Βάιος Τσούτσικας

Τελικά, πήρε και τον Γκροσίτσκι

Ο Χατζηγιοβάνης που… δεν υπήρχε το καλοκαίρι και το Φθινόπωρο χτυπάει την πόρτα της Εθνικής!

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Λίγο πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός υπέφερε από έλλειψη εξτρέμ. Μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές έχει βρει έναν που με τις εμφανίσεις που κάνει θα άφηνε στον πάγκο ακόμα και τον Γκροσίτσκι.

Ο Πολωνός διεθνής πρωταγωνίστησε σε ένα από τα μεταγραφικά σίριαλ του καλοκαιριού. Μπορεί ο Παναθηναϊκός και οι άνθρωποί του να φώναζαν σε κάθε ευκαιρία ότι στη μία κίνηση που επιτρεπόταν για παίκτη ξένο πάνω από τα 23 έτη θα έπαιρναν σέντερ φορ, όπως κι έκαναν, ωστόσο ήταν τόσο έντονη η αίσθηση της έλλειψης ακραίων επιθετικών που επέτρεπε τη δημιουργία σεναρίων σχετικών.

Δεν το συζητώ πως αν ξέραμε από τότε ότι σε αυτά τα πέντε πρώτα ματς ο Μουνιέ, ο μόνος βασικός ακραίος διαθέσιμος στο ρόστερ, θα είχε προλάβει να παίξει λόγω τραυματισμού μόλις 2 ματς (το ένα, δε, ως σέντερ φορ στην Ξάνθη) θα κάναμε την κουβέντα με μεγαλύτερο φανατισμό: Δώνη, βάλε σέντερ φορ τους Βέργο, Καμπετσή και πάρε έναν εξτρέμ!

Αυτά στις 25 Αυγούστου. Σήμερα, τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη, ο Παναθηναϊκός έχει βρει στο πρόσωπο του Χατζηγιοβάνη όχι έναν απλά καλό ακραίο επιθετικό, αλλά ίσως τον κορυφαίο εξτρέμ σε αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Και δεν είναι αυτό συμπέρασμα που προκύπτει από τα δύο γκολ και τις τρεις ασίστ που έχει «γράψει» ήδη στο ενεργητικό του, όσο από την εικόνα του παίκτη και από τον ρόλο του, που είναι πρωταγωνιστικός, σε όλες τις νίκες του Παναθηναϊκού.

Είναι όσο εντυπωσιακό ακούγεται: τον Αύγουστο για κάποιους… δεν υπήρχε, τον Οκτώβρη τον συζητάμε για την Εθνική ομάδα. Είναι κι αυτό μια απόδειξη για το πόσο σωστά εξελίσσεται το πρότζεκτ των Νταμπίζα – Δώνη. Οι δύο τους επένδυσαν στο ταλέντο των πιτσιρικάδων του Παναθηναϊκού και δημιουργούν υπεραξία. Και πέρυσι ανήκε στο δυναμικό της ομάδας ο Χατζηγιοβάνης, οι εμφανίσεις του, όμως, μάλλον διέλυαν τις προσδοκίες που υπήρχαν.

Και δεν είναι μόνο ο Χατζηγιοβάνης. Είναι και ο Μαυρομμάτης, ο Μπουζούκης, ο Στάικος και ο Εμμανουηλίδης από τους περυσινούς αλλά και ο Καμπετσής με τον Χατζηθεοδωρίδη από τους καινούργιους που σε αυτά τα πρώτα πέντε παιχνίδια μοιάζουν να έχουν το βελάκι καταπράσινο. Πατάνε γερά στα πόδια τους και μεταμορφώνονται από πιτσιρικάδες-στοιχήματα σε βασικούς παίκτες που αντέχουν το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού. Μέχρι και οι έμπειροι Κολοβέτσιος και κυρίως οι Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, Ινσούα μοιάζουν διαφορετικοί παίκτες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν τους.

Και δεν είναι μόνο τα πρόσωπα. Είναι και οι αριθμοί που δείχνουν ότι κάτι πολύ καλό συμβαίνει στο «Καλαφάτης». Ο Γιώργος Δώνης έχει ήδη χρησιμοποιήσει 21 ποδοσφαιριστές στα πέντε πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ροτέισον που γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε πως οι διεκδικητές του τίτλου, οι οποίοι διαθέτουν πολύ πιο βαθιά ρόστερ υπολείπονται: ο Μαρτίνς έχει βάλει 18 να παίξουν, ο Ουζουνίδης 19 και ο Λουτσέσκου 20. Από τους λεγόμενους βασικούς, δε, ο Δώνης δεν έχει πάρει ακόμα όσα υπολόγιζε και παρά ταύτα ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πέντε νίκες, δύο εκ των οποίων εκτός έδρας, όσες πέτυχε πέρυσι σε όλη τη σεζόν. Ο Μουνιέ έχει δύο συμμετοχές, άλλες τόσες έχουν οι Τζανδάρης και Κάτσε ενώ ο Οικονόμου έχει παίξει μόλις σε ένα ματς! Εξαιρώ τους Γιόχανσον, Κουλιμπαλί που μοιράζονται τα παιχνίδια αλλά και τον Μακέντα που λογικά άργησε να μπει στον λογαριασμό.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, μιλώντας για τις ομάδες που θα κάνουν φέτος πρωταθλητισμό, στον ΣΠΟΡ FM συμπεριέλαβε στο γκρουπ και τον Παναθηναϊκό. Το είχε ήδη κάνει από το Σάββατο και ο Πέδρο Μαρτίνς. Η αναγνώριση από τους αντιπάλους ίσως είναι το μεγαλύτερο παράσημο για όσους δουλεύουν σε αυτό το πρότζεκτ που βλέπουμε να εξελίσσεται. Μέχρι το επόμενο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x