Βάιος Τσούτσικας

Δώστε του την μπάλα...

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για τον καθοριστικό Νίκο Παππά, που δεν ψαρώνει, δεν κρύβεται και παίρνει τα μεγάλα σουτ.

Κάποτε αυτό που μετρούσε στους παίκτες του μπάσκετ ήταν να γίνουν πενταδατοι.

Τότε στο μπάσκετ οι αλλαγές γίνονταν μόνο εξ ανάγκης και οι "καλοί" έμεναν στο παρκέ για 37 λεπτά τουλάχιστον.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Σήμερα αυτό που μετρά περισσότερο είναι ποιος τελειώνει το ματς και όχι ποιος ξεκινά βασικός. Αυτός είναι ο καλός ο ρόλος, αυτό ψάχνουν να βρουν οι προπονητές. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού ο ρόλος έχει ραφτει στα μέτρα του Νίκου Παππά. Σε ένα ακόμα παιχνίδι ήρθε από τον πάγκο με τον αντίπαλο να ενοχλεί, ζήτησε την μπάλα, την πήρε και την έστειλε συστημένη στο καλάθι.

Και δεν τα βάζει τα σουτ μόνο επειδή έχει πάρει τα πάνω του με τις συνεχείς τέτοιες προσπάθειες του στα τελευταία ματς. Κατ' αρχάς είναι από τους παίκτες που ζουν για το τελευταίο σουτ. Δεν ψαρώνει, δεν κρύβεται και κοιτά τον αντίπαλο αφ' υψηλού. Επίσης δεν επηρεάζεται αρνητικά, δεν παγώνει όταν μένει στον πάγκο. Ξέρει προφανώς ότι ο προπονητής του θα τον σηκώσει εκεί κάπου στο 30, όπως επίσης ξέρει ότι με το που μπει στο παρκέ θα γίνει και στόχος στην επίθεση για την ομάδα του. Αν, δε, συνυπάρξει και με τον Ρίβερς ξέρει ότι μπορεί να βρει εύκολα και περισσότερο χώρο να κάνει τα δικά του.

Τα έκανε τα δικά του λοιπόν ξανά ο Παππάς. Και τα χρειάστηκε τα κόλπα του Παππά ο Παναθηναϊκός διότι επέτρεψε στη Μάλαγα να ορίσει τον ρυθμό του ματς και να τον τραβήξει προς τα κάτω, προς το δικό της επίπεδο. Ένας Παναθηναϊκός που έμοιαζε υπνωτισμενος με μόνη εξαίρεση για ένα ολόκληρο ημίχρονο τον σεληνιασμενο Γκιστ. Ο σταθερά εκπληκτικός τον τελευταίο μήνα Αμερικανός δεν έφτανε για να δημιουργήσει ένα σκηνικό απόλυτης υπεροχής των πράσινων. Ίσα ίσα που στο φινάλε του πρώτου μέρους η ομάδα του Πλάθα έφυγε με τις εντυπώσεις στο τσεπακι της.

Με το έμπα στο δεύτερο μέρος ανέλαβε δράση ο Καλάθης. Πάρε τη μια μπούκα, πάρε και μια δεύτερη, πάρε και μια τρίτη. Ο μπελάς όμως ήταν εκεί. Και ο βασικός λόγος ήταν τα μέτρια ως άσχημα ποσοστά από το τρίποντο. Είχαμε φτάσει στο 30 όμως. Ήταν η ώρα των finisher...

Μεγάλο πράγμα η συνέπεια. Και του Παππά και του Ρίβερς που σουτάρουν σαν σε βαρέλι στην τελευταία περίοδο αλλά και του Παναθηναϊκού που συνεχίζει να μένει αλύγιστος εντός έδρας στην Ευρωλίγκα. Ακόμα και αυτές οι όχι και τόσο εντυπωσιακές νίκες είναι σημαντικές διότι βοηθούν την ομάδα του Πασκουάλ να μένει στο πάνω κομμάτι της οκτάδας και άρα να διεκδικεί έναν πιο στρωμένο δρόμο προς το Βελιγράδι. Δρόμος που θα στρώσει ακόμα περισσότερο αν συνεχιστούν τα διπλά στο Κάουνας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x