Να "αρπάξει από τα μαλλιά" την ευκαιρία που της παρουσιάζεται στο Προολυμπιακό τουρνουά πόλο της Ιμπέρια στην Ιταλία, θα προσπαθήσει η Εθνική μας ομάδα των γυναικών. Οι κοπέλες του Κούλη Ιωσηφίδη ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και "ρίχνονται" την Κυριακή στη «μάχη» της πισίνας, φιλοδοξώντας πως θα πάρουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
Η ελληνική ομάδα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με Βραζιλία, Γερμανία, Πουέρτο Ρίκο, Ιταλία και Ρωσία και για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πρέπει να τερματίσει μέσα στην πρώτη τετράδα της διοργάνωσης, κάτι που θα συμβεί, αν τερματίσει πρώτη στον όμιλό της. Αλλιώς, τερματίζοντας δεύτερη ή τρίτη στον πρώτο όμιλο, θα δώσει αγώνα χιαστί με ομάδα από τον δεύτερο όμιλο. Ο άλλος όμιλος αποτελείται από τις Ισπανία, Ουγγαρία, Καζακστάν, Τσεχία, Κούβα και Καναδά.
Η «αργυρή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας θέλει την πρόκριση για να υπερασπιστεί το μετάλλιό της, κάτι που θα το επιδιώξει, παίρνοντας την πρωτιά στον όμιλο και όχι στους αγώνες χιαστί. Κάτι που επιβεβαιώνει και η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Βούλα Κοζομπόλη, θεωρώντας πολύ θετικό το γεγονός πως αρχίζουν το τουρνουά με το αδύναμο Πουέρτο Ρίκο και, σε περίπτωση νίκης, θα πάρουν βαθμολογικό και ψυχολογικό αβαντάζ για τη δύσκολη, ομολογουμένως, συνέχεια.
«Ξεκινάμε με δύο εύκολα παιχνίδια, κάτι που νομίζω ότι είναι καλό, γιατί θα μας βοηθήσει να βρούμε ρυθμό. Θα ήταν χειρότερο, αν παίζαμε νωρίς ντέρμπι στον όμιλο. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά, προκειμένου να φτάσουμε στον στόχο μας. Εμείς θα κυνηγήσουμε την πρώτη θέση, προκειμένου να αποφύγουμε τα χιαστί ματς. Τα πάντα εξαρτώνται από τους εαυτούς μας. Αν βρεθούμε στη μέρα μας και δεν κάνουμε κάποια παιδαριώδη λάθη, τότε μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο», ήταν τα λόγια της Ελληνίδας αρχηγού.
Αναλυτικά, τα κυριακάτικα παιχνίδια του τουρνουά:
Α΄ Όμιλος
10.00 Βραζιλία - Γερμανία
11.30 Ελλάδα - Πουέρτο Ρίκο
19.30 Ιταλία - Ρωσία
Β΄ Όμιλος
13.00 Καζακστάν - Ισπανία
18.00 Ουγγαρία – Τσεχία
21.00 Κούβα – Καναδάς
Επιμέλεια: Παναγιώτης Μαυρούτσος