Επικαιρότητα

Χωρίς παρελθόν οι 8 Έλληνες που πιάστηκαν με φορτίο κοκαΐνης στη Γαλλία

Οκτώ Έλληνες νεαρής ηλικίας, ένας Ισπανός, ένας Μολδαβός και ένας Ιρακινός, είναι τα 11 άτομα που συνελήφθησαν από τις Γαλλικές Αρχές για εισαγωγή δύο τόνων κοκαΐνης

Οκτώ Έλληνες νεαρής ηλικίας, ένας Ισπανός, ένας Μολδαβός και ένας Ιρακινός, είναι τα 11 άτομα που συνελήφθησαν από τις Γαλλικές Αρχές για την προσπάθεια εισαγωγής περίπου 2 τόνων κοκαΐνης. Οι ελληνικές Αρχές δίωξης ναρκωτικών και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας έλαβαν μια πρώτη ενημέρωση για τους συλληφθέντες. Οι γαλλικές αρχές διαβίβασαν τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των συλληφθέντων, ωστόσο οι αντίστοιχες ελληνικές δεν διαπίστωσαν να έχουν απασχολήσει για παρόμοια ή άλλα αδικήματα στην χώρα μας, απάντηση που διαβιβάστηκε στους Γάλλους συναδέλφους τους.

Από μία πρώτη έρευνα που πραγματοποίησαν οι ελληνικές αρχές, δεν έχει διαπιστωθεί κάποια προσαγωγή αλλά ούτε και η ύπαρξη κάποιου υπηρεσιακού εγγράφου που να συνδέει τα ονόματα της λίστας με κάποιο αδίκημα. Η ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται να ταυτοποιήσει τα 11 πρόσωπα της λίστας και στη συνέχεια να πραγματοποιήσει έρευνες στις οικίες τους προκειμένου να εντοπιστούν ευρήματα που σχετίζονται με την υπόθεση κοκαΐνης.

Ο εντοπισμός της μεγάλης ποσότητας και των συλληφθέντων έγινε στο πλαίσιο διάσωσης των επιβατών φουσκωτών σκαφών που βρίσκονταν σε κίνδυνο στα παράλια της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Οι αρχές κλήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης να διασώσουν τους επιβάτες φουσκωτών ανοικτά της Μιμιζάν, μιας περιοχής στη Λαντ, οι οποίοι κινδύνευαν. Αφού οι διασώστες τράβηξαν τα φουσκωτά ως την ξηρά, εντόπισαν στην παραλία δέματα γεμάτα με κοκαΐνη, τα οποία προφανώς είχαν ρίξει οι επιβάτες των πλοιαρίων. Συνολικά 11άνθρωποι συνελήφθησαν, όχι μόνο στη παραλία, αλλά και σε άλλα σημεία κοντά στη Μιμιζάν, και έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x