Βάιος Τσούτσικας

Όλοι για την κούπα

Η 2η θέση στο φετινό πρωτάθλημα θα είναι αποτυχία και για τον Ολυμπιακό και για τον Παναθηναϊκό και για την ΑΕΚ και για τον ΠΑΟΚ. Παταγώδης!

Συνηθίζεται κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα να είναι περίεργο. Τουλάχιστον σε όσα έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο. Άλλες φορές πέφτουν ομάδες που σώθηκαν και σώνονται ομάδες που πέφτουν. Άλλες φορές ξεκινά πρωτάθλημα με άγνωστους συμμετέχοντες ή μπαίνουν στην κλήρωση ομάδες που είναι σίγουρο ότι μέσα στη σεζόν θα εγκαταλείψουν. Άλλα καλοκαίρια φτιάχνονται οι πίνακες των διαιτητών πριβέ σε δωμάτια ξενοδοχείου, άλλα καλοκαίρια ξεκινάνε πρωταθλήματα «αλυσοδεμένα» με χειροπέδες…

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Δεν θα μπορούσε να μην είναι περίεργο και το φετινό καλοκαίρι. Με αρκετούς από τους ανθρώπους που το «υπηρετούν» κατηγορούμενους σε βαθμό κακουργήματος, με ανθρώπους σε καίρια πόστα να είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την απόδοση που προσφέρει το ενδεχόμενο έναρξης του πρωταθλήματος να ανεβαίνει επικίνδυνα το ξέραμε ότι και φέτος το καλοκαίρι θα ζούσαμε κάτι «ιδιαίτερο».

Αυτό που δεν περίμεναν πολλοί είναι όσα έγιναν σε μεταγραφικό επίπεδο και δημιούργησαν τις προυποθέσεις για να δούμε ένα πρωτάθλημα εξαιρετικά ενδιαφέρον. Όταν και αν αρχίσει το φετινό πρωτάθλημα η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι οι μονομάχοι για την κούπα είναι τέσσερις. Άλλος έχει περισσότερες κι άλλος λιγότερες πιθανότητες, κανένας όμως δεν απέχει όσο απείχε ο περυσινός Ολυμπιακός από τους ανταγωνιστές του.

Και δεν είναι μόνο η σημαντική ενίσχυση του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ που δημιουργούν την εντύπωση αυτή, είναι και η λάθος συμπεριφορά του Ολυμπιακού στο μεταγραφικό παζάρι που τους βάζει όλους σχεδόν δίπλα - δίπλα. Λάθος όχι μόνο επειδή δεν πήρε παίκτες σε όσες θέσεις είχε πραγματική ανάγκη αλλά και διότι με τη «συμπεριφορά» του έβγαλε παίκτες στον «τάκο» από τους οποίους θα ζητήσει πολλά μέσα στη σεζόν. Όπως ο Σιόβας για παράδειγμα που ξεκόλλησε από πάνω του την ταμπέλα του «περισσευούμενου» επειδή δεν τα βρήκε ο Ολυμπιακός με την Μπέτις. Ή ο Φορτούνης που από την γκρίνια που ακούει ένιωσε την ανάγκη να μοστράρει το χτυπημένο του πόδι για να δικαιολογήσει την κακή αγωνιστική του εικόνα.

Αν, δε, το πρωτάθλημα άρχιζε στις 20 Αυγούστου ο Ολυμπιακός θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ξεκινά και με ντεζαβαντάζ συγκριτικά με τον ανταγωνισμό. Επειδή, όμως, η σέντρα παραμένει άγνωστο πότε θα γίνει κάποιες από τις πληγές του πρωταθλητή θα επουλωθούν. Όχι όλες…

Η κούρσα της κορυφής αναμένεται συναρπαστική και για έναν ακόμα λόγο. Το χάσμα μεταξύ των ομάδων της πρώτης ταχύτητας και εκείνων της δεύτερης μεγαλώνει όσο οι μεγάλοι αγοράζουν παίκτες και οι άλλοι… περιμένουν τη δόση από τη Nova. Και όσο η ψαλίδα αυτή μεγαλώνει τόσο λιγοστεύουν και οι γκέλες εκείνων που κυνηγάνε την κούπα.

Είπαμε, όμως, όλα αυτά είναι σκέψεις και εκτιμήσεις που διαμορφώνονται με βάση όσα ισχύουν πριν καν γίνει η σέντρα του πρωταθλήματος. Μένει να αποδειχθεί η ορθότητά τους όταν και αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα αυτό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x