Ο Ράφα Ναδάλ απέδειξε πως δεν υπάρχει άνθρωπος να τον νικήσει στο Ρολάν Γκαρός. Ο Ισπανός τενίστας, Νο2 στον κόσμο και «βασιλιάς» των χωμάτινων επιφανειών, κέρδισε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το φημισμένο γαλλικό τουρνουά τένις, κερδίζοντας με 3-0 σετ (6-1, 6-3, 6-0) στον μεγάλο τελικό τον Ελβετό, Ρότζερ Φέντερερ, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη. Έτσι, ο Ναδάλ ισοφάρισε το ρεκόρ του Σουηδού, Μπγιον Μποργκ, που κατέκτησε το γαλλικό Γκραν Σλαμ από το 1978 μέχρι το 1981.

Ο Ναδάλ κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον Φέντερερ στη συγκεκριμένη διοργάνωση, με τον Ελβετό να αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, πως έχει μεγάλο πρόβλημα στο χώμα.

Πάντως, οι συγκεκριμένοι τίτλοι είναι οι μοναδικοί Γκραν Σλαμ που έχει κερδίσει ο Ισπανός σταρ, αφού ο Ελβετός έχει πάρει την «εκδίκησή» του στο Γουίμπλεντον, το 2006 και το 2007.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Sports & Tourism Summit: Το πρώτο συνέδριο για την κοινωνική διάσταση αθλητισμού και τουρισμού

Ταεκβοντό: Στους Παγκόσμιους Αγώνες Παίδων «Ολύμπια - Ήλιδα 2027»

ΟΑΚΑ: Νέα περίφραξη 7,5 χιλιομέτρων και αναβαθμισμένο σύστημα ασφάλειας

Τετραήμερο δράσεων στο Αμοργιανό Φεστιβάλ 2026 «Vikelas Sports & Aegean Blue Classic Car IDORO»

ΕΦΟΕΠΑ: «Απαράδεκτη η έξωση από το ΣΕΦ - Καμία εναλλακτική λύση από πλευράς Πολιτείας»

Ο αθλητισμός ένωσε Αρχαία Ολυμπία, Κορυδαλλό & Κύπρο για το περιβάλλον

Ο μαραθώνιος της Ύδρας με διεθνή απήχηση

Προβληματισμός στον Παναθηναϊκό: Καμία απάντηση από τον Δήμο Γλυφάδας για το κλειστό στην εκπνοή της προθεσμίας!

Παναθηναϊκός Α.Ο.: Θέλει Γλυφάδα για έδρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις - Εν αναμονή της απάντησης από τον Δήμο

Εκδόθηκε η προέγκριση της οικοδομικής άδειας για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό