφαβητάρι του Ρίο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ολοκληρώθηκαν, αφήνοντάς πίσω τους, όμως, αρκετές στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό μας. Ελληνικές διακρίσεις, σπουδαία ρεκόρ και αστεία περιστατικά.

Ρίο τέλος.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν, επιτυχημένα κιόλας, αν λάβει κανείς υπόψη του τις αρχικές προβλέψεις και το sport-fm.gr καταγράφει τις στιγμές που έμειναν.

Οι Έλληνες αθλητές που έκαναν υπερήφανη τη χώρα μας με τις προσπάθειες και τα μετάλλιά τους, τα στοιχειωμένα ρεκόρ που έσπασαν, όπως αυτό του Φαν Νίκερκ στα 400 μέτρα, το τέλος εποχής για κάποιους θρύλους του αθλητισμού, αλλά και περίεργα περιστατικά που έβαλαν την πινελιά τους στη διοργάνωση.

Δείτε το αλφαβητάρι των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, όπως το παρουσιάζει το sport-fm.gr

A. AΣΥΓΚΡΑΤΗΤΗ ήταν η εντυπωσιακή Βραζιλιάνα αθλήτρια των καταδύσεων Ίνγκριντ Ολιβέιρα που πέρασε μία νύχτα πάθους με τον επίσης Βραζιλιάνο κωπηλάτη Πέδρο Γκονσάλβες διώχνοντας μάλιστα από το δωμάτιο την συναθλήτριά της Τζοβάνα Πεδρόσα. Όλα αυτά μία μέρα πριν τον αγώνα τους στον οποίο βγήκαν τελευταίες. Αποτέλεσμα; Η συγκάτοικος την κάρφωσε στους υπευθύνους της βραζιλιάνικης αποστολής οι οποίοι την έδιωξαν για ανάρμοστη συμπεριφορά…

Β. ΒΟΥΤΙΑ έκανε η Σόουν Μίλερ από τις Μπαχάμες στον τελικό των 400μ. προκειμένου να αφήσει πίσω της την Αμερικανίδα Άλισον Φίλιξ και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Ή ίδια παραδέχθηκε ότι ήταν μια ενστικτώδης κίνηση που τις έφερε εκτός από τη νίκη και κάποιες μελανιές.

Γ. ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ θρύλος! Ο κερκυραίος κολυμβητής στους 5ους Ολυμπιακούς αγώνες και στην τελευταία κούρσα της καριέρας του, έκανε τρομερή προσπάθεια στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θαλάσσης και πήρε το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του! Ένα ολυμπιακό, και συγκεκριμένα το ασημένιο αν και έκανε ίδιο χρόνο με τον νικητή. Όλα κρίθηκαν στο «φώτο φίνις» που έδειξε ότι ο Σπύρος Γιαννιώτης ακούμπησε δεύτερος το χρονόμετρο του τερματισμού.

Δ. ΔΙΑΙΤΑ θα έπρεπε να είχε κάνει ο τσουπωτός Αιθίοπας κολυμβητής Ρόμπελ Κίρος Χαμπτέ ο οποίος με την εμφάνισή του στα 100μ. ελεύθερο προκάλεσε διάφορα σχόλια λόγω… κοιλίτσας. Τελικά αποδείχθηκε πως προκρίθηκε με βύσμα στους Ολυμπιακούς αφού είναι γιος του προέδρου της κολυμβητικής ομοσπονδίας της Αιθιοπίας!

Ε. ΕΓΚΥΟΣ και μάλιστα 4 μηνών έμαθε πως είναι η βολεϊμπολίστρια από τη Βενεζουέλα , Ντιάνα Ρέγιες, 2 μέρες πριν πάει στο Ρίο μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε αφού είχε ένα μικρό ατύχημα. Το γεγονός δεν την πτόησε και συμμετείχε κανονικά στους αγώνες!

Ζ. ΖΙΖΕΛ είχε η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στο Ρίο. Η Βραζιλιάνα καλλονή με την εντυπωσιακή παρουσία της, έκανε πασαρέλα και έκλεψε την παράσταση!

Η. Η.Π.Α εκεί κατέληξε για ακόμα μια φορά το χρυσό μετάλλιο στο μπάσκετ! Η “Dream Team” , αφού έψαχνε να επισκεφθεί σπα τις πρώτες μέρες στο Ρίο, έφτασαν σε μία ακόμα επιτυχία. Κι εμείς έχουμε να λέμε ότι ακόμα είμαστε οι τελευταίοι που τους κερδίσαμε με 101-95 το μακρινό 2006.

Θ. ΘΕΡΜΙΔΕΣ 8000 έφαγε από τα Mc Donalds ο Αυστραλός αθλητής του Μπάντμιντον Σαβάν Σερασίνγκε, μετά τον αποκλεισμό του από την επόμενη φάση του αθλήματος. Είπε να το ρίξει έξω παραγγέλνοντας 6 μπέργκερ, 6 μερίδες πατάτες τηγανιτές, 6 μπράουνις και 40 κοτομπουκιές!

I. ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ και ακόμα ένα χάλκινο για την Ελλάδα. Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής μετά από τρομερή μονομαχία με τους Αυστραλούς Μπέλτσερ και Ράιαν στα 470 , χάρισαν ακόμα ένα μετάλλιο στη χώρα μας!

Κ. ΚΟΡΑΚΑΚΗ και δύο μετάλλια για την Ελλάδα! Η όμορφη Άννα από τη Δράμα αφού κέρδισε το χάλκινο στα 10 μέτρα και το χρυσό στα 25 μέτρα αεροβόλο πιστόλι, έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κέρδισε 2 ολυμπιακά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση μετά το 1912 και τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα. Η νεαρή αθλήτρια που προπονούνταν υπό πολύ δύσκολες συνθήκες κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και μόλις στα 20 της χρόνια έδειξε ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά της!

Λ. ΛΑΔΩΜΕΝΟΣ ο σημαιοφόρος της αποστολής των νησιών Τόνγκα στην τελετή έναρξης στο Ρίο και έγινε ο απόλυτος σταρ στα social media. Ο αθλητής του Τάε Κβο ΝτοPita Nikolas Taufatofua μπορεί να μην κατάφερε να διακριθεί, όμως άφησε το στίγμα του και στη τελετή λήξης με την ημίγυμνη και λαδωμένη εμφάνισή του! Ο 32χρονος αθλητής ασχολείται φυσικά και με το μόντελινγκ!

Μ. ΜΠΟΛΤ ο ανίκητος! Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ έγραψε ιστορία στο Ρίο αφού κέρδισε το χρυσό σε 100, 200 και 4Χ100 μέτρα ομαδικό στη σκυταλοδρομία και έφθασε τα 9 συνολικά σε 3 συνεχείς διοργανώσεις. Πολλά ήταν και τα κατορθώματά του και εξωαγωνιστικά , με τελευταίο τις φωτογραφίες που διέρρευσε 20χρονη Βραζιλιάνα που βρέθηκε στο ίδιο κρεβάτι μαζί του. Κι όλα αυτά ενώ ετοιμάζεται να παντρευτεί την εντυπωσιακή αγαπημένη του , Κάσι Μπένετ.

Ν. ΝΕΡΑ που δεν τα έλεγες και καθαρά ήταν αυτά στα οποία αγωνίστηκαν οι αθλητές στο Ρίο. Στην Κοπακαμπάνα τα πράγματα ήταν αρκετά βρώμικα αφού στη θάλασσα βρέθηκαν ανά διαστήματα από σκουπίδια ως και ανθρώπινα μέλη. Ελπίζουμε όλοι οι αθλητές που κολύμπησαν σε αυτά να είναι ακόμα σώοι και ασφαλείς.

Ξ. ΞΑΦΝΙΑΣΤΗΚΑΜΕ από τον πρόωρο αποκλεισμό των Νόβακ Τζόκοβιτς και Σερένα Γουίλιαμς στο τένις. Αμφότεροι δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάποιο μετάλλιο τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο.

Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ γεμάτο προβλήματα ήταν αυτό που αντίκρισαν οι αποστολές των χωρών. Σπασμένες υδραυλικές εγκαταστάσεις, διαρροές, έλλειψη ζεστού νερού αλλά μέχρι και ληστείες από το προσωπικό καθαρισμού είχαν να αντιμετωπίσουν οι αθλητές που σίγουρα θα έχουν μείνει και σε καλύτερες συνθήκες από αυτές που συνάντησαν στο Ρίο.

Π. ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ και «Ναι ρε φίλε»! Ο Λευτέρης Πετρούνιας εκτέλεσε ένα αψεγάδιαστο πρόγραμμα στους κρίκους, συγκέντρωσε 16 βαθμούς και πήρε επάξια το Χρυσό νικώντας μέσα στο «σπίτι» του τον Βραζιλιάνο αντίπαλό του, Αρτούρ Ζανέτι, που αρκέστηκε στο ασημένιο μετάλλιο! Απλά ανατριχιαστικός Λευτέρης Πετρούνιας!

ΠΡΑΣΙΝΗ έγινε η πισίνα των καταδύσεων στο Ρίο με τους αθλητές να απορούν αν θα έπρεπε να βουτήξουν σε αυτή. Τελικά μετά από πολλή έρευνα, κατέληξαν πως στις 5 Αυγούστου, ένα μέλος της οργανωτικής επιτροπής είχε προσθέσει κατά λάθος 160 λίτρα υπεροξειδίου του υδρογόνου η οποία είναι απολυμαντική ουσία που καθαρίζει τις πισίνες. Αυτή ήταν η αιτία που η πισίνα έμοιαζε περισσότερο με λιβάδι παρά με νερό.


Ρ. ΡΕΚΟΡ έκανε ο χρυσός , τελικά, με την Βραζιλία Νέιμαρ, αφού στον αγώνα με την Ονδούρα σημείωσε το ταχύτερο γκολ σε Ολυμπιακούς αγώνες και συγκεκριμένα στα 14 δευτερόλεπτα!

Σ. ΣΚΟΥΛΙΝΓΚ Τζόζεφ είναι ο νεαρός αθλητής από την Σιγκαπούρη που έγραψε ιστορία αφού κέρδισε στα 100μ. πεταλούδα κατέκτησε το χρυσό και άφησε το ασημένιο μετάλλιο για τον Μάικλ Φελπς. Ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να το πιστέψει!

Τ. ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ για Μάικλ Φελπς και Γιουσέιν Μπολτ οι οποίοι ανακοίνωσαν πως αυτοί είναι οι τελευταίοι Ολυμπιακοί αγώνες που συμμετείχαν. Δύο τεράστιοι αθλητές που έχουν χαράξει με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην Ιστορία.

Υ. ΥΠΕΡΑΝΔΡΟΝΑΙΜΙΑ ή αλλιώς αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης είναι αυτά που έχει η χρυσή Ολυμπιονίκης στα 800μ. από τη Νότια Αφρική , Κάστερ Σεμένια. Είναι μια αθλήτρια που έχει συζητηθεί πολύ για το πλεονέκτημα που θα μπορούσε να διαθέτει έναντι των άλλων αθλητριών.

Φ. ΦΕΛΠΣ ! Ο πιο πετυχημένος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων! Στο Ρίο κατέκτησε 6 μετάλλια (5 χρυσά, 1 ασημένιο)! Κατάφερε σε 4 συνεχείς Ολυμπιακούς αγώνες (2004,2008,2012,2016) να είναι ο αθλητής που κέρδισε τα περισσότερα της κάθε διοργάνωσης ξεχωριστά! Οι Ολυμπιακοί της Βραζιλίας πάντως, δήλωσε πως ήταν οι τελευταίοι της τεράστιας καριέρας του.

Χ. ΧΕ ΖΙ η Κινέζα αθλήτρια των καταδύσεων με το … «ωραίο» όνομα, το ασημένιο μετάλλιο και την πρόταση γάμου από τον συναθλητή της Κιν Κάι. Ο Κιν έπεσε στα γόνατα με το που κατέβηκε από το βάθρο η αγαπημένη του και της πρόσφερε ένα μονόπετρο.

Ψ. ΨΗΛΑ πέταξε η Κατερίνα Στεφανίδη και το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο επί κοντώ είναι γεγονός! Κάνοντας ένα σπουδαίο αγώνα , η Ελληνίδα αθλήτρια πέρασε πάνω από τα 4.85 και έκανε να ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος στο στίβο μετά από 12 χρόνια.


Ω. ΩΡΕΣ 6 η διαφορά Ελλάδας – Βραζιλίας και το ξενύχτι ήταν αναπόφευκτο. Έπρεπε λοιπόν να χάσουμε τον ύπνο μας για να δούμε την Κατερίνα Στεφανίδη να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και τον Γιουσέιν Μπολτ να κερδίζει ακόμα μία κούρσα. Χαλάλι όμως.

Επιμέλεια: Βαλεντίνα Νικολακοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x