Γιώργος Χελάκης

Τους κάνει πλάκα με τον Κουτρουμπή. Με τον Εσιέν τι θα τους κάνει;

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τις εμφανίσεις του Παναθηναϊκού και υπολογίζει τι έχει να γίνει με τις νέες μεταγραφές της ομάδας.

Επρόκειτο για μια σύντομη και σεμνή τελετή. Έλαβε τέλος στο πρώτο ημίχρονο γιατί έτσι το θέλησε ο Παναθηναϊκός. Σε διαφορετική περίπτωση το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει διαστάσεις συντριβής για τον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» για 45 λεπτά έπαιξαν ποδόσφαιρο αξιώσεων. Με τον Ζέκα στο πλάι του Κουτρουμπή να καθοδηγεί την επίθεση και τον Μαυρία με εξαιρετική διαγώνια κίνηση να πλαισιώνει τον Καρέλη, το «τριφύλλι» δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην αργοκίνητη άμυνα του ΠΑΟΚ. Η δε έμπνευση του Γ.Χ. Γεωργιάδη να επαναφέρει σε θέση αριστερού μπακ τον Τζαβέλλα που έτρεχε σαν βετεράνος έδωσε ένα ακόμα πλεονέκτημα στον Μαυρία αλλά και στον Μπούρμπο που έπαιζαν από δεξιά.

Η μπάλα που παίζει στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός συγκρίνεται με την αντίστοιχη περσινή περίπου τέτοιο καιρό, όταν έριχνε τέσσερα στον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου. Το γεγονός θα πρέπει να προβληματίσει τον Γιάννη Αναστασίου. Η ομάδα που τελειώνει το πρωτάθλημα με αυτό τον φρενήρη ρυθμό δεν είχε καμία σχέση με αυτήν που το άρχισε. Αν ο κόουτς κατορθώσει να βρει μια ισορροπία, ώστε η ομάδα του να αποδίδει σταθερά καλά κατά τη διάρκεια ολόκληρης της σεζόν, τότε το πρωτάθλημα τη νέα χρονιά θα αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον.

Μιλάμε μάλιστα για έναν Παναθηναϊκό που ήδη φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο. Έχει πάρει έναν ψημένο δεξιό μπακ και πάει για τη μεγάλη κίνηση που θα τον απαλλάξει από την αχίλλειο πτέρνα του, δηλαδή την αδυναμία στην θέση του αμυντικού χαφ. Εφόσον εξασφαλίσει και ένα στόπερ εφάμιλλο του Σίλντενφελντ που αποχωρεί, τότε η αγωνιστική βελτίωση του Παναθηναϊκού μπορεί να είναι έως και εντυπωσιακή.

Ο ΠΑΟΚ θέλει γενική επισκευή. Δεν τολμώ να γράψω τη συνέχεια της φράσης για να μην αδικήσω τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που εμπιστεύτηκε στη Λεωφόρο ο προπονητής του «Δικέφαλου». Ωστόσο, αυτός ο ΠΑΟΚ χρειάζεται και νέα πρόσωπα και διάθεση από μέρους όσων προστεθούν στο ρόστερ του για να αλλάξει αγωνιστικό επίπεδο. Βεβαίως, παρατάχθηκε στη Λεωφόρο με πολλές ελλείψεις. Το πρόβλημά του όμως ήταν ότι με εξαίρεση τον Κουλούρη που πάλευε απεγνωσμένα στην κορυφή της επίθεσης, οι υπόλοιποι έμοιαζαν να μπήκαν στο γήπεδο με μόνο στόχο μια αξιοπρεπή ήττα. Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League. Οι αντίπαλοί του δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητοι. Όμως, για ποιον ακριβώς Παναθηναϊκό μιλάμε; Γιατί ο Παναθηναϊκός που ετοιμάζεται, φαίνεται ότι δεν θα έχει καμία σχέση μ’ αυτόν που φέτος απέτυχε παταγωδώς στην Ευρώπη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x