Κάτι η κούραση, κάτι η έλλειψη άγχους, αφού ο στόχος της ανόδου στην Premier Division είχε ήδη επιτευχθεί και η Εθνική μας ομάδα πινγκ πονγκ των γυναικών δεν μπόρεσε να σημειώσει την τέταρτη νίκη της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Άαρχους της Δανίας.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στον τελικό της Challenge Division, ηττήθηκε 3-0 από την Ουκρανία και κατέκτησε την 18η της τελικής κατάταξης και τη δεύτερη στην κατηγορία της. Στον τελικό, έκανε και την πρώτη της εμφάνιση σε αυτή τη διοργάνωση η 18χρονη Όλγα Γεωργοπούλου, η οποία παρά την ήττα έδειξε ότι το μέλλον είναι δικό της.
Ο συγκεκριμένος αγώνας αυτός ήταν το αποκορύφωμα μιας εντυπωσιακής πορείας του γυναικείου αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με δεδομένο ότι κέρδισε δύο από τις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, όπως είναι η Γαλλία και η Λιθουανία και εκτός των άλλων εξασφάλισε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία της Ευρώπης. Ακόμη φάνηκε ότι η μεταβατική περίοδος από την Αρχοντούλα Βολανάκη στη Μαρία Μοίρου και την παρέα της, μόνο προβλήματα δε δημιούργησε, αφού τα κορίτσια του Γιώργου Καρύτσα έκαναν το καθήκον τους όσο μπορούσαν καλύτερα.
Στα καθαρά αγωνιστικά, η ελληνική ομάδα έπαιξε χαλαρά και απελευθερωμένα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γνωρίσει μια φυσιολογική ήττα. Η Κατερίνα Ντουλάκη έχασε 3-0 από την Αναστασία Κόλτσοβα (Νο-179 στην Ευρώπη), η Χριστίνα Φίλη γνώρισε την ήττα 3-0 από την Τετιάνα Σορότσινσκα (Νο-53), ενώ με το ίδιο σκορ έχασε και η Γεωργοπούλου από την Τετιάνα Τκάτσοβα (Νο-179). Η εξέλιξη του αγώνα:
ΕΛΛΑΔΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ 0-3
Ντουλάκη-Κόλτσοβα 0-3 (9-11, 8-11, 7-11)
Φίλη-Σορότσινσκα 0-3 (9-11, 8-11, 8-11)
Γεωργοπούλου-Τκάτσοβα 0-3 (6-11, 7-11, 9-11)
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης