Live: Οι εξελίξεις για το σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA

Δεύτερη μέρα σήμερα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς στις τάξεις της FIFA και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Παρακολουθήστε τις όλες από το control room του sport-fm.gr.

20:14
Καλησπέρα... Από εδώ θα σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA.
20:18
Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για το θέμα... Όπως άρχισε αυτό με την αποκάλυψη των «NY Times».
20:22
Η είδηση για τη σύλληψη μελών της FIFA έγινε ταχύτατα γνωστή. Στο βίντεο που υπάρχει εδώ θα δείτε πως διαδόθηκε η είδηση...
20:26
Ανάμεσα στα άτομα που αναζητούνται από τις ελβετικές Αρχές για να ανακριθούν για το θέμα είναι και ο Μάριος Λευκαρίτης. Στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται όλα τα άτομα που συμμετείχαν στη ψηφοφορία για τις εκλογές του 2010 αλλά και για τα Μουντιάλ...
20:27
Το πρωί ο Μάριος Λευκαρίτης είχε μιλήσει στον ΣΠΟΡ FM 94.6. Διαβάστε εδώ τι είπε...
20:28
Ο Ζεπ Μπλάτερ επεσήμανε ότι παρά τα όσα συμβαίνουν θα διεξαχθούν κανονικά οι αρχαιρεσίες την Παρασκευή. Ο πρόεδρος της FIFA έχει ήδη αρχίσει να δέχεται πιέσεις για να παραιτηθεί...
20:29
Μια ακόμη ομοσπονδία καλεί τον Ζεπ Μπλάτερ να παραιτηθεί. Πρόκειται για αυτή της Σκωτίας...
20:29
Ο εκτελεστικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Στιούαρτ Ρέγκαν τόνισε: «Αυτό που έγινε δείχνει την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στον τρόπο που διοικείται η FIFA. Για το καλό του ποδοσφαίρου, της αξιοπιστίας του, της εικόνας του και το μέλλον του, καλό θα είναι ο κ. Μπλάτερ να παραιτηθεί». Η σκωτσέζικη ομοσπονδία αναμένεται στις εκλογές της Παρασκευής για την προεδρία να στηρίξει τον πρίγκιπα Αλί Μπιν Αλ-Χουσεΐν, μοναδικό αντίπαλο του Μπλάτερ.
20:36
Η πίεση αυξάνεται προς την FIFA και τον Ζεπ Μπλάτερ. Η UEFA -πριν από λίγο- ζήτησε να αναβληθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας οι οποίες είναι προγραμματισμένες για την ερχόμενη Παρασκευή.
20:45
«Το ποδόσφαιρο χρειάζεται μια κάθαρση», το σχόλιο του Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ. «Δεν γίνεται να μην έχει συμμετοχή σε όλα αυτά. Τα πάντα συνέβησαν υπό το βλέμμα του», πρόσθεσε ο παλαίμαχος χιλιανός τερματοφύλακας.
20:46
Απαγορεύθηκε η έξοδος από την Ελβετία σε όλους τους εργαζόμενους στην FIFA.
20:48
Αυτό μετέδωσε -πριν από λίγο- το Skysports.
20:51
«Πιστεύουμε ότι πρέπει η Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA θα πρέπει να αποφασίσει την αναβολή των αρχαιρεσιών για τον νέο πρόεδρο, οι οποίες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσα στους επόμενους έξι μήνες». Δήλωση του γενικού γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.
20:53
Έξαλλος ο Ντιέγκο Μαραντόνα με τις εξελίξεις στη FIFA. «Ο κόσμος έλεγε πως είμαι τρελός. Σήμερα το FBI αποκάλυψε την αλήθεια», τόνισε. Διαβάστε όλες τις δηλώσεις του εδώ...
21:04
Η παγκόσμια ένωση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro) με ανακοίνωσή της εξέφρασε τον προβληματισμό της για τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο. «Όσα αναφέρονται προκαλούν την ανησυχία και ένας άμεσα εμπλεκόμενος δεν μπορεί απλά να κάτσει και να αποδεχτεί αυτό που είχε γίνει συνήθης διαδικασία στη διοίκηση του πιο δημοφιλούς αθλήματος. Η FIFPro καταδικάζει κάθε είδος διαφθοράς που απειλεί την αξιοπιστία του παιχνιδιού και των ποδοσφαιριστών. Κάθε έρευνα που μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της κατάστασης είναι ευπρόσδεκτη, προκειμένου όσοι κριθούν υπεύθυνοι για τέτοιες καταστάσεις να πληρώσουν».
21:18
Ο Ζεπ Μπλάτερ έσπασε τη σιωπή του...
21:19
Ο πρόεδρος της FIFA ανακοίνωσε πως τίθενται εκτός ομοσπονδίας όσοι συνελήφθησαν για το σκάνδαλο διαφθοράς που αποκαλύφθηκε. «Όσοι παρανόμησαν, θα αποκλειστούν», αναφέρει. Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωσή του.
21:32
«Πόλεμο» με τη FIFA κηρύσσει η UEFA ζητώντας ριζική αναδόμηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας και αναβολή των εκλογών για τουλάχιστον έξι μήνες. «Δράση τώρα, για να μη σκοτώσουν το ποδόσφαιρο», αναφέρει η ανακοίνωσή της. Διαβάστε τη ολόκληρη εδώ.
21:42
Ένας επί χρόνια πολέμιος της FIFA, ο Ρομάριο, έβαλε κατά της παγκόσμιας ομοσπονδίας και του Βραζιλιάνου Χοσέ Μαρία Μαρίν, που είναι μεταξύ των συλληφθέντων για το σκάνδαλο διαφθοράς. «Είναι από τους μεγαλύτερους κλέφτες… Δυστυχώς δεν τους συνέλαβε η δική μας αστυνομία, όμως κάποιος έπρεπε να τους συλλάβει κάποια στιγμή», είπε ο μεγάλος φορ του παρελθόντος και νυν γερουσιαστής.
21:48
Θέση για το σκάνδαλο πήρε και η Nike, στελέχη της οποίας φέρονται να εμπλέκονται σε ύποπτα αλισβερίσια. «Η Nike πιστεύει στο ήθος και το fair play τόσο στον κόσμο των επιχειρήσεων όσο και σε αυτόν του αθλητισμού και είναι αντίθετη σε κάθε μορφή χειραγώγησης ή δωροδοκίας. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση της πασίγνωστης αθλητικής εταιρείας.
22:48
Και πολιτικές διαστάσεις στο σκάνδαλο της FIFA. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε πως οι συλλήψεις «… είναι προφανώς μιας ακόμη εφαρμογής των αμερικανικών νόμων σε ξένο έδαφος», ενώ ο Υπουργός Αθλητισμού, Βιτάλι Μούτκο, τόνισε πως «… δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε όσα στοιχεία μας ζητηθούν», αναφορικά με τον τρόπο που ανατέθηκε το Μουντιάλ του 2018 στη χώρα.
23:02
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, στο Τρίνινταντ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του πρώην αντιπροέδρου της FIFA, Τζακ Γουόρνερ, για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο.
23:03
Από την Παραγουάη έρχεται η είδηση ότι έχει ζητηθεί από τις αρχές της χώρας να «εκδώσουν» τον Νικολάς Λεόζ, εκ των κατηγορουμένων για εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς της FIFA, προκειμένου να ανακριθεί.
23:16
Η συνομοσπονδία Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής πήρε θέση για τα τελευταία γεγονότα εκφράζοντας «… βαθιά ανησυχία για τα σημερινά γεγονότα με τις συλλήψεις πολλών στελεχών της FIFA, ανάμεσα στους οποίους και ορισμένων που ανήκουν στην CONCACAF. Η συνομοσπονδία μας θα συνεχίζει να συνεργάζεται με τις αρχές. Στην παρούσα φάση δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε κάτι περισσότερο για τις κατηγορίες και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε κανονικά, φιλοξενώντας και όλες τις προγραμματισμένες διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του Gold Cup».
01:27
Δηλώσεις με αφορμή την επικείμενη κλήση από τις Αρχές για να καταθέσει για το σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA έκανε ο εκ των αντιπροέδρων της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης.
09:43
Καλή σας ημέρα. Το sport-fm.gr παρακολουθεί και σήμερα από κοντά όλες τις εξελίξεις μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς στις τάξεις της FIFA και σας παρουσιάζει όλες τις ειδήσεις.
09:45
Ο διεθνής Τύπος έχει κεντρικό θέμα τις τελευταίες εξελίξεις. Δεν λείπουν και οι καυστικοί τίτλοι κατά του Ζεπ Μπλάτερ. Διαβάστε εδώ αναλυτικά...
09:46
Πάντως ο πρόεδρος της FIFA βρήκε κι έναν σύμμαχο. Πρόκειται για την ασιατική συνομοσπονδία (AFC), που τον στηρίζει με ανακοίνωσή της.
09:47
Η αγγλική ομοσπονδία είναι σαφώς κατά Μπλάτερ. «Δεν μπορεί να αναδομηθεί η FIFA με αυτόν στο τιμόνι. Πρέπει να φύγει», δήλωσε ο πρόεδρος της FA, Γκρεγκ Ντάικ.
09:51
Ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Λέναρτ Γιόχανσον, που υπήρξε αντίπαλος του Μπλάτερ στις εκλογές της FIFA το 1998, κάλεσε την παγκόσμια ομοσπονδία να δώσει το Μουντιάλ του 2018 στην Αγγλία! Δεν έχασε, δε, την ευκαιρία να βάλει κατά του προέδρου της FIFA. «Είναι ατυχές που το μεγαλύτερο αθλητικό κίνημα του κόσμου έχει έναν τέτοιο ηγέτη στην κορυφή του», ανέφερε.
10:06
Ένας από τους βασικούς χορηγούς της FIFA, η VISA απείλησε να τερματίσει τη συνεργασία της με την παγκόσμια ομοσπονδία. «Αν η FIFA δεν κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές για να έρθει η κάθαρση, θα επανεξετάσουμε τη συνεργασία μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
10:35
Ο Ζεπ Μπλάτερ είναι άφαντος. Απουσίασε από το Ιατρικό Συνέδριο της FIFA στη Ζυρίχη, ενώ ανέβαλε και κάποια προγραμματισμένα ραντεβού του.
10:51
Και η Coca Cola, επί σειρά ετών χορηγός της FIFA, πήρε θέση για το σκάνδαλο. «Αυτή η ιστορία σπιλώνει την αποστολή και τα ιδανικά του Μουντιάλ και έχουμε εκφράσει κατ’ επανάληψη τις ανησυχίες μας για αυτές τις σοβαρές κατηγορίες. Περιμένουμε από τη FIFA να αντιμετωπίσει διεξοδικά τα προβλήματα αυτά και είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρχές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
11:28
Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της Ρωσίας για το Μουντιάλ του 2018 δήλωσε πως όσα συμβαίνουν με τη FIFA δεν αγγίζουν εκείνον και τη χώρα, ενώ απαντά για την… ύποπτη εξαφάνιση υπολογιστών. Διαβάστε αναλυτικά.
11:57
Κι άλλοι χορηγοί της FIFA τοποθετήθηκαν για το σκάνδαλο. «Ως εταιρεία που θέτει ως προτεραιότητα τα ηθικά στάνταρ και τη διαφάνεια, η Hyundai εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις νομικές διαδικασίες σε βάρος στελεχών της FIFA και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την υπόθεση», αναφέρει η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία.
11:59
Ομοίως και τα McDonald's: «Αντιμετωπίζουμε ζητήματα διαφθοράς πολύ σοβαρά και είμαστε σε επαφή με τη FIFA», αναφέρουν.
12:10
Ο Ζεπ Μπλάτερ αναμένεται να εμφανιστεί κανονικά στις 18:00 για τον εναρκτήριο λόγο του στο Συνέδριο της FIFA, αλλά δεν θα δώσει το «παρών» στη συνάντηση των μελών της UEFA, που θα προηγηθεί και στην οποία θα αποφασιστεί αν θα απέχουν από τις εκλογές της Παρασκευής.
12:11
Το σκάνδαλο διαφθοράς στις τάξεις της FIFA και η πιθανότητα να υπήρξε «μαγείρεμα» στην ψηφοφορία για την ανάθεση της διοργάνωσης του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία, προκάλεσαν συζητήσεις για την πιθανότητα να πάρει η Αγγλία με… καθυστέρηση τη διοργάνωση που διεκδίκησε. Όμως κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό. Διαβάστε αναλυτικά
12:40
Πολιτικές προεκτάσεις στο σκάνδαλο της FIFA. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατηγόρησε τις ΗΠΑ! «Είναι μια ακόμη ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ για να επεκτείνουν τη δικαιοδοσία τους και αλλού. Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια να αποτρέψουν επανεκλογή του Ζεπ Μπλάτερ και να θέσουν σε κίνδυνο το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018», ανέφερε σε δήλωσή του.
13:37
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε πως στηρίζει απόλυτα τη θέση της αγγλικής ομοσπονδίας να υποστηρίξει στις εκλογές της FIFA τον πρίγκιπα Αλί Μπιν Χουσεΐν αντί του Ζεπ Μπλάτερ.
13:44
Σημαντική εξέλιξη: Ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, φέρεται να συγκάλεσε νωρίτερα σήμερα το πρωί συνάντηση με τους επικεφαλής των συνομοσπονδιών, ανάμεσα στους οποίους και με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί.
13:45
Με προορισμό τη Ζυρίχη αναχώρησε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης, ο οποίος υποστήριξε πως το ποδόσφαιρο πληρώνει τις… αμαρτίες ορισμένων ανθρώπων.
13:57
Ακολουθεί ένα χιουμοριστικό σκίτσο για την όλη υπόθεση... Εικόνα live21960192/92495.jpg
14:40
Σε νέες του δηλώσεις, στο ΡΙΚ αυτή τη φορά, ο Μάριος Λευκαρίτης δηλώνει απολύτως καθαρός και τονίζει πως δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση της FIFA.
14:51
Η συνομοσπονδία Αφρικής (CAF) τάχθηκε κατά της αναβολής των εκλογών στη FIFA, ενώ με ανακοίνωσή της αναφέρει πως αποφάσισε σε συνεδρίαση που έγινε χθες να στηρίξει τον Ζεπ Μπλάτερ για επανεκλογή.
16:10
Ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου της UEFA στην οποία μιλήσει ο Μισέλ Πλατινί για το σκάνδαλο της FIFA.
16:13
«Είμαι ο πρώτος ο οποίος έχω αηδιάσει από ό,τι συμβαίνει», ήταν το σχόλιο του Μισέλ Πλατινί για το σκάνδαλο.
16:28
Ο Μισέλ Πλατινί αποκάλυψε ότι ζήτησε από τον Ζεπ Μπλάτερ να αποχωρήσει από την προεδρία της FIFA και να μην βάλει υποψηφιότητα ξανά. «Νικήσαμε μαζί το 1988 για την FIFA και τώρα σου ζητώ να κάνεις πίσω και να αποχωρήσεις γιατί δίνεις μια κακή εικόνα για το άθλημα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι...», ήταν κάποια από τα σχόλια του προέδρου της UEFA.
16:30
«Ο Ζεπ επηρεάστηκε από όσα του είπα γιατί κατάλαβε ότι του μιλάω ως φίλος». ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Πλατινί ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε από όλους όσοι ψηφίζουν να επιλέξουν τον Πρίγκιπα Άλι. «Είναι ο μόνος τρόπος που η FIFA μπορεί να αλλάξει στο μέλλον», πρόσθεσε.
17:06
Σιγά-σιγά οι ομοσπονδίες-μέλη της UEFA εκφράζουν τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του πρίγκιπα, Άλι. Τελευταίες, η αγγλική και η σκοτσέζικη ομοσπονδία.
17:18
Διαβάστε εδώ τις σημαντικότερες δηλώσεις του Μισέλ Πλατινί στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
18:15
Αμετακίνητος στην απόφασή του να παραμείνει στον προεδρικό θώκο αλλά και στην κανονική διεξαγωγή των αυριανών εκλογών, παρουσιάζεται ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ.
18:31
Ο Ζεπ Μπλάτερ παραχωρεί συνέντευξη Τύπου αυτή την ώρα... «Τα χθεσινά περιστατικά έχουν φέρει σύννεφα πάνω από το ποδόσφαιρο. Ατομικές ενέργειες έχουν φέρει ντροπή και εξευτελισμό στο ποδόσφαιρο και απαιτούν αλλαγές από όλους εμάς», ανέφερε.
20:21
Διαβάστε εδώ όλες τις δηλώσεις του Ζεπ Μπλάτερ στη συνέντευξη Τύπου.
21:13
Αλλαγή στον προεδρικό θώκο της CONCACAF. Νέος πρόεδρος ο Αλφρέντο Χάουιτ, ο οποίος μέχρι πρότινος εκτελούσε χρέη αντιπροέδρου.
close menu
x