Θετικό ήταν το ξεκίνημα των Ελληνίδων αθλητριών κατά την πρώτη ημέρα του ευρωπαϊκού κυπέλλου συγχρονισμένης κολύμβησης, που διεξάγεται στη Μόσχα. Την 6η θέση κατέκτησαν Ελευθερία Φτούλη και Ευανθία Μακρυγιάννη, την 8η οι Ελένη Γεωργίου και Ευφροσύνη Γουδά. Πέμπτη η ελληνική ομάδα κόμπο.
Στο ελεύθερο πρόγραμμα του ντουέτου, την έκτη θέση κατέλαβαν η Φτούλη και η Μακρυγιάννη, συγκεντρώνοντας 92.167 βαθμούς (46.167 στο τεχνικό μέρος και 46.000 στο καλλιτεχνικό), ενώ η Ελένη Γεωργίου και η Ευφροσύνη Γουδά κατετάγησαν όγδοες με 89.666 βαθμούς (44.333 στο τεχνικό μέρος και 45.333 στο καλλιτεχνικό). Πρώτες κατετάγησαν οι Ρωσίδες Αναστασία Νταβίντοβα-Αναστασία Ερμάκοβα με 98.500 βαθμούς.
Θα πρέπει να τονίσουμε, ότι ενώ οι αγώνες βρίσκονταν σε εξέλιξη και έπειτα από την ολοκλήρωση των οκτώ πρώτων ζευγαριών, από τα 16 συνολικά που συμμετείχαν, οι κριτές αντικαταστάθηκαν με άλλους, οι οποίοι συνέχισαν τη βαθμολόγηση για τα υπόλοιπα ζευγάρια. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αναστάτωση στις αποστολές, αφού ήταν κάτι για το οποίο δεν είχαν ενημερωθεί, όμως, όπως αναφέρθηκε από τους διοργανωτές, το νέο αυτό σύστημα είναι σε πειραματικό στάδιο.
Τα αποτελέσματα:
1. Αναστασία Νταβίντοβα-Αναστασία Ερμάκοβα (Ρωσία) 98.500β.
2. Ναταλία Ιστσένκο-Σβετλάνα Ρομάσινα (Ρωσία) 97.000
3. Γκέμα Μενγουάλ-Παόλα Τιράδος (Ισπανία) 96.833
6. Ελευθερία Φτούλη-Ευανθία Μακρυγιάννη (ΕΛΛΑΔΑ) 92.167
8. Ελένη Γεωργίου-Ευφροσύνη Γουδά (ΕΛΛΑΔΑ) 89.666
Πέμπτη η ομάδα κόμπο
Την πέμπτη θέση κατέλαβε η ελληνική ομάδα του κόμπο στο ευρωπαϊκό κύπελλο συγχρονισμένης κολύμβησης, που διεξάγεται στη Μόσχα. Οι Αμαρυλλίς Αγγουριδάκη, Ναταλί Ανθοπούλου, Ελένη Γεωργίου, Έφη Γουδά, Αποστολία Ιωάννου, Ειρήνη Ιορδανοπούλου, Ευγενία Καφετζή, Ευγενία Κουτσούδη, Εύη Μακρυγιάννη και Όλγα Πελεκάνου συγκέντρωσαν 93.000 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος, τον οποίο κέρδισε η Ρωσία με 99.167 βαθμούς.
Αναλυτικά οι πέντε πρώτες ομάδες:
1. Ρωσία 99.167 βαθμούς
2. Ισπανία 96.667
3. Ιταλία 94.666
4. Ουκρανία 93.500
5. ΕΛΛΑΔΑ 93.000
Επιμέλεια: Χριστίνα Σγούρα