Ο Εθνικός κόντραρε στα ίσα την πανίσχυρη Χόνβεντ, όμως δεν κατάφερε να πάρει τους πρώτους του βαθμούς. Γνώρισε την ήττα 8-12 από την ουγγρική ομάδα , στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα υδατοσφαίρισης ανδρών, παραμένοντας στην τελευταία θέση του τρίτου ομίλου, με απολογισμό 5 ήττες.
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-3, 2-3, 2-3
ΕΘΝΙΚΟΣ (Μάκης Βολτυράκης): Μάζης 3, Στελάτος 2, Βλοντάκης 2, Χατζηκυριακάκης.
ΧΟΝΒΕΝΤ (Κόβατς): Σίβος 5, Μπαράνι 2, Μόλναρ 2, Βίντιτς 2, Κις.
Η Χόνβεντ μπήκε από την αρχή αποφασισμένη να πάρει το ματς, καθώς σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, θα δυσκόλευε για εκείνη το ενδεχόμενο πρόκρισης στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας. Προηγήθηκε με 4-2, όμως ο Εθνικός είχε τον τρόπο και με τέρματα των Βλοντάκη και Μάζη ισοφάρισε σε 4-4. Το δεύτερο οκτάλεπτο τελείωσε ιδανικά για την ουγγρική ομάδα, η οποία αποσπάστηκε με δύο γκολ 4-6.
Τα λάθη στην άμυνα από τους παίκτες του Εθνικού συνεχίστηκαν, δίνοντας το δικαίωμα στον Κις και την παρέα του να αυξήσουν το προβάδισμα τους στο +3 (4-7). Η Χόνβεντ διατήρησε αυτή τη διαφορά (6-9) με την ολοκλήρωση του τρίτου οκτάλεπτου. Μεταμορφωμένη προς το καλύτερο εμφανίστηκε στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Πειραιά.
Βελτιωμένος στον αμυντικό τομέα, περιόρισε την δράση των ατού της Χόνβεντ (Χαράι, Κις, Σίβος) και με δύο τέρματα του Μάζη μείωσε σε 8-9. Ωστόσο, αρχικά ο Κις στον παίκτη παραπάνω και εν συνεχεία ο Σίβος (δις) έδωσαν προβάδισμα 8-12 στην ομάδα της Βουδαπέστης, η οποία εν τέλει πήρε τη νίκη.
Αποτελέσματα 3ου ομίλου
(9/2) Βάσας – Γιουγκ Ντουμπρόβνικ 11-8
(10/2) Εθνικός – Χόνβεντ 8-12
Βαθμολογία
1. Βάσας 10 (49-40)
2. Χόνβεντ 10 (45-40)
3. Γιουγκ Ντουμπρόβνικ 9 (45-42)
4. Εθνικός 0 (36-53)
Επόμενη αγωνιστική (6η)
Γιουγκ Ντουμπρόβνικ - Εθνικός
Χόνβεντ - Βάσας
Αλέξανδρος Κουλούρης