Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία και η Βοσνία Ερζεγοβίνη θα βρεθούν στο δρόμο της Εθνικής ομάδας χάντμπολ ανδρών στους μεσογειακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στην Αλμέϊρα της Ισπανίας από 24 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου. Ισπανία, Σερβία/Μαυροβούνιο και Τουρκία οι αντίπαλοι της Εθνικής γυναικών. Με Τουρκία κια Μαρόκο η εθνική βόλεϊ ανδρών για την εν λόγω διοργάνωση. Κόντρα σε Ισπανία, Τουρκία και Αλβανία οι γυναίκες.
Η κλήρωση των Μεσογειακών αγώνων έφερε την Εθνική μας ομάδα αντίπαλη στον β’ όμιλο με την παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία και με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Κύριο χαρακτηριστικό της εν λόγω διοργάνωσης είναι το ότι οι εννέα από τις δώδεκα ομάδες μετείχαν στο Παγκόσμιο της Τυνησίας.
Α’ όμιλος: Αίγυπτος, Κροατία, Αλγερία
Γ’ όμιλος: Γαλλία, Σερβία/Μαυροβούνιο, Τουρκία
Δ’ όμιλος: Ιταλία, Σλοβενία, Τυνησία
Η Εθνική ομάδα ανδρών θα αγωνιστεί με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη στις 13.15 στις 26/6/05 και με την Ισπανία στις 13.15 στις 27/6/05.
Το ανιπροωπευτικό συγκρότημα των γυναικών κληρώθηκε στον Β’ όμιλο με αντιπάλους την Ισπανία, τη Σερβία/Μαυροβούνιο και την Τουρκία.
Α’ όμιλος: Γαλλία, Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία
Η Εθνική ομάδα γυναικών θα αντιμετωπίσει την Σερβία στις 11.00 στις 25/6/05. Την Ισπανία στις 19.00 στις 26/6/05. Την Τουρκία στις 11.00 στις 18/6/05.
Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες οι δύο πρώτες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση.
Σέφερτ: «Ενδιαφέρων όμιλος»
Ο Σουηδός ομοσπονδιακός τεχνικός, Ουλφ Σέφερτ, σε δήλωσή του τόνισε: «Πρόκειται για έναν πολύ ενδιαφέροντα όμιλο. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία και την Βοσνία η οποία εάν παραταχθεί με όλα τα στελέχη της, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό, μπορεί να είναι αξιόμαχη. Στοχεύουμε σε νίκη επί της Βοσνίας και σε ένα καλό αποτέλεσμα με την Ισπανία».
Ο «τιμονιέρης» της Εθνικής ανδρών ερωτηθείς για την γεύση που του άφησε το πρώτο καμπ της Μεσογειακής ομάδας ανδρών στον Κολινδρό δήλωσε ότι «διαπίστωσα ότι διαθέτουν τα παιδιά της ομάδας αυτής κάποια στοιχεία τα οποία είναι υπέρτερα σε σύγκριση με την πρώτη ανδρική ομάδα. Έχουν πολύ καλό σωματότυπο, έχουμε τρεις πολύ καλούς τερματοφύλακες, δύο πολύ καλά αριστερά ίντερ με ύψος δύο μέτρα και δύο πολύ καλά δεξιά ίντερ ο Ριγανάς και ο Μακρής (που είναι τραυματίες) και έχουμε και πολύ καλά εξτρέμ. Είδα ότι βρίσκονται σε αρκετά καλή φυσική κατάσταση. Διαπίστωσα ότι έχουμε καλούς χειριστές της μπάλας για την θέση του πλέι-μέικερ. Για την θέση αυτή προορίζω τον αριστερόχειρα Νίκο Μουτζουρίδη. Είναι σπάνιο ένας αριστερόχειρας να χρησιμοποιείται στη θέση αυτή. Το ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γεγονός είναι το ότι οι νεαροί αυτοί αθλητές θα πιέσουν με τον τρόπο τους και τους αθλητές της Α’ ομάδας των ανδρών να δουλέψουν ακόμη πιο σκληρά για να κρατήσουν τις θέσεις τους στην ομάδα. Θα έχουμε έναν συναγωνισμό και αυτό είναι ότι καλύτερο. Από τον Κολινδρό από το πρώτο καμπ έφυγα με αισιοδοξία και ενθουσιασμό γιατί απ’ αυτούς τους αθλητές θα αναδειχθούν οι νέοι διεθνείς που θα στελεχώσουν αύριο την Εθνική ομάδα».
Με Τουρκία και Μαρόκο η Εθνική βόλεϊ ανδρών
Την Παρασκευή (6/5) πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση της φάσης των ομίλων για τις εθνικές βόλεϊ ανδρών και γυναικών, που θα συμμετάσχουν στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλμέρια της Ισπανίας.
Η Μεσογειακή ομάδα των ανδρών θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Τουρκία και το Μαρόκο στο πλαίσιο του 3ου ομίλου, ενώ η Εθνική γυναικών κληρώθηκε στον 1ο όμιλο με αντιπάλους τις Ισπανία, Τουρκία και Αλβανία.
Οι όμιλοι:
Άνδρες
1ος Ομιλος: Ιταλία, Σερβία - Μαυροβούνιο, Αλγερία
2ος Ομιλος: Τυνησία, Γαλλία, Αλβανία
3ος Ομιλος: Τουρκία, Ελλάδα, Μαρόκο
4ος Ομιλος: Ισπανία, Κροατία, Αίγυπτος, Σαν Μαρίνο
Προκρίνονται οι δύο καλύτερες ομάδες κάθε ομίλου.
Γυναίκες
1ος Ομιλος: Ισπανία, Τουρκία, Ελλάδα, Αλβανία
2ος Ομιλος: Ιταλία, Γαλλία, Κροατία, Αλγερία
*** Προκρίνονται οι δύο καλύτερες ομάδες κάθε ομίλου
Επιμέλεια: Χριστίνα Σγούρα