Μεγάλη επιτυχία για τη Χρυσοπηγή Δεβετζή. Η «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια του τριπλούν πήρε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος, στη διάρκεια των τέταρτων Παγκοσμίων Στρατιωτικών Αγώνων της Ινδίας. Η 31χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε άλμα στα 6,69 μέτρα.

Όμως, υπήρχαν και άλλες επιτυχίες για την ελληνική αποστολή. Αυτό, αφού τρεις Έλληνες κατέκτησαν ισάριθμα ασημένια μετάλλια. Συγκεριμένα, ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 400 μέτρα ελεύθερο στην κολύμβηση με 3.52.08. Η 4χ200 ελεύθερο των ανδρών στην κολύμβηση, με τους Γιώργο Δεμέτη, Ανδρέα Ζήσιμο, Νίκο Ξυλούρη και Δημήτρη Μαγγανά, που σημείωσαν χρόνο 7.29.98. Ο Γιώργος Κουτσιούμπας στα 95 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν αγωνίστηκε στον τελικό του αγωνίσματος. Αυτό, αφού στον ημιτελικό νίκησε το δεύτερο παγκόσμιο πρωταθλητή από τη Λιθουανία, όπως έσπασε ένα πλευρό και δεν κατάφερε να συνεχίσει τον αγώνα του.

Η Δεβετζή, μετά το τέλος του αγώνα της, τόνισε πως: «Πήρα το πρώτο μου χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση και το αφιερώνω στις Ένοπλες Δυνάμεις, που φρόντισαν για την επαγγελματική μου αποκατάσταση. Πέτυχα φετινό ρεκόρ, γιατί ως τώρα είχε πηδήσει τρεις φορές 6.58μ. Όλα αυτά ήταν μία «αποζημίωση» για την ταλαιπωρία των προηγούμενων ημερών. Με όσο κόσμο μπόρεσα να μιλήσω εδώ στην Ινδία, όταν τους έλεγα ότι είμαι από την Ελλάδα, μου απαντούσαν πως γνώριζαν για τον Μέγα Αλέξανδρο. Είμαι χαρούμενη που πήρα εδώ χρυσό μετάλλιο, σε αυτήν τη χώρα που μας θαυμάζουν».

Oι άλλοι πρωταθλητές του στίβου είχαν κάποιες επιτυχίες, επίσης. Ο Κώστας Αναστασίου τερμάτισε τέταρτος στα 400 μέτρα με εμπόδια με χρόνο 51.96, ενώ ο Μάριος Ευαγγέλου πέρασε τα 5 μέτρα στο επί κοντώ. Στον τελικό των 100 μέτρων, ο Μάκης Στεργιούλης δεν έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και τερμάτισε έκτος με 10,48.

Στον τελικό των 200 μέτρων πεταλούδα, ο Σωτήρης Πάστρας τερμάτισε τέταρτος με 2:04.08. Όγδοος ήταν ο Γιώργος Δεμέτης στα 100 μέτρα ύπτιο με χρόνο 58.57.

Η Εθνική χάντμπολ "έπεσε" πάνω σε κακούς διαιτητές και έτσι έχασε με 32-27 από τη Λιθουανία.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Έφυγε από τη ζωή ο Ντάβιντε Τιτζάνο, Πρόεδρος της ΔΕΜΑ και δις Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας

Πώς ολοκλήρωσαν τη χρονιά Έλληνες διεθνείς σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ομάδων πινγκ πονγκ

Αγκαλιά με το 26ο συνεχόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα έβαλε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου

Θριαμβευτής του ντέρμπι πινγκ πονγκ γυναικών ο Παναθηναϊκός, αήττητος μαζί με την ΑΕΚ στην κορυφή

Οι θέσεις στο παγκόσμιο R.L. της μεγάλης κατηγορίας με τις οποίες θα τελειώσουν το 2025 οι Έλληνες αθλητές πινγκ πονγκ

Ο Μαρκουλάκης ξεχώρισε και στο Eurotalents Development Camp III Under 13 της ETTU

Οι κορυφαίοι αθλητές με αναπηρία από την ψηφοφορία του ΠΣΑΤ

Υπουργείο Αθλητισμού: Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας για την Ψυχική Υγεία στον Αθλητισμό

Την 5η θέση κατέλαβαν Χαμαριάς και Ξύπας στο παγκόσμιο Νέων στην ιστιοπλοΐα

Στην Κύπρο θα αγωνιστούν Παναθηναϊκός κι ΑΕΚ, στη Μάλτα οι άνδρες των «πράσινων»