Επικαιρότητα

Υπόθεση Siemens: Αιχμές Γεροβασίλη για τη δικαιοσύνη και Μαξίμου για τη ΝΔ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την σημερινή αναβολή στη δίκη της Siemens εξέδωσε ανακοίνωση αφήνοντας αιχμές για τη δικαιοσύνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την σημερινή αναβολή στη δίκη της Siemens εξέδωσε ανακοίνωση αφήνοντας αιχμές για τη δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου έχει ως εξής:

«Στην δίκη για την υπόθεση Siemens, παρουσιάστηκε σήμερα εμπλοκή, με αιτιολογία την απουσία μετάφρασης του σχετικού βουλεύματος. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει ήδη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι έχει παραδώσει εγκαίρως τις σχετικές επίσημες μεταφράσεις στην αρμόδια Εισαγγελία.

Η αντιμετώπιση της διαπλοκής είναι απαίτηση της κοινωνίας και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε κωλυσιεργία στην δικαστική διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, θα μεριμνήσει άμεσα και με κάθε διαθέσιμο θεσμικό τρόπο, ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι της σημερινής εμπλοκής και να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες».

Μαξίμου: Αιδώς ΝΔ

"Λίγη αιδώ για τα μαύρα ταμεία της Siemens” συνιστούν την ίδια ώρα κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις ευθύνες που επέρριψαν πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την αναβολή της δίκης.

Κύκλοι της κυβέρνησης καλούν τη ΝΔ "να είναι πιο μετρημένη στις διαρροές της σχετικά με τις υπoθέσεις της Siemens", κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι "τα συνεχόμενα «λάθη» που επέτρεψαν σε κατηγορούμενους και βασικούς μάρτυρες να διαφύγουν, τα «δωράκια», όπως το τηλεφωνικό κέντρο που βρέθηκε στην κατοχή του σημερινού της Προέδρου, οι φιλίες της οικογένειας Μητσοτάκη με τον κ. Χριστοφοράκο, δεν συνάδουν με την σημερινή της σπουδή για την υπεράσπιση της διαφάνειας". Οι κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι "όλα θα έρθουν στο φως".

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x