Γενικά

Το Παγκόσμιο Κύπελλο πινγκ πονγκ γίνεται 40 ετών

Μία από τις πιο λαμπερές διοργανώσεις της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αρχίζει την Παρασκευή στην Κίνα και συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων των φίλων του αθλήματος.

Στο Τσενγκντού θα διεξαχθεί το επόμενο τριήμερο το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών και θα έχει και επετειακό χαρακτήρα, καθώς κλείνει 40 χρόνια ζωής. Το 1980 στο Χονγκ Κονγκ έγινε το πρώτο event κι από τότε όχι μόνο δεν ακυρώθηκε καμία χρονιά, αλλά ολοένα και μεγάλωνε το πρεστίζ του.

Η αντίστοιχη εκδήλωση των γυναικών άρχισε αρκετά χρόνια αργότερα, ενώ το Παγκόσμιο Κύπελλο ομαδικού, που, επίσης, διεξάγεται σταθερά σήμερα, είχε βγει από το πρόγραμμα για αρκετό καιρό.

Το ατομικό Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών συγκεντρώνει τα τελευταία χρόνια είκοσι τοπ αθλητές από όλον τον κόσμο, χωρίζεται σε δύο μέρη με γκρουπ και «νοκ άουτ» ματς και φυσικά μοιράζει πολύ υψηλά οικονομικά έπαθλα.

Η Ελλάδα επιδεικνύει τη δική της αξιόλογη παρουσία στο θεσμό, χάρη κυρίως στον Καλλίνικο Κρεάνγκα των δύο τελικών. Τρεις συμμετοχές έχει κι ο Παναγιώτης Γκιώνης, μάλιστα θα ήταν και τώρα στο Τσενγκντού αν δεν επιλεγόταν με κάρτα ελευθέρας και δεν του έπαιρνε τη θέση ο Σουηδός δευτεραθλητής κόσμου του απλού, Ματίας Φαλκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x