Το καλύτερο για το τέλος φύλαγαν οι Έλληνες κωπηλάτες και κωπηλάτισσες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πόζναν, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Οι πρωταθλητές μας κατέκτησαν δύο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο, στους τέσσερις τελικούς που συμμετείχαν την τελευταία μέρα.
«Χρυσές» ήταν οι Χρύσα Μπισκιτζή και Αλεξάνδρα Τσιάβου, που πήραν την πρώτη θέση στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών με χρόνο 7.21.03. Οι δύο κοπέλες ξέφυγαν από την αρχή και κράτησαν μέχρι τέλους την πρώτη θέση, έχοντας, ήδη, εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
Την πρώτη μεγάλη επιτυχία στην καριέρα τους γνώρισαν την Κυριακή και οι, επίισης, Γιάννης Τσάμης και Γιάννης Χρήστου στο απλό σκιφ των ανδρών. Οι δυο Έλληνες πρωταθλητές κατάφεραν να τερματίσουν πρώτοι με χρόνο 6.62.78, αν και ξεκίνησαν από την τελευταία θέση.
Οι Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος κατέκτησαν ένα ακόμη αργυρό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, αφού πήραν τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα, πίσω από τους Ούγγρους και με χρόνο 6.39.26.
Τέλος, η τετράκωπος των ανδρών, με τους Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Γιώργο Τζιομπανίδη και Παύλο Γαβριηλίδη πήρε την τρίτη θέση στο αγώνισμα, με χρόνο 6.13.50 και με διαφορά ενός δευτερολέπτου από τους δεύτερους Γερμανούς.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης