Με διετή αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, τιμωρήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο οποίος βρέθηκε να έχει κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας μεθυλτριενολόνη, σε εκτός αγώνων έλεγχο στον οποίον υποβλήθηκε στις 6 Μαρτίου.

«Μετά από τέσσερις συνεχείς συνεδριάσεις και αφού εξήντλησε την εξέταση του θέματος, από επιστημονικής και νομικής πλευράς, επιβάλλει ποινή αποκλεισμού δύο ετών, από κάθε αθλητική δραστηριότητα, σύμφωνα με το άρθρο 8 παράγραφος 1, περίπτωση Β’ του Κανονισμού Φαρμακοδιέγερσης της ΚΟΕ, σε συνδυασμό με το άρθρο DC 10.2 της FINA», αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Έλληνας κολυμβητής είχε ανακοινώσει μετά από τις τελευταίες εξελίξεις πως αποσύρεται από την ενεργό δράση έχοντας ως σκοπό της ζωής του να αποκαταστήσει την υπόληψή του που επλήγη από όλη αυτή την ιστορία. Παρ’ολα αυτά, οι κανονισμοί επιτάσσουν ακόμη και σε τέτοιες περιπτώσεις να επιβάλλεται η προβλεπόμενη τιμωρία.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube