Γιώργος Μαζιάς

Το πρωτάθλημα των φιλικών...

Ούτε γκρίνια, μήτε θριαμβολογίες. Το πρώτο φιλικό ήταν για τον ΠΑΟΚ. Δεν έχασε από την Ανζί. Καλή ομάδα είναι οι Ρώσοι, οπότε το τεστ θεωρητικά ήταν δυνατό. Με μισή ομάδα έπαιξε ο «Δικέφαλος.

Μισή γιατί λείπουν οι μισές μεταγραφές.

Λούκας και Σπυρόπουλος ενσωματώνονται άμεσα και αναμένονται οι υπόλοιποι που θα ολοκληρώσουν το παζλ για τον νέο ΠΑΟΚ. Συνεπώς... υπομονή.

Γράφει ο Γιώργος Μαζιάς

Το σίγουρο είναι κάποια πράγματα από τη φιλοσοφία του Στέφενς τα είδαμε. Η πίεση ψηλά, η κίνηση από τα άκρα και το συμπαγές κέντρο δεν είναι στοιχεία για τα οποία χρειάζεσαι ειδικούς παίκτες για να τα δείξεις ως τακτική. Προσπάθεια γίνεται και μάλιστα καλή. Ως εικόνα τηρουμένων των συνθηκών ήταν καλή. Ως εδώ όμως. Περισσότερα δεν είναι απαραίτητα.

Μήτε αν η Ανζί είναι έτοιμη και πάμπλουτη μήτε κάτι άλλο. Από τη στιγμή που ο Στέφενς είναι ευχαριστημένος στους υπόλοιπους περισσεύει. Ούτε δέκα μέρες δεν έχει συμπληρώσει προετοιμασία ο ΠΑΟΚ. Το ζητούμενο δεν είναι να πετάει στα φιλικά. Το πρώτο που θέλει ο κόσμος και η διοίκηση είναι να είναι έτοιμη η ομάδα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτά είναι σε 25 μέρες από τώρα. Ο «δικέφαλος» μετά την τιμωρία της Φενέρ και της Μπεσίκτας έχει ανέβει στους ισχυρούς. Θεωρητικά θα έχει βατό αντίπαλο. Αυτόματα οι φιλοδοξίες αυξάνονται και ουσιαστικά και η πίεση για πρόκριση τουλάχιστον στα πλεϊ οφ.

Αυτό είναι το πρώτο κριτήριο για τον νέο ΠΑΟΚ. Τόσο αγωνιστικό όσο και ψυχολογικό. για τη συνέχεια της χρονιάς. Προλαβαίνει ο Ολλανδός να φτιάξει μια ομάδα που θα φανεί άξια των απαιτήσεων που δημιουργούνται. Εκεί είναι η πρώτη και βασική ερώτηση με την απάντηση να δίνεται επίσημα στο γήπεδο και τους αγώνες των προκριματικών. Για την ώρα αρκούμαστε ότι κάτι καλό δημιουργείται και πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι (και μάλλον θα είναι) καλύτερος από πέρυσι. Ολα όμως κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Όχι ενός φιλικού αγώνα....

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x