Το υψηλότερο σκαλί στο βάθρο των νικητών ανέβηκε η Εθνική μας ομάδα ποδηλασίας πίστας ταχύτητας στο ομαδικό σπριντ του διεθνή αγώνα κατηγορίας 2, «Ελπίδες της Μόσχας», που διεξάγεται στη Μόσχα. Οι Παναγιώτης Βουκελάτος, Θάνος Μαντζουράνης και Χρήστος Βολικάκης χρειάστηκαν 1 λεπτό, 1 δευτερόλεπτο και 163 χιλιοστά στον προκριματικό για να σημειώσουν τον καλύτερο χρόνο και 1'01''235 στον τελικό για να πάρουν το χρυσό μετάλλιο. Στην ίδια διοργάνωση, ο Χρήστος Βολικάκης κατάφερε να πάρει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο κέριν, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ρώσο Ντιμίτρι Λέοπολντ και στην τρίτη τον Τζαμαϊκανό, Ρίτσαρντ Λίντς.
Στη δεύτερη θέση άφησαν την εθνική ομάδα της Ρωσίας, με τους Πιλατόφ, Βάσεφ και Γιακουσέφσκι να κάνουν χρόνο 1'01''419 στον τελικό, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η μεικτή ομάδα του παγκοσμίου προπονητικού κέντρου, αποτελούμενη από τον Νοτιοαφρικανό Πλινιό, τον Τζαμαϊκανό Λιντς και τον Σελιέρ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, η οποία αποδείχτηκε ελάχιστα πιο γρήγορη (1'01''686) από την δεύτερη ομάδα της Ρωσίας (1'01''743), που πήρε την τέταρτη θέση.
Όσον αφορά στη δεύτερη Εθνική ομάδα της Ελλάδας, έμεινε οριακά εκτός τελικού, σημειώνοντας τον πέμπτο καλύτερο χρόνο. Αποτελούμενη από τους Ηλία Κυριλή, Βασίλη Γαλάνη και Βασίλη Ρέππα, οι οποίοι πέτυχαν χρόνο 1 λεπτό, 1 δευτερόλεπτο και 915 χιλιοστά συμπλήρωσαν την πεντάδα που σημείωσε χρόνους κάτω από το 1 λεπτό και 2 δευτερόλεπτα.
Ακολούθησε στην 6η θέση το Ιράν (1'02''001), στην έβδομη η Τσεχία (1'02''301) και την 8αδα έκλεισε η Βενεζουέλα (1'02''644). Αξίζει να σημειωθεί πως πίσω έμειναν σημαντικές ομάδες, όπως η επαγγελματική της Μόσχας (9η - 1'03''496) και η Πολωνία (10η - 1'03''518).
Επιπλέον, ο Βασίλης Γαλάνης σημείωσε ακόμα μια καλή ελληνική εμφάνιση, με την 5η θέση στο ίδιο αγώνισμα με τον Βολικάκη, πίσω από τον Τσέχο Ντένις Σπίσκα (4ος) και μπροστά από τον Άνταμ Πτάσνικ (Τσέχος - 6ος), ενώ ο Βασίλης Ρέππας, αγωνιζόμενος στο μικρό τελικό κατέλαβε τη 10η θέση, πίσω από τους Κρίστοφερ Σελιέρ (7ος - Τρινιντάντ), Μορνέ Μπλινιό (8ος - Νότια Αφρική) και Χασάν Βαρπόστι (9ος - Ιράν).
Οι αγώνες ολοκληρώνονται την Κυριακή 21/10 με το σπριντ, ενώ το βράδυ του Σαββάτου οι διεθνείς του Κώστα Γεωργιάδη θα πάρουν μέρος και στο κέριν.
Επιμέλεια: Μελίνα Μαρκατζίνου